Copy
Gelukkig Nieuwjaar, zieke kinderen, opvolging Heidi, kom van dat dak af en nog veel meer nieuws!
Goed Weekend, Aart
Uit 't biezenmandje
NIEUWSBRIEF VAN VRIJDAG 13 januari
Agenda

de Wijngaard:

Dinsdag 24 januari: viering groep 2

bericht van de directeur 

De beste wensen 
Langs deze weg wens ik u namens alle medewerkers van de Wijngaard en de Buuzekaemp een gezond en gelukkig 2023 toe. 
We gaan er alles aan doen om er met elkaar weer een prachtig jaar van te maken. 


Zieke kinderen 
In sommige gevallen sturen ouders/verzorgers kinderen die ‘s ochtends al ziek zijn toch naar school/opvang. Dat is niet handig. De praktijk is dat we in dit soort gevallen ouders moeten bellen met het verzoek om hun kind op te halen. Het gaat hierbij echt niet om een snottebel maar bijvoorbeeld om kinderen met (hoge) koorts, buikgriep, etc.  
Het kan uiteraard voorkomen dat zoiets in de loop van de dag ontstaat. Alle begrip. Echter wanneer uw kind aan het begin van de dag “gewoon” ziek is, bij deze het verzoek om uw kind thuis te houden. Om deze manier voorkomt u dat andere kinderen/medewerkers worden aangestoken. Verder is het voor het kind plezieriger om in dit soort gevallen gewoon “lekker” thuis te zijn.  

Studiemiddagen 
Denkt u erom? Op 8 en 22 februari zijn zowel de kinderen van de Buuzekaemp als de Wijngaard om 12.00 uur vrij    

Opvolging Heidi Dam
Afgelopen week hebben we gesprekken gevoerd met een aantal sollicitanten. Volgende week vinden er vervolggesprekken plaats. We hebben goede hoop dat we een geschikte kandidaat kunnen benoemen.
 
week 3
De komst van Jezus is heel bijzonder, dat vertellen de verhalen van deze week. Het maakt grote indruk op de mensen

De eerste leerlingen
Johannes 1: 35-43

Jezus weet wie Natanaël is
Johannes 1: 44-52

De bruiloft in Kana
Johannes 2: 1-11
 

week 4
We horen verhalen waarin heel verschillende mensen Jezus ontmoeten. De ontmoeting verandert deze mensen. Eerst ontmoet Jezus handelaren in de tempel. Daarna komt een farizeeër, Nikodemus, bij hem op bezoek. Tenslotte praat hij met een Samaritaanse vrouw, iets wat niet hoorde in die tijd

Is dit een tempel?
Johannes 2: 13-25

Een bezoek in de nacht
Johannes 3: 1-21

Jezus praat met een Samaritaanse vrouw
Johannes 4: 1-26

 

Enquête 
Uw mening telt! Met dit in het achterhoofd willen we u weer vragen om onderstaande enquête in te vullen. Alle scores worden gepubliceerd op de website. Let op: Hoe meer mensen de vragenlijst invullen hoe betrouwbaarder het beeld. Alvast bedankt voor uw medewerking.
 
Vragenlijst Wijngaard 

https://klantenvertellen.nl/invite-link/1036010/kindcentrum_de_wijngaard 
Vragenlijst Buuzekaemp 
https://klantenvertellen.nl/invite-link/1036021/kindcentrum_de_buuzekaemp_onderwijs               


Wij heten alle nieuwe kinderen, op beide scholen, heel hartelijk welkom!


We hopen dat jullie snel gewend zullen zijn!

 


De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 27 januari 2023
nieuws van De Buuzekaemp

Kom van dat dak af, ik waarschuw niet meer... 
Wellicht gaat er een lampje bij u branden wanneer u bovenstaande leest. Het is een oud nummer van Peter Koelewijn. Helaas is het bijna van toepassing op de Buuzekaemp. Graag uw aandacht voor onderstaande: 
Tijdens de jaarwisseling vond een aantal mensen het een goed idee om doeltjes op het dak van de school te plaatsen. Door al het gesjouw op het dak is het dakleer beschadigd. Er is een gat ontstaan ter grootte van een vuist, wat weer een enorme lekkage veroorzaakte. Van de daders ontbreekt elk spoor. Ook een oproep in de groepsapp “Gespuis” (hierin zitten heel veel Beltigers) heeft tot nu toe niks opgeleverd. Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie. Ontstane schade zal worden verhaald op de daders. 
Bij deze willen we de ouders die geholpen hebben met opruimen enorm bedanken. Geweldig dat jullie de handen uit de mouwen hebben gestoken. 
Tot slot.  
Vorig jaar stond een punter op het dak van de school. Dit jaar voetbaldoeltjes. Raar gedrag. Leuk? Welnee, het levert alleen maar gedoe op. Mocht je toch de onbedwingbare behoefte hebben om spullen te plaatsen op een dak, is ons verzoek om dit bij je eigen huis te doen.  


Welkom op de Buuzekaemp, Aletta!

Mijn naam is Aletta Jansen-Hilberts, ik ben 53 jaar en getrouwd met Richard.
Samen hebben wij 2 volwassen kinderen en 3 kleinzoons.
Met veel plezier verzorg ik op alle basisscholen in de gemeente Zwartewaterland muzieklessen. Naast cultuur is natuur mijn grote passie. Ik kan enorm genieten van de bloemen en groenten uit mijn eigen (moes)tuin. En mijn woonplaats Belt-Schutsloot is een hele fijne plek om de kano in het water te leggen na een werkdag.
De afgelopen jaren kreeg ik het verlangen om naast het lesgeven aan groepen ook kinderen individueel te mogen begeleiden. Nu die kans op mijn pad is gekomen heb ik die met veel enthousiasme aangenomen.

Hartelijke groet en tot ziens, Aletta Jansen-Hilberts


KIKA 
In de afgelopen periode is er geld ingezameld voor KIKA (Kinderen Kankervrij). De kinderen hebben met allerlei actie maar liefst €80,90 ingezameld. Tijdens de collecte na afloop van de kerstviering is er €329,00 ingezameld. In totaal komt het bedrag op €409,90. Geweldig!! Blaasmuziek  
Sinds deze week krijgt groep 6-7-8 elke dinsdag “blazersles”. De lessen worden gegeven i.s.m. muziekvereniging Excelsior. De kinderen krijgen maar liefst 20 keer les. Hoe leuk (en leerzaam) is dat!!   
 
Op 16 februari 2023 voeren we de musical Bingo op. Tijdstip 18.30 uur.
We doen dit op dit tijdstip zodat werkende ouders hierbij aanwezig kunnen zijn. We studeren de musical in één dag in. Hierbij krijgen we ondersteuning van een theatergezelschap. Het is tevens de bedoeling dat de kinderen van de POV een (bescheiden) rol krijgen.

Locatie: Dorpshuis.
Houd deze dag rekening met wisselende schooltijden. Nadere informatie volgt z.s.m.

De jarigen in week 3 & 4 zijn: 
juf Karin, Siem en Jeffrey
Hartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
Nieuws van de Wijngaard
(kinderopvang)

Allereerst wensen wij iedereen een gelukkig en gezond


Wij starten het jaar kleurrijk en creatief. 
We werken met een nieuw thema: “Ik ben een kunstenaar!”

Voor baby’s en peuters is veel nieuw en het ontdekken waard. Omdat alles gaat via horen, zien, ruiken, voelen en proeven duiken we samen de wereld in van de kunst.

Bij baby’s en peuters brengen we de kunst terug door in onze dagelijkse omgeving te kijken. Waar zijn kleuren en wat voor kleuren zie en ken je?

We benoemen nog meer als anders wat we zien en praten daarover. Misschien ook leuk om thuis te doen, want daar zien kinderen vast andere dingen. 

Kunst is voor iedereen en in alles om je heen.

We gaan verschillende materialen ontdekken en gaan hier zelf mee aan de slag. Wij zijn erg benieuwd naar alle kunstwerken!


 

De woorden die we oefenen dit thema zijn: rood, oranje, geel, groen, blauw, roze, kleuren, tekenen, verven, plakken, schaar, kwast, potlood. 


Dit liedje oefenen we deze week;
https://m.youtube.com/watch?v=PmjVbKDOIlA

We hopen op een creatieve tijd met jullie kunstenaar-tjes


de jarigen in de weken 3 & 4 zijn: 
       
   Flynn, Pepijn, Tony, Jorn, Lieke, Aaron, Julian en Lina    

 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
 
Nieuws van de Wijngaard
(school)

Hoofdluisvrij 
Alle kinderen zijn afgelopen woensdag gecontroleerd op de afwezigheid van hoofdluis. Het hoofd van het LOT (luizen Opsporings Team) meldde dat de Wijngaard hoofdluisvrijs is. Geen kopzorgen dus. 


Weekopening groep 2 
Dinsdag 24 januari staat de weekopening van groep 2 gepland. Tijdstip 8.30 - 9.00 uur. De ouders/verzorgers van dekinderen uit groep 2 zijn van harte welkom om de viering bij te wonen. De koffie/thee staat klaar. 


Ouderbijdrage Activiteitencommissie

Beste ouders en verzorgers,

Namens de activiteitencommissie wensen wij iedereen een gelukkig en gezond 2023 toe. Ook in 2023 staan wij weer klaar om samen met school leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen van de Wijngaard.

In de informatiegids van het schooljaar 2022-2023 staan de bijdragen voor de Activiteitencommissie (AC) vermeld. De AC betaalt van deze bijdragen alle activiteiten rondom de kinderboekenweek, sinterklaasfeest, kerstviering, paasviering, voorleesontbijt, schoolzwemmen van groep 3&4, schoolreisjes, afscheid groep 8 en het schoolkamp.

De bijdrage wordt door middel van schoolkassa in twee gelijke termijnen geïnd.De eerste termijn is voor de kerstvakantie via parro geïncasseerd.

Voor het schooljaar 2022-2023 gelden de volgende bijdragen per kind:

Groep 1 en 2 € 35,-               Groep 5 en 6 € 45,-

Groep 3 en 4 € 50,-               Groep 7 en 8 € 75,-

De kinderen van de instroomgroep betalen 1 termijn (€ 17,50)

Voor vragen kunt u altijd mailen naar:   acwijngaard@accrete.nl


Hartelijk dank en met vriendelijke groet, 
Activiteitencommissie de Wijngaard


                      

 De jarigen in de weken 3 & 4 zijn:
 Aaron, Julian, Jorn, Liam, conciërge Lisette, Lotte,
juf Mariëlle, Lana, Noud en Vince


Hartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2023 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp