Copy

 
Uit 't biezenmandje
NIEUWSBRIEF VAN VRIJDAG 16 december
Agenda

de Buuzekaemp en de Wijngaard:
Vrijdag 23 december begint de kerstvakantie, alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij
Maandag 9 januari is de eerste schooldag na de kerstvakantie

 

Woensdag  21 december kerstviering op de Wijngaard en
donderdag 22 december kerstviering op de Buuzekaemp


 

bericht van de directeur 
Weer een jaar

Nog heel even en dan zit 2022 erop. Ook dit jaar is weer voorbijgevlogen. Begin 2022 hadden we nog volop te maken met alle maatregelen rondom corona. Medewerkers moesten in het schoolgebouw verplicht met een mondkapjes lopen, kinderen in groep 6, 7 en 8 werd dringend geadviseerd precies hetzelfde te doen. Verder mochten groepen niet gemixt worden en had je natuurlijk te maken met de 1.5 m afstand.
Sommige mensen gingen ogenschijnlijk relaxed om met bovenstaande. Andere mensen vonden het juist erg lastig. Groepen kwamen tegenover elkaar te staan. Soms werd er veel gepraat, minder gezegd en werd er heel weinig naar elkaar geluisterd.
Gelukkig ligt bovenstaande achter ons. Corona wordt steeds meer gezien als een griep waar de een meer last van heeft dan de ander.
Op beide locaties gaat het goed. We zetten mooie stappen die in lijn zijn met het strategisch beleidsplan van onze stichting. We proberen vanaf 0 jaar de persoonlijke ontwikkeling van het kind, in een uitdagende leeromgeving, centraal te zetten.  
Zowel op de Buuzekaemp als de Wijngaard hebben we niet te klagen over de aanwas van nieuwe leerlingen. Dat is mooi. Erg mooi.
Op de Buuzekaemp is alles qua ruimte prima behapbaar. Op de Wijngaard barsten we echter uit onze voegen. Het is de bedoeling dat er extra ruimte gerealiseerd gaat worden. Daarbij zal een stuk van het schoolplein worden opgeofferd. Wanneer het traject rondom de bouwvergunningen rond is kan er gestart worden.  Ik heb goede hoop dat alles voor de zomervakantie gerealiseerd is.  
 
Vertrek Heidi Dam

Ongetwijfeld bent u op de hoogte van het feit dat Heidi Dam m.i.v. 1 februari 2023 De Wijngaard verlaat. Uiteraard betreuren we haar vertrek. Heidi heeft enorm veel betekend voor de Wijngaard.  We respecteren echter haar besluit en we hebben er alle begrip voor dat ze elders een nieuwe uitdaging aangaat.  
Op 31 januari nemen we afscheid van Heidi. Uiteraard wordt u op die dag in de gelegenheid gesteld om haar de hand te schudden. Nadere informatie volgt.
I.v.m. bovenstaande attendeer ik u graag op onderstaande vacature. Wellicht is dit iets voor u of wellicht kent u iemand in uw netwerk die hier belangstelling voor heeft. Bij deze het verzoek om de vacature zoveel mogelijk te delen.


 Lezen
Slechte leesvaardigheid basisschoolleerlingen belemmert hun functioneren in de maatschappij.
Dit waarschuwt de inspectie na onderzoek onder 3318 leerlingen op 151 scholen. Uit het laatste PISA onderzoek blijkt dat 24% van de 15-jarigen het minimale leesniveau niet haalt.
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de kinderen niveau 1F behaalt. Dit niveau is nodig om teksten op juiste wijze te kunnen interpreteren.
Gelukkig is bovenstaande zowel op de Buuzekaemp als de Wijngaard niet van toepassing. Dat is erg mooi. Goed leren lezen is immers van lezensbelang. Lezen vergroot de woordenschat, de algemene kennis en het stimuleert de sociaal emotionele ontwikkeling.


Wat kunt u doen als ouder/verzorger?
  • Lees regelmatig voor. Wist u dat een baby al vanaf 7 maanden woorden kan herkennen in verhaaltjes?
    Stop trouwens niet met voorlezen zodra het kind zelf kan lezen. Je stimuleert de taalontwikkeling en je vergroot de woordenschat
  • Lees samen: Wanneer je kind in een fase zit dat het zelf leert lezen (groep 2/3) kun je als ouder in een tekst af en toe de tekst aanwijzen zodat het kind kan meelezen.
  • Stimuleer verschillende leesactiviteiten: praat over boeken, geef een boek cadeau, bezoek de boekhandel, ga samen naar de bibliotheek
  • Geef het goede voorbeeld. Probeer wat vaker die telefoon/laptop weg te leggen en pak zelf een boek.  
Veel leesplezier
 
Kerstpakketten
Op beide locaties gaan we kerstpakketten bezorgen bij mensen/gezinnen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Waarom?
Vanuit onze christelijke identiteit vinden we het belangrijk dat we omzien naar onze naaste.
Hoe gaan we dat doen?
Het is de bedoeling dat uw kind komende week (houdbare)spullen meeneemt die geschikt zijn voor een kerstpakket.
Wat voor spullen?
Houdbare spullen: zoutjes, kruidenboter, tandpasta, thee, shampoo, koffie, luiers, etc. Gebruik een beetje uw fantasie en creativiteit.
Wie doen er mee?
De Buuzekaemp en De Wijngaard zowel school als opvang.
Bezorgen  
Het is de bedoeling dat we in week 51 ervoor zorgen dat de pakketten op de plaats van bestemming komen.
 
Tot slot

Namens alle medewerkers van de Wijngaard en de Buuzekaemp wens ik u prettige feestdagen en een gelukkig, gezond 2023 toe!
 week 51
In de verhalen van deze week kijken we omhoog: naar de engelen en de ster. Maar het bijzondere van kerst is dat we niet omhoog hoeven blijven kijken: Jezus is op aarde gekomen, dicht bij ons. 

Naar Betlehem
Lucas 2:1-7

Een boodschap van boven
Lucas 2: 8-20

Een nieuwe ster
Matteüs 2: 1-12

 


Extra studiemiddag
Let op: Op woensdag 22 februari plannen we een extra studiemiddag in. De kinderen zijn deze middag om 12.00 uur vrij. Gauw even noteren in de agenda en op de kalender.   
 
Enquête 
Uw mening telt! Met dit in het achterhoofd willen we u weer vragen om onderstaande enquête in te vullen. Alle scores worden gepubliceerd op de website. Let op: Hoe meer mensen de vragenlijst invullen hoe betrouwbaarder het beeld. Alvast bedankt voor uw medewerking.
 
Vragenlijst Wijngaard 

https://klantenvertellen.nl/invite-link/1036010/kindcentrum_de_wijngaard 
Vragenlijst Buuzekaemp 
https://klantenvertellen.nl/invite-link/1036021/kindcentrum_de_buuzekaemp_onderwijs               


Wij heten alle nieuwe kinderen, op beide scholen, heel hartelijk welkom!


We hopen dat jullie snel gewend zullen zijn!

 


De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 13 januari 2023
nieuws van De Buuzekaemp

Kerstviering

Op donderdag 22 december vieren we Kerstfeest in de Protestantse kerk.Thema: Een groot klein cadeau
Aanvang: 18.30 uur
Collecte: Kika

En verder:
* Leerlingen zitten gewoon bij hun ouders
* Wilt u het fotograferen overlaten aan de fotograferende leerkracht?
* Zou u voor de allerjongste broertjes/zusjes oppas willen regelen?
* Na afloop van de viering is er voor iedereen chocolademelk of ranja met iets lekkers
 
Op 16 februari 2023 voeren we de musical Bingo op. Tijdstip 18.30 uur.
We doen dit op dit tijdstip zodat werkende ouders hierbij aanwezig kunnen zijn. We studeren de musical in één dag in. Hierbij krijgen we ondersteuning van een theatergezelschap. Het is tevens de bedoeling dat de kinderen van de POV een (bescheiden) rol krijgen.

Locatie: Dorpshuis.
Houd deze dag rekening met wisselende schooltijden. Nadere informatie volgt z.s.m.
 

Nieuws van de kinderopvang

Wat een gezellige feestmaand!
Maar ook druk, voor kinderen genoeg wat op ze afkomt. Sinterklaas is het land uit en al gauw leven we toe naar het feest dat Jezus is geboren. Waar we zeker de aandacht aan willen geven!
Wij zijn op de peuteropvang heerlijk aan het spelen met de wintertafel met sneeuw en kerstballen, bouwen een kerstdorp, spelen met de kerststal, schudden met de fles met glitters en kijken en ontdekken hoe dat heen en weer gaat, zakt naar de bodem en welke kleuren er wel niet allemaal inzitten. 
We hebben een meespeelochtend gehad waar de peuters een vriendje of vriendinnetje mochten meenemen. Dit was erg gezellig en zeer geslaagd!
Volgende week zullen we met het hele kindcentrum het kerstfeest vieren, daar hebben we ontzettend zin in! We oefenen onder andere in de klas de liedjes: ''vlammetje, vlammetje'' van Elly en Rikkert en ‘’kling klokje klingelingeling.’’
Via deze weg willen we iedereen alvast een fijne vakantie wensen en heel gezegende feestdagen!De jarigen in week 52, 53, 1 & 2 zijn: 

Jasper, Rafael en TamaraHartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
Nieuws van de Wijngaard
(kinderopvang)
 

 
Nieuws van de babygroep ( 0 – 2 jr. )
 
De decembermaand, een gezellige maand. Om te beginnen, Sinterklaas.
Op de babygroep hebben de kinderen voor de intocht een pieten muts of mijter geknutseld, kon met scheerschuim de baard van Sinterklaas gemaakt worden en werd met behulp van woordkaarten nieuwe woorden geleerd, o.a. schoen, dak, paard, wortel. Voor  op de groep heeft Sint een speeltafel als cadeau achter gelaten, hier wordt mooi aan gespeeld met auto’s, blokjes en smartmax, ook gekregen van de Sint.


Voor  op de groep heeft Sint een speeltafel als cadeau achter gelaten, hier wordt mooi aan gespeeld met auto’s, blokjes en smartmax, ook gekregen van de Sint.


Afgelopen week zijn we begonnen met het thema kerst. We lezen voor uit o.a Bobbi viert kerst en Kerstmis van Dick Bruna. Voor in de houten kerstboom zijn er al mooie kerstballen geknutseld.
Wij wensen iedereen fijne feestdagen een liefdevol en gezond 2023 toe.
 
Kinderen en leidsters van de babygroep.
 
 
Even voorstellen....

Hoi,

Mijn naam is Romy van de Vreugde. Ik ben 19 jaar oud. Ik woon samen met mijn moeder, vader en broertje in Genemuiden. In mijn vrije tijd voetbal en spreek ik graag met vrienden/vriendinnen af. Ik voetbal bij SC Genemuiden MO20-1. Mijn positie is linksachter. Eind april ben ik afgestuurd als onderwijsassistent. En dit schooljaar ben ik begonnen aan de Pabo deeltijd. Dit houdt in dat ik 3 dagen werk, 1 dag stage heb en 1 dag naar school ga. Mijn werkdagen zijn de maandag, dinsdag en woensdag. Wat ik belangrijk vind op de groep is dat ik ervoor kan zorgen dat de kinderen een plezierig dag hebben, maar ook vooral een leerzame dag. Ik word dan ook erg blij van de vrolijkheid van de kinderen. Ik werk hier ook met veel plezier Wie weet tot snel !


 


De afgelopen tijd hebben we in onze nieuwsbrief aandacht besteed aan het belang van lezen met je kind. Vandaag de laatste weetjes

Het lezen met je kind is een heerlijk moment van ontspanning en één die de band tussen ouder en kind enorm versterkt. 
Regelmatig voorlezen zorgt voor leesplezier, maar kan ook bijdragen aan de taalontwikkeling van kinderen.
Ben je benieuwd naar de redenen waarom voorlezen goed is? Lees dan verder!

 

wist je dat: 
 
  • voorlezen het empathisch vermogen van je kind vergroot?
Door voorlezen leren kinderen over nieuwe situaties en hoe ze hiermee om moeten gaan. Door het lezen van boekjes en het begrijpen van verhalen zullen kinderen zich beter kunnen inleveren in andere mensen. Ze leren hierdoor een verhaal vanuit het perspectief van een ander te bekijken.
 
  • Je kind voorlezen gewoon ontzettend leuk is?
Alles wat leuk is zorgt voor dopamine, voorlezen en naar het verhaal luisteren zorgt ervoor dat je hersenen dopamine aanmaken. Dit stofje in je hersenen zorgt voor een goed gevoel bij jou als ouder maar ook bij je kind. Kinderen worden door dopamine nieuwsgieriger en gaan meer op onderzoek uit. Hoe meer je ontdekt, hoe meer je leert!


 
Wij wensen jullie…..iets Goeds, iets Lekkers. Iets Geks, iets Gekkers. Iets aardigs, iets liefs maar in elk geval iets Positiefs ….. Fijne feestdagen en een goed 2023❣️ Groetjes van iedereen bij bso, kdv & pov “de wijngaard”
 

de jarigen in de weken 51, 52, 1 & 2 zijn: 

         juf Jannie, Vayèn, Jackie, Yoren, Davin, Lou, Adam, Elin, Bram, Pepijn, Dani, Nikkie, Nick, Amelia, Danika, Joris en Raysa
 
       
        

 
 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
 
Nieuws van de Wijngaard
(school)
Kerstwandeling

Volgende week woensdag is het zover; de kerstviering van Kindcentrum de Wijngaard. Wij vinden het fijn u te kunnen melden dat we het dit jaar gezamenlijk kunnen vieren met zowel de opvang als het onderwijs.
En dit jaar gaan we dat doen in de vorm van een kerstwandeling!
Het belooft een gezellige route te worden met 10 verlichte locaties waar op iedere locatie een deel van het kerstverhaal afgespeeld wordt door het personeel. Zo heeft u aan het einde van de, ongeveer drie kwartier durende, kerstwandeling het hele kerstverhaal gehoord.
De start is bij de hoofdingang. Daar loopt u naar binnen en vanuit daar krijgt u de benodigde informatie/materialen en wordt u op reis gestuurd.
Na afloop staat er op het plein van de school warme chocolademelk met een kerstkransje voor u klaar en kunt u een praatje maken onder het genot van een gezellig muziekje, daarna bent u vrij om weer lekker naar huis te gaan.

Starttijden:
We hanteren de starttijden op de eerste letter van de achternaam van uw kind. Even als voorbeeld: De Familie Jansen start dus om 18.00 uur

A-B                17.15 uur      
C-D                17.30 uur
E-F-G             17.45 uur
H-J                 18.00 uur      
K-L                 18.15 uur
M-O-P-R        18.30 uur
S-T-U             18.45 uur
V-W-Z            19.00 uur     
                                                            
Wij begrijpen dat we, door starttijden te hanteren, niet aan de ideale starttijd van iedereen kunnen voldoen. Toch willen we u vragen om zich aan de gegeven tijd te houden om opstopping aan de start te voorkomen. Dit gezien de aantallen die de kerstwandeling gaan maken.
Komt u op de fiets? Zou u deze dan willen neerzetten op het voetbalveldje van het plein bij de school? De achterste hekken staan daarvoor open.
We maken er een gezellige avond van en rekenen op uw komst.                                                                             
Vriendelijke groet namens de kerstcommissie,
Matthijs Pastoor, Bas Beuzenberg, Alie Boes en Wendy van Diepen
 
 De jarigen in de weken 51, 52, 1 & 2 zijn:
 
juf Jannie, Norah, Vayen, Jackie, Lisa, Ruben, Stan, Noa, Lou, Risho, Stijn, Davin, Tess, Charlotte, Kyan, Yoren, Berber, Kees, Pepijn, Joris, Ashley, Thijs, Raysa, Nikkie, Mick, Hailey, Elin, Amelia, Danika, Mea, Dani, Ziva, meester Matthijs, Seth en Ayden

Hartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2022 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp