Copy

Verscherpte maatregelen, leestips en nog veel meer nieuws.

Goed weekend

Aart Holtman 

Uit 't biezenmandje
Nieuwsbrief van vrijdag 2 oktober 2020
Agenda

De Buuzekaemp
  5 oktober              Dag van de leerkracht
  7 oktober              i.v.m. studiedag zijn alle kinderen om 12.00 uur vrij
  9 oktober            Sponsorzwemmen
12 t/m 16 oktober   Herfstvakantie
 
De Wijngaard
30 september        Start Kinderboekenweek 
  5  oktober            Dag van de leerkracht
  7 oktober             i.v.m. studiedag zijn alle kinderen om 12.00 uur vrij
  9 oktober           Sponsorzwemmen
12 t/m 16 oktober  Herfstvakantie
21 oktober             Fietsenkeuring (buiten)

   Van de directeur

Nieuwe maatregelen
Afgelopen maandag heeft het kabinet weer nieuwe verscherpte maateregelen bekendgemaakt. Voor onderwijs en opvang verandert erop zich niet heel veel. De maateregelen hebben echter wellicht invloed op nascholingsbijeenkomsten. Deze komen vrijwel allemaal te vervallen.
Verder zullen de huidige hygiëneregels en het bewaken van de 1.5 meter blijvend gehandhaafd worden. De aanwezigheid van ouders op locatie is eveneens niet toegestaan tenzij dit op afspraak is of wanneer er een duidelijke noodzaak is.
Hopelijk zullen de landelijke maatregelen leiden tot een afname van het aantal besmettingen en wordt op deze manier een volledige lockdown voorkomen.  

Voor het gemak treft u verderop nog even de beslisboom aan.

Persoonlijk bericht
Mijn oudste zoon is positief getest op Corona. Hij vertoont milde klachten. Als gevolg hiervan zit ons hele gezin vanaf afgelopen woensdag 10 dagen verplicht in thuisquarantaine. De rest van het gezin is gezond en heeft gelukkig geen klachten. 
Dit houdt dat ik volgende week thuis werk. Via mijn mail
kindcentrumwijngaard@accrete.nl ben ik gewoon bereikbaar. 


Kinderboekenweek

Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema van de Kinderboeken week is: En Toen. We gaan samen met de kinderen terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt.
De kinderboekenweek is bij uitstek geschikt om lezen nog meer onder de aandacht te brengen.  Goed kunnen lezen is de basiscompetentie om deel te kunnen nemen aan de maatschappij.
Wist u trouwens dat de kans dat een kind uitgroeit tot een goede lezer 5x zo groot is wanneer ouders/verzorgers een actieve leesopvoeding hebben??
Dus....
- lees elke avond voor
- help uw kind bij het kiezen van een boek
- lees samen met uw kind
- lees zelf
Meer tips? Klik gauw op onderstaande link
https://kinderplezier.nl/leestips/

Schoolgids
Aan het begin van het schooljaar heeft u van ons de schoolkalender ontvangen. Een handig document boordevol praktische informatie. Wilt u meer weten van beide locaties? Bekijkt u dan eens de schoolgids. Deze vindt u terug op de website. Veel leesplezier.
Schoolgids Wijngaard
schoolgids-van-kindcentrum-de-wijngaard
Schoolgids Buuzekaemp
https://debuuzekaemp.accrete.nl/basisschool/informatiegids/410/schoolgids-van-cbs-de-buuzekaemp-in-belt-schutsloot

Voorlichting Voortgezet Onderwijs
De voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs die gepland stond op 26 november komt te vervallen. Het is domweg niet mogelijk om deze avond op de gebruikelijke manier te organiseren. Het aantal ouders dat fysiek de school binnenkomt is daarvoor te hoog.
De VO-scholen zullen zelf het initiatief nemen om ouders op een veilige manier te informeren. Het is niet anders...


Bijbelverhalen voor kinderen

Week 41: Dat kun je niet maken! Exodus 24,: 12-18 en 31:18
Week 43: Gaat God nog mee?     Exodus 33, 34: 1-10 en Numeri 10: 11-36


De volgende nieuwsbrief komt uit op 23 oktober.Nieuws van De Buuzekaemp

Schoolkerkgezinsdienst
De schoolkerkgezinsdienst, die gepland stond op 8 november, komt helaas te vervallen. Volgend jaar verlenen we weer onze medewerking.

Vacatures: 
Luizenpluizen
Het luizenpluisteam is ook op zoek naar versterking. We zijn op zoek naar iemand die e.e.a. wil coördineren. Bent u degene die dit team komt versterken? Neem snel even contact op met meester Aart

AC
Ook de AC is op zoek naar nieuwe leden. Interesse? Neem snel even contact op met Miranda Oostwold.


Kalender 
Op de kalender staat vermeld dat de kinderen zowel op 18 als op 25 november vrij zijn. Dat klopt niet.
Op 25 november gaan de kinderen gewoon tot 14.15 uur naar school. Op 18 november zijn ze om 12.00 uur vrij. Gauw even veranderen op de kalender


Jarigen t/m 23 oktober:
Liz, Meester Henk (20-10), juf Joke (21-10) 
 en een héél gezellige dag gewenst!

Nieuws van De Wijngaard

Voorlichtingsavond doorstroomgroep (onder voorbehoud)
De voorlichtingsavond m.b.t. de doorstroomgroep staat gepland op 25 november. We beraden ons op dit moment hoe we deze avond op een veilige manier kunnen organiseren. Desbetreffende ouders ontvangen medio oktober een uitnodiging.

Weekopening groep 1
Met de verscherpte maatregelen t.a.v. het Coronavirus in het achterhoofd hebben we besloten om de weekopening zonder ouders te laten plaatsvinden. Het is even niet anders.


Wij heten alle nieuwe kinderen bij ons op school heel hartelijk welkom!

Jarigen t/m 23 oktober
Marije, Charlotte, Roy, Ziva, Annabell, Emmelie, Jens, Siem, Juf Annet (14 okt), Laurien, Feline, Jonas, Hailey, Zoë, Guus, Tirza, Aaron, Quinty en Julian zijn jarig. Gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag gewenst allemaal!
Fietsenkeuring
Ondanks het prachtige weer is de herfst weer in aantocht. Dagen worden korter, het wordt sneller donker. Het is daarom belangrijk dat de verlichting van de fietsen op orde is. De jaarlijkse fietsenkeuring staat dit jaar gepland op 21 oktober. Kinderen vanaf groep 3 kunnen hun fiets meenemen. Naast verlichting wordt ook gekeken naar zaken als remmen, bel, etc. I.v.m. corona zal de keuring op het plein plaatsvinden.

 

Cursus positief opvoeden

Cursus positief opvoeden door Aukje van den Arend, consulent jeugd Zwartewaterland

Cursus positief opvoeden 2-12 jaar in Hasselt
Data 9-11, 16-11, 23-11, 30-11 4-1 (slotavond)

Cursus positief opvoeden 2-12 jaar in Genemuiden
7-9, 14-9, 21-9 2-11 (slotavond)

Interesse? Voor meer info of direct aanmelden stuur je een mail naar: a.vandenarend@zwartewaterland.nl

Gymnastiekvereniging ZGV organiseert:

             

 


Twee webinairs van Zwartewaterland

THEMA: MET VALLEN EN OPSTAAN
Gemeente Zwartewaterland organiseert 2 inspiratiewebinars tijdens de week van opvoeding!
Van 5 t/m 11 oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats. Tijdens deze week organiseren we voor alle vaders en moeder uit Zwartewaterland de Webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ en ‘Opvoeden in twee huizen’.
100 dingen tegelijk
Is jouw leven als vader of moeder ook zo hectisch en overvol? Word jij ook helemaal gestoord van het gevoel 100 dingen tegelijk te moeten doen? Hoe houd je het leuk, krijg je werk gedaan én zorg je dat je niet volledig opgebrand raakt? Dat leer je tijdens de Webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’.
Toepasbare stappen
Het wordt een webinar waar we een uur ingaan op de uitdagingen die ontstaan zijn door de Coronacrisis én hoe je die te lijf gaat. Op basis van praktische stappen ga je ervaren hoe je afrekent met het gevoel dat alles tegelijk moet gebeuren.
De Webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ is op dinsdag 6 oktober 2020, aanvang 20:00 uur, en duurt ± 60 min.
(Niet) loslaten
Na een scheiding is het niet altijd gemakkelijk om goed in gesprek te blijven over de opvoeding van het kind. Je neemt afscheid van elkaar als partner en laat elkaar daarin los. Je laat elkaar echter niet los als co-ouders van jullie kind! Je blijft in de meeste gevallen samen verantwoordelijk voor je kind(eren). Hoe doe je dat eigenlijk, goed contact blijven houden over opvoeden als je gescheiden bent?

 

Op dinsdag 6 oktober 2020, aanvang 20:00 uur, zijn alle vaders en moeders uit Zwartewaterland van harte welkom de webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ bij te wonen!
100 dingen tegelijk
Is jouw leven als vader of moeder ook zo hectisch en overvol? Word jij ook helemaal gestoord van het gevoel 100 dingen tegelijk te moeten doen? Hoe houd je het leuk, krijg je werk gedaan én zorg je dat je niet volledig opgebrand raakt? Dat leer je tijdens deze webinar.
Toepasbare stappen
Het wordt een webinar waar we een uur ingaan op de uitdagingen die ontstaan zijn door de Coronacrisis én hoe je die te lijf gaat. Op basis van praktische stappen ga je ervaren hoe je afrekent met het gevoel dat alles tegelijk moet gebeuren.
Praktische informatie: Wil je meer weten of deelnemen, meld je dan aan via sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Na aanmelding ontvang je een link om digitaal deel te nemen. Voor meer informatie neem contact op met de gemeente Zwartewaterland via T 14 038.

Op donderdag 8 oktober a.s. aanvang 20:00 uur, zijn alle vaders en moeders uit Zwartewaterland van harte welkom de webinar ‘Opvoeden in twee huizen’ bij te wonen.
(Niet) loslaten
Na een scheiding is het niet altijd gemakkelijk om goed in gesprek te blijven over de opvoeding van het kind. Je neemt afscheid van elkaar als partner en laat elkaar daarin los. Je laat elkaar echter niet los als co-ouders van jullie kind! Je blijft in de meeste gevallen samen  verantwoordelijk voor je kind(eren). Hoe doe je dat eigenlijk, goed contact blijven houden over opvoeden als je gescheiden bent?


Wat heb jij nodig
Hoe pakken andere ouders dat aan? Waar kun je op letten als je zo goed mogelijk op één lijn wilt blijven? Wat heeft je kind nodig, maar ook: wat heb jij nodig?
Daarover gaat deze Webinar: hoe zorg je dat de opvoeding van het kind onderwerp van gesprek blijft tussen jullie?
 
Praktische informatie: Wil je meer weten of deelnemen, meld je dan aan via sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Na aanmelding ontvang je een link om digitaal deel te nemen. Voor meer informatie neem contact op met de gemeente Zwartewaterland via
T 14 038. 

kom (virtueel) netwerken met andere ouders
Inspiratiewebinar ‘Opvoeden in twee huizen’ voor vaders en moeders

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp