Copy
De tijd vliegt, PSZ op de Belt straks ook op de middag open, project "omgaan met elkaar" afgerond op de Wijngaard, maandag 24 oktober fietsenkeuring op de Wijngaard voor groep 3 t/m 8, nieuws van de opvang, extra studiemiddag op 22 februari en nog veel meer nieuws. Goede vakantie

Aart 
Uit 't biezenmandje
NIEUWSBRIEF VAN VRIJDAG 14 oktober
Agenda

De Buuzekaemp en De Wijngaard: 

Herfstvakantie van 17 t/m 21 oktober

bericht van de directeur

Herfst 
De afgelopen weken zijn werkelijk voorbij gevlogen. De tijd houdt geen pauze. Volgende week zijn de schooldeuren een weekje gesloten. Herfstvakantie. Uiteraard blijft de opvang gewoon geopend. 
De periode herfst-kerst is altijd een drukke periode. Het is echter ook een gezellige tijd. Sint Maarten, Sinterklaas en niet te vergeten Kerst.  
We gaan ons best doen om er een prachtige periode van te maken. 
 
Extra studiemiddag
Let op: Op woensdag 22 februari plannen we een extra studiemiddag in. De kinderen zijn deze middag om 12.00 uur vrij. Gauw even noteren in de agenda en op de kalender.

Burgemeesters 
Vorige week donderdag kreeg de Buuzekaemp bezoek van de locoburgemeester, Melvin Smit, van Steenwijkerland. Hij ging samen met alle kinderen het ontbijt nuttigen. 
Een gezond ontbijt is een belangrijke start van de dag. Daarom is het goed om hier aandacht voor de vragen.   
Groep 3 van de Wijngaard vertrok vorige week vrijdag naar het gemeentehuis in Hasselt. Samen met burgemeester Bilder gingen de kinderen ontbijten. Uiteraard was er gelegenheid om allerlei vragen te stellen.  
We kunnen terugkijken op twee geslaagde dagen.         Bijbelverhalen: 
week 42 & 43

In de woestijn krijgt Mozes van God de tien geboden. Het is een richtingaanwijzer hoe je goed kunt leven. Kunnen wij ook een goed voorbeeld zijn voor anderen? En wie is voor ons een voorbeeld? En wat betekent het om een goed voorbeeld te zijn en te hebben? 

De Heer verschijnt op de Sinaï
Exodus 19: 1-25

De tien geboden
Exodus 20: 1-12

de tien geboden (vervolg)
Exodus 20: 13-21 en 31: 18


Week 44

Als Mozes lang wegblijft, maakt het volk een ander godsbeeld. Wat nu? Kan God nog verder met het volk? Met de verhalen verkennen de kinderen hoe je verder kunt als er iets misgaat. 

Het gouden kalf
Exodus 32: 1-6

Mozes komt terug
Exodus 32: 7-20

Nieuwe stenen tafelen
Exodus 34


Enquête 
Uw mening telt! Met dit in het achterhoofd willen we u weer vragen om onderstaande enquête in te vullen. Alle scores worden gepubliceerd op de website. Let op: Hoe meer mensen de vragenlijst invullen hoe betrouwbaarder het beeld. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Vragenlijst Wijngaard 
https://klantenvertellen.nl/invite-link/1036010/kindcentrum_de_wijngaard 
Vragenlijst Buuzekaemp 
https://klantenvertellen.nl/invite-link/1036021/kindcentrum_de_buuzekaemp_onderwijs         


Wij heten alle nieuwe kinderen, op beide scholen, heel hartelijk welkom!


We hopen dat jullie snel gewend zullen zijn!

 


De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 4 november 2022
nieuws van school en kinderopvang
De Buuzekaemp

Verlenging tijden PSZ 
Voor de zomervakantie hebben we, via een enquête, onder meer in kaart gebracht of we het aanbod van de peuterspeelzaal kunnen verlengen naar de middag. We hebben ook gekeken of we dit kunnen combineren met BSO. Goed nieuws en minder goed nieuws:  

Minder goed nieuws 
We gaan vooralsnog niet starten met BSO op de maandag en donderdag. We hebben niet genoeg zekerheid of er, ook op langere termijn, genoeg kinderen zijn die hier gebruik van willen maken.
Goed nieuws  
Uit de enquête is gebleken dat er voldoende animo is om het aanbod van de PSZ te verlengen. Het is de bedoeling dat de PSZ vanaf 1 januari 2023 zowel op de maandag als de donderdag tot 14.15 uur is geopend. De volgende punten zijn nog van belang: 

- Vanaf 2 jaar zijn kinderen welkom op de PSZ 

- Wanneer u ook vanaf 12.00 uur gebruik wilt maken van de PSZ dient u dit d.m.v. een formulier aan te geven bij juf Marije. 

Tot slot We zijn erg blij dat we deze voorziening kunnen aanbieden. Het betekent dat de kinderen zich in de leerrijke omgeving van de PSZ langer kunnen ontwikkelen. Mocht blijken dat er na verloop van tijd te weinig belangstelling is dan zullen we terugkeren naar de oude tijden (8.30 – 12.00 uur). Uiteraard gaan we hier niet van uit. 


Nieuws van de kinderopvang

Jihoe! De herfst is weer begonnen en dat laten wij op de peuteropvang niet zomaar voorbij gaan. We zingen liedjes over de herfst, gaan buiten op zoek naar mooie herfstspullen, knutselen mooie creaties en hebben vooral veel lol! Wat is het fijn om heerlijk te ontdekken en plezier te hebben met vriendjes en vriendinnetjes! Samen met de juffen maken we er elke keer weer een groot feest van!     
 
                                                                                                                                      
Kennen jullie ons trouwens al? Wij zijn juf Hester, juf Evita en juf Marije. En wij werken met veel plezier op de peuteropvang! Op maandag tref je juf Hester en juf Marije en op de donderdag zijn dit Juf Evita en juf Marije        
  

Een heel fijne herfstvakantie gewenst allemaal!
Herfstgroetjes van de juffen

                                                           


De jarigen in de weken 42, 43 & 44 zijn: 
Liz, Meester Henk, Dieke en JurHartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
Nieuws van kinderopvang De Wijngaard
Herfstvakantie
Het is alweer bijna herfstvakantie. Dus tijd voor rust, gezelligheid en wat warmte met elkaar. 
 
Uk en Puk
Mocht je het leuk vinden om Uk en Puk te kijken in de herfstvakantie met je kind(eren)? Dan kunt je filmpjes bekijken, speciaal gemaakt door collega's van de Wijngaard: 
https://www.youtube.com/results?sp=mAEB&search_query=de+wijngaard+puk
                                                 
 
Materialen
Heb je nog bruikbare materialen over om mee te knutselen? Denk aan jampotten (met deksel), wc rollen, doppen, blikken, stof etc. Je kunt ons er blij mee maken. 
 
Voorlezen
Het belang van voorlezen en woordaanbod zal je niet ontgaan zijn. Vanaf jongs af aan is woordaanbod en voorlezen erg gewenst en belangrijk voor een kind. Hier zal hij/zij de rest van zijn leven profijt van hebben. Vanuit kinderboekenweek zijn een aantal leuke boeken geselecteerd. 

https://www.kinderboeken.nl/dieren-natuur-kinderboekenweek-2022/?gclid=CjwKCAjwqJSaBhBUEiwAg5W9p1b-kwUyihir9ExrjEzE_h3MJxXS2wmcTp3MRYM4UTCxSwmGhKMuuxoC6acQAvD_BwE#featured_books
 
Studiedag 
Op de kalender staat een studiedag gepland voor het gehele Kindcentrum. Opvang en school zullen die dag gesloten zijn om kennis te delen en te verbreden. Het is dus niet mogelijk deze dag gebruik te maken van de kinderopvang. Noteert je deze datum in je agenda? 16 juni 2023
 
Kerstvakantie
Je kunt je kind alvast afmelden voor het KDV in de kerstvakantie.  
 
Voor de BSO dient je juist vakantieopvang aan te vragen.
Kinderen staan alleen de 40 schoolweken (regio noord) ingepland.
In uw tegoeden in de ouderapp kunt u checken wat u nog heeft staan aan uren. 
 
Nieuwe collega
Het landelijke tekort aan geschoold personeel gaat ook aan ons helaas niet voorbij. Maar gelukkig hebben wij er een leuke collega bij gevonden, Kim Bijman uit Meppel. Ze zal starten per 1 december op de Wijngaard. Welkom voor Kim, en we wensen je veel werkplezier toe bij ons. 
 
Fijne vakantie
Voor iedereen die volgende week op de opvang is, we maken er een leuke week van!! en anders een fijne vakantie samen!
 

De jarigen in de weken 42, 43 en 44 zijn: 
Senn, Armani, Yannick, Vesper, Liene en NoudHartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag
gewenst!
 
 
Nieuws van school De Wijngaard


Eerste vergadering van

Eerste vergadering van de leerlingenraad
Op vrijdag 30 september 2022 hebben wij de eerste vergadering gehad van de leerlingenraad.
Wij zitten in de leerlingenraad:
Groep 5: Nox Geertman
Groep 6: Isa Voogd en Per Weijs
Groep 7: Evita Zaal en Nani Gamal Lalo Kodi
Groep 8: Sander Zeilemaker en Quinty Bosman
 
Op deze dag hebben wij de statuten van de leerlingenraad doorgenomen.
Onze voorzitter en onze secretaris zijn gekozen:
De voorzitter is Quinty Bosman.
En de secretaris is Per Weijs.
 
In de leerlingenraad bespreken wij dingen hoe de Wijngaard fijn blijft.
Soms gebeuren er dingen die de meesters/juffen niet zien of weten, zoals:
- pestgedrag
- spelen op het plein
- een leuke idee (bijvoorbeeld een leuke actie)
- kinderen die van de wc een rommeltje maken
- etc.
 
Als je lid bent van de leerlingenraad zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van wat er op school speelt. Kortom je zit er niet allen voor jezelf, maar ook voor je medeleerlingen.
Meester Aart is bij elke vergadering aanwezig en hij denkt/praat mee. Als er iets is wat wij in de leerlingenraad moeten bespreken, kom dan naar ons toe.
 
Groetjes,
 
Meester Aart, Nox, Isa, Evita, Nani, Sander, Quinty en Per
 
Fietsenkeuring 
De herfst weer in aantocht. Dagen worden korter, het wordt sneller donker. Het is daarom belangrijk dat de verlichting van de fietsen op orde is. De jaarlijkse fietsenkeuring staat dit jaar gepland op 24 oktober. Kinderen vanaf groep 3 kunnen hun fiets meenemen. Naast verlichting wordt ook gekeken naar zaken als remmen, bel, etc. De keuring zal plaatsvinden in de hal van school.
 
 
Baby nieuws

Op 30 september is onze collega (juf) Lucia bevallen van dochter Ninthe! Moeder en dochter maken het prima! We zijn heel blij voor Lucia en wensen haar en haar gezin veel geluk met de kleine meid

Wil je een kaartje sturen, dan kan dat naar: 
Familie Kuik
Prinsesseweg 38A
7958 RT Koekange  
 

Nog meer baby nieuws!

Ook bij Victoria (groep 2) is een klein meisje geboren, Julia! De hartelijke felicitaties en gelukwensen voor Victoria en haar familie 
 

Project omgaan met elkaar
Zoals de meesten zullen weten is er door de leerlingen van de Wijngaard gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk. Het idee achter dit kunstwerk is afkomstig van kunstenaar Damir Mumini met als doel, het verbinden van mensen.
 
Elke leerling heeft van klei een gekleurd hartje gemaakt die vervolgens met behulp van één rood draad aan elkaar verbonden zijn in de vorm van één GROOT HART. Het hart dat symbool staat voor verbinding, vriendschap, samenzijn, respect en tolerantie.
 
Juf Esther heeft alle hartjes met dat ene rode draad vastgezet op een doek. Een hele klus maar met een prachtig resultaat.
We gaan een mooi plekje zoeken in de hal voor ons kunstwerk, maar…
De kinderen hebben ook zo’n prachtig hart gemaakt voor de bewoners van de Schans om ze te laten weten dat we ons ook met hen verbonden voelen en dat er een denkbeeldige rode draad loopt van de Wijngaard naar de Schans.
Woensdag 12 oktober hebben we drie bewoners van de Schans ontvangen op de Wijngaard en is het hart door de leerlingen aan hen overhandigd.

                                       


                                        
 


 De jarigen in de weken 42, 43 en 44  zijn: 
Feline, juf Ragonda, Jonas, Zoë, Guus, Tirza, meester Henk, Quinty, Julian, Myrthe, Nox, Liene, Naomi, Gijs, Julian, Feline, jelte, Elize, Maud en Noud Hartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2022 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp