CopyMvg

Aart Holtman 

Uit 't biezenmandje
Extra Nieuwsbrief van vrijdag 18 oktober
   Van de directeur...

Staking 6 november
De onderwijsbonden hebben woensdag 6 november uitgeroepen tot een landelijke stakingsdag. Ze willen dat het kabinet meer geld op tafel legt om de problemen in het onderwijs aan te pakken. Wat zijn de belangrijkste eisen?
1) voldoende collega's: Vrij recent waren juf Anneke en juf Marieke afwezig door ziekte. Invallers waren niet beschikbaar waardoor er een beroep gedaan moest worden op onderwijsassistenten. Dit alles doen we om te voorkomen dat klassen naar huis moeten worden gestuurd. Het blijven echter lapmiddelen.
2) minder werkdruk: de overdaad aan regels houdt leerkrachten weg bij hun kerntaak: lesgeven
3) fatsoenlijk salaris: spreekt voor zich

Op beide locaties worden bovenstaande punten door de collegae erkend. De leerkrachten van de Buuzekaemp hebben echter besloten om ook deze dag gewoon te werken. De kinderen hebben op deze dag dus  gewoon les.
Een overgroot deel van de leerkrachten van de Wijngaard  geeft echter gehoor aan de oproep van de bonden. Hierdoor blijven de schooldeuren op 6 november op de Wijngaard dicht. Kortom er wordt gestaakt.

Formeel heeft het kabinet tot 21 oktober de tijd om te reageren op bovenstaande eisen. De verwachting is echter niet dat men hiertoe zal overgaan. Het leek me goed om u voortijdig te informeren zodat u op bovenstaande kunt anticiperen.

Bereikbaarheid Wijngaard
De laatste tijd is de De Wijngaard telefonisch slecht bereikbaar. In sommige gevallen gaat de telefoon gewoon over, in andere gevallen krijgt men het signaal "dit toestel is niet in gebruik". Erg vervelend. Hulptroepen zijn inmiddels ingeschakeld. We hopen dat het probleem z.s.m. is opgelost. 

Goed vakantie

Aart Holtman

 

 

 

 

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp