Copy

Studiedagen op 8 & 9 april gaan niet door, bezoek op de Buuzekaemp, opbrengst sponsorzwemmen en nog veel meer.

Goed weekend

Aart Holtman 

Uit 't biezenmandje
Nieuwsbrief van vrijdag 6 november 2020
Agenda

De Buuzekaemp
  6 t/m 13 november  Week van de mediawijsheid
16 november            10-minuten gesprekken (zie algemeen nieuws)
18 november             Alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij
25 november             Alle kinderen zijn gewoon om 14.15 uur vrij
  4 december             Sinterklaasfeest
17 december             Kerstviering
18 december             Begin kerstvakantie om 12.00 uur
  4 januari                  Weer naar school

  
De Wijngaard
10 november              Viering groep 8
  6 t/m 13 november   Week van de mediawijsheid

16 en 19 november  10 minuten gesprekken (zie algemeen nieuws)
 25 november             Alle kinderen zijn om 12.00 uur vrij 
  4 december             Sinterklaasfeest

16 december             Kerstviering
18 december             Begin Kerstvakantie om 12.00 uur
  4 januari                  Weer naar school

   Van de directeur

Corona
Afgelopen dinsdag heeft het kabinet verscherpte maatregelen afgekondigd om het Coronavirus onder de duim te houden. Op beide locaties verandert er niet veel. We houden alle veiligheidsprotocollen zoveel mogelijk in acht om te voorkomen dat medewerkers besmet raken en als gevolg hiervan ziek thuis komen te zitten. Gelukkig valt de “schade” tot nu toe mee en zijn we niet genoodzaakt geweest om groepen naar huis te sturen. We realiseren ons echter dat in 24 uur de situatie volledig kan veranderen. Een groot voordeel is dat we gebruik kunnen maken van snel-testen. Binnen het uur weten we of een medewerker positief of negatief is.
Verder kunnen we u melden dat juf Wendy inmiddels is hersteld van het Coronavirus. Dat is goed nieuws. Ze heeft afgelopen maandag haar werkzaamheden weer hervat.

8 & 9 april
In de nieuwsbrief van 21 augustus hebben we u gemeld dat de kinderen van De Buuzekaemp en De Wijngaard op 8 en 9 april vrij zijn. Het was de bedoeling dat we deze dagen zouden gebruiken om na te denken hoe we ons onderwijs nog beter kunnen inrichten. Het is echter geen optie om dit soort studiedagen online te laten plaatsvinden. We hebben daarom besloten om dit niet door te laten gaan. De kinderen gaan op deze dagen dus gewoon naar school.

10 minutengesprekken
In week 47 staan de 10 minutengesprekken ingepland.  Deze gesprekken zullen op de Wijngaard plaatsvinden via Teams. Ook op De Buuzekaemp hebben we de intentie om dit via Teams te doen. Mocht de kwaliteit van het internet op De Belt dusdanig slecht zijn dat verbinding maken via Teams niet mogelijk is dan zal er telefonisch contact opgenomen worden.
Via een apart schrijven wordt u verder geïnformeerd over de gang van zaken


                   
Bijbelverhalen

Week 46: 
De tabernakel                           Exodus 40: 1-38
Jozua                                        Deuteronomium 31: 1-  8
Mozes sterft                              Deuteronomium 34: 1-12
Week 47: 
Op weg naar Kanaän               Jozua 1: 1-  9

Rachab                                     Jozua 2: 1-24
Doortocht door de Jordaan       Jozua 3-4

Wij heten alle nieuwe kinderen op beide scholen, heel hartelijk 

 heel veel plezier!
De volgende nieuwsbrief komt uit op 20 november.

Nieuws van De Buuzekaemp

Luizenpluizen
Het luizenpluisteam is op zoek naar versterking. We zijn op zoek naar iemand die e.e.a. wil coördineren. Bent u degene die dit team komt versterken? Neem snel even contact op met meester Aart.

Bezoek
Een ongediertebestrijdingsbedrijf heeft geconstateerd dat er muizen boven het systeemplafond van de PSZ zitten. We dachten eerst aan een steenmarter. Gelukkig is hier geen sprake van. Om te voorkomen dat de muizenfamilie zich te veel gaat vermenigvuldigen hebben we de nodige maatregelen getroffen. Hopelijk heeft dit het gewenste effect.
Sorry, we hadden een feestje ...

Schoolplein
De afgelopen dagen is er hard gewerkt aan het schoolplein. De contouren worden langzaamaan zichtbaar. De kinderen kunnen weer naar hartenlust spelen en klauteren. Op zaterdag 14 november gaat een club enthousiaste ouders aan de slag met een buitenklas. M.b.v stoeptegels wordt een soort minitheater gerealiseerd. Prachtig!! Samen maak je de school.


Jarigen t/m 20 november:
Seth, Juf Wiebegina (POV, 8-nov.) 
Heel hartelijk gefeliciteerd! wij wensen jullie een heel gezellige verjaardag toe!!

Nieuws van De Wijngaard

Schoolzwemmen
Vlak voor de herfstvakantie konden de kinderen van groep 3 & 4 meedoen aan het sponsorzwemmen. De opbrengst was bestemd om het schoolzwemmen te bekostigen. De kinderen hebben een geweldig bedrag bij elkaar gezwommen: €2277,85. Daar word je stil van..........
Zoals u weet bekostigt de gemeente al een aantal jaren het schoolzwemmen niet meer. We vinden het echter belangrijk dat onze kinderen in een waterrijke omgeving hun zwemvaardigheid blijven trainen. Mede door dit soort acties kan schoolzwemmen gecontinueerd blijven. Iedereen wordt bedankt voor zijn bijdrage.
Tot slot: We realiseren ons dat het erg zuur is dat er nu niet gezwommen kan worden. Het is even niet anders. We rekenen op uw begrip.

Parkeren
Het is de afgelopen weken, tijdens het halen en brengen van de kinderen, weer een drukte van belang met geparkeerde auto’s. Regelmatig staan auto’s half geparkeerd op de stoep. Dat kan natuurlijk niet. Het levert bovendien gevaarlijke situaties op.
Bij deze het verzoek om gebruik te maken van de parkeervakken. Tevens is er altijd genoeg ruimte op de parkeerplaats van de oude gymzaal. Alvast bedankt voor uw medewerking.


Voorlichtingsavond peuter kleuter groep
De voorlichtingsavond m.b.t. de doorstroomgroep staat gepland op 25 november. We gaan deze avond online verzorgen. Desbetreffende ouders ontvangen binnenkort een uitnodiging.

Jarigen t/m 20 november
Ruben en Juf Yvet (KDV 11-11)Verhuisd!
De familie Voerman, Milan (gr. 8)  en Estelle (gr. 7) wonen nu iets verderop in het Buitenkwartier en wel op nummer 87. Ook jullie wensen wij veel woonplezier op jullie nieuwe, maar toch bekende plekje.

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp