Copy

Bij deze weer het nodige nieuws

Goed weekend

Aart Holtman 

Uit 't biezenmandje
Nieuwsbrief van vrijdag 21 augustus 2020
Agenda

De Buuzekaemp
16 september      Informatieavond leesbevordering

 


De Wijngaard

   Van de directeur

Geachte ouders/verzorgers, 
  
De kop is eraf
We zijn weer begonnen. We kunnen terugkijken op een prima start. Toch blijft het allemaal een wat vreemde situatie. We hebben in de afgelopen periode veel activiteiten afgelast of anders moeten organiseren:

 • Schoolreis

 • Startdienst

 • Afscheid groep 8

 • Etc

  Het is op dit moment niet anders. Op beide locaties houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. De veiligheid van de kinderen en de medewerkers staat op plek één.

Ik hoop met u op een gezegend jaar. Dat we met elkaar gezond mogen blijven en dat alles zo snel mogelijk terugkeert naar het “oude” normaal.
 
Schoolkalender
Afgelopen maandag heeft u de schoolkalender gekregen. Een prachtig document, boordevol informatie. Heel veel ogen hebben gecheckt of er geen onjuistheden instaan. Dit is niet helemaal gelukt. Er staan drie storende fouten in:

 1. Op het vakantierooster staat vermeld dat er studiedagen ingepland staan op 28 en 29 januari. Deze data kloppen niet. De juiste data zijn 8 en 9 april.

 2. Op De Wijngaard ontbreekt zowel de foto van ju Marja als juf Annet. Tevens staat niet vermeld dat juf Annet vanaf januari samen met juf Alie de doorstroomgroep gaat draaien. In deze groep zitten zowel 3 als 4 jarigen. In het najaar worden desbetreffende ouders geïnformeerd over het reilen en zeilen van deze groep.

 3. Op het vakantierooster van De Buuzekaemp staat studiedag van 27 augustus niet vermeld

  Gauw even wijzigen dus. Excuses voor het eventueel ontstane ongemak.

Verwachtingsgesprekken
In week 36 staan op beide locaties de verwachtingsgesprekken gepland. In de loop van de volgende week wordt u hiervoor uitgenodigd. De gesprekken zullen “coronaproof” plaatsvinden.

WELKOM!!!
Wij heten alle kinderen en alle nieuwe leerkrachten op beide scholen heel hartelijk welkom! Heel veel plezier gewenst dit schooljaar!


De volgende nieuwsbrief komt uit op 4 september

Nieuws van De Buuzekaemp

Studiedag
Volgende week donderdag staat een studiedag op de agenda. De kinderen zijn deze dag vrij.

Op woensdag 16 september staat een informatieavond gepland op De Buuzekaemp. Thema leesbevordering. 
Aanvang 19.30 uur.
Schrijft u deze datum alvast op in de agenda.

Tijdens deze avond worden alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen.

Hoi allemaal, 
Bij deze wil ik mij graag even aan u/jou voorstellen. Ik ben Carolien, 31 jaar en woonachtig in Rouveen. Getrouwd met Walter en samen hebben we 3 kinderen, Sanne (4), Daphne (2) en Bob (1). Ik hou er van om in mijn vrije tijd lekker sportief bezig te zijn, fietsen en hardlopen maar ik kan ook erg genieten van het lezen van een boek.  
Op de maandag, dinsdag en woensdag ochtend ben ik in groep 5,6, en 7 werkzaam als onderwijsassistent. Daarnaast ga ik op de vrijdag zelf nog naar school. Bij de Viaa in Zwolle volg ik de PABO opleiding. Dus het komende jaar zullen het vooral studieboeken zijn die ik zal gaan lezen 😊  
De eerste week op de Buuzekaemp heb ik erg positief ervaren en ik kijk er naar uit om de rest van het schooljaar werkzaam te zijn op de Buuzekaemp!  

Beste ouders en kinderen van De Buuzekaemp,
Mijn eerste werkweek op jullie mooie school zit er alweer op…Tijd om me even voor te stellen!Ik ben Inge van den Berg en ik woon in Genemuiden met mijn man en onze vier kinderen. We hebben 2 dochters van 8 en 6 jaar en twee zonen van 3 en 1 jaar.
In de afgelopen jaren dat ik juf ben heb ik voornamelijk in de bovenbouwgroepen gewerkt, 10 jaar in Wanneperveen en 3 jaar in Sint Jansklooster. En nu mag ik dus aan de slag op Belt-Schutsloot! Op maandag en woensdag ben ik te vinden in groep 5, 6 & 7. Ik heb er veel zin in en hoop een bijdrage te leveren aan het plezier en de ontwikkeling van uw kinderen. Graag tot ziens!
Hartelijke groeten juf Inge


Jarigen t/m 4 september:
Klusser Siem en Evy staan op de kalender. 
Van harte gefeliciteerd allebei en een heel fijne dag gewenst!

De volgende nieuwsbrief komt uit op 4 september

Nieuws van De Wijngaard

Halen en brengen
Vorige week bent u geïnformeerd bij welke ingang de kinderen naar binnen kunnen:
Groep 1 en 4: Hoofdingang
Groep 2-3 en POV: Hek bij het plein.
Groep 5-8: Hek bij de Purperreigerlaan.

Het hek gaat om 8.20 uur open. Vanaf 8.25 uur staat de leerkracht klaar om uw kind op te vangen.

Jarigen t/m 4 september
Ryan, Daan, Herman, Klusser Siem, Boris, Roan, Emily, Mason en Juf Els (KDV).

Allemaal een heel fijne dag gewenst!

Beste ouders,
Even kort voorstellen! Mijn  naam is Alida van der Molen, 37 jaar, getrouwd met Melle, en ouders van twee dochters Elja (13) en Mirjam (10) en een zoon Joas (8). Wij wonen sinds twee jaar in Meppel.
Velen van jullie hebben mij denk ik al twee jaar lang op De Wijngaard zien rondlopen. Afgelopen jaren gaf ik Nederlandse Taallessen aan de nieuwe gezinnen die vanuit het buitenland binnen zijn gekomen. Verder was ik binnen Accrete werkzaam voor de praktijkklassen.
Vanaf dit jaar ga ik een nieuw traject in op De Wijngaard. Op maandag en dinsdag zal ik leerkracht zijn in groep 5. Via een speciale route, het zogenaamde zij-instroom traject, zal ik mijn leerkrachtbevoegdheid binnen twee jaar kunnen behalen. Dat is mogelijk dankzij mijn HBO achtergrond Maatschappelijk Werk. Dit traject biedt mij en school de mogelijkheid, om direct bevoegd voor de groep te staan. 2 dagen sta ik voor groep 5, en 1 dag per week zal ik aan de Hogeschool Viaa in Zwolle studeren. Afgelopen jaar heeft er een geschiktheidsonderzoek plaats gevonden; het team van De Wijngaard en ik zien het samen zitten om dit avontuur aan te gaan!
Samen met Jochem Gooijer mag ik dit jaar de kanjers van groep 5 verder op weg helpen in hun ontwikkeling en dat vind ik een prachtige nieuwe uitdaging. Ieder van ons is uniek met zijn/haar eigen talenten. Ook al zijn deze niet altijd zichtbaar, vind ik het een uitdaging om deze te ontdekken en deze talenten in te zetten waardoor ieder kind kan groeien.
Ik hoop jullie allemaal tzt te ontmoeten.
Hartelijke groet, Alida van der Molen

Even voorstellen

Mijn naam is Hester van der Linde en ben 19 jaar oud.
Ik ben dit jaar werkzaam op De Buuzekaemp en Wijngaard als onderwijsassistente. Ik ben te vinden in de onderbouw groepen. Op dinsdag ochtend en vrijdag ochtend ben ik aan het werk op De Buuzekaemp en op donderdag ochtend op De Wijngaard. Ik heb er erg veel zin om samen met de kinderen aan de slag te gaan en er een gezellig en leerzaam jaar van te maken.

Met vriendelijke groetjes Hester van der Linde

Luizencontrole
Alle hoofden zijn nagekeken en er zijn geen luizen aangetroffen! Heel fijn!
Wij bedanken de 'luizenbrigade' voor dit zo belangrijke werk!
                                           

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp