Copy

 
Uit 't biezenmandje
NIEUWSBRIEF VAN VRIJDAG 2 december
Agenda

De Buuzekaemp en de Wijngaard:
Maandag 5 december Sinterklaasfeest
Alle kinderen om 12.00 uur vrij

Let op! Staat verkeerd vermeld op de kalender van de Wijngaard!
Dus dinsdag normale lesltijden


 

bericht van de directeur 
    
 week 49
In de verhalen van deze week maken mensen dingen mee die je je bijna niet kunt voorstellen. Bij de priester Zacharias komt een engel met een bijzonder bericht. En ook Maria krijgt bezoek van een engel, die vertelt dat Jezus geboren wordt. De verhalen vertellen hoe gewone mensen een rol kunnen spelen in een groot verhaal. 

Een engel bij Zacharias
Lucas 1:5-25

Een engel bij Maria
Lucas 1:26-38

Maria gaat naar Elisabet
Lucas: 1:39-56


Week 50
Als Johannes wordt geboren zijn de verwachtingen hoog, natuurlijk vooral bij zijn ouders. Zacharias zingt dat God zijn volk verlossing heeft gebracht. De geboorte van een klein kind krijgt een grote betekenis. Dit was ook de boodschap van Micha, een eerdere profeet. Hij vertelde al dat uit Betlehem iets goeds zal voortkomen. 

Johannes wordt geboren
Lucas 1: 57-66

Het lied van Zacharias
Lucas 1:67-80

De boodschap van Micha
Lucas 5: 1-4a


Extra studiemiddag
Let op: Op woensdag 22 februari plannen we een extra studiemiddag in. De kinderen zijn deze middag om 12.00 uur vrij. Gauw even noteren in de agenda en op de kalender.   
 

Enquête 
Uw mening telt! Met dit in het achterhoofd willen we u weer vragen om onderstaande enquête in te vullen. Alle scores worden gepubliceerd op de website. Let op: Hoe meer mensen de vragenlijst invullen hoe betrouwbaarder het beeld. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Vragenlijst Wijngaard 
https://klantenvertellen.nl/invite-link/1036010/kindcentrum_de_wijngaard 
Vragenlijst Buuzekaemp 
https://klantenvertellen.nl/invite-link/1036021/kindcentrum_de_buuzekaemp_onderwijs         


Wij heten alle nieuwe kinderen, op beide scholen, heel hartelijk welkom!


We hopen dat jullie snel gewend zullen zijn!

 


De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 16 december 2022
nieuws van De Buuzekaemp

 De jarige in weken 49 & 50 zijn: 
Cato, Sinterklaas en juf AnnekeHartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
Nieuws van de Wijngaard
(kinderopvang)
Peuteropvang

De feestdagen staan weer voor de deur en zo stonden de kinderen van de Peuteropvang samen met de kleuters voor de deur van de Schans om daar voor de ouderen mooie sint maarten liedjes te zingen. Op de opvang zijn schitterende lampionnen geknutseld en hebben de kinderen goed geoefend op de liedjes! De ouderen hebben genoten en de kinderen ook! Ze kregen allemaal nog wat lekkers! Wat fijn dat we doormiddel van zulke activiteiten in verbinding blijven met jong en oud. Het was een geslaagde ochtend! Groetjes alle kinderen en leiding van de peuteropvang. 
 
 


De komende tijd zullen we in onze nieuwsbrief weetjes delen over het belang van lezen met je kind. 

Het lezen met je kind is een heerlijk moment van ontspanning en één die de band tussen ouder en kind enorm versterkt. 
Regelmatig voorlezen zorgt voor leesplezier, maar kan ook bijdragen aan de taalontwikkeling van kinderen.
Ben je benieuwd naar de redenen waarom voorlezen goed is? Lees dan verder!

 

wist je dat: 
 
  • Om het verhaal te volgen moeten kinderen zich goed concentreren. Voorlezen zorgt ervoor dat kinderen hun concentratievermogen trainen. Om niets te missen moeten ze hun aandacht er goed bijhouden. Voor baby’s kun je simpele plaatjesboeken kiezen die je in een paar minuten kunt lezen. Voor kinderen vanaf één jaar kun je korte, simpele verhaaltjes voorlezen. Hoe ouder het kind, hoe langer ze zich kunnen concentreren.
de jarigen in de weken 49 & 50 zijn: 
           Jesse, juf Jannie en Sinterklaas 
 
       
        

 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
 
Nieuws van de Wijngaard
(school)
Sinterklaas
 
Wat een gedoe met al die audities op de Wijngaard, helaas hebben we de juiste hulpsinterklaas nog niet gevonden. Maar we doen ons best, en misschien valt er toch nog wel wat te regelen met de echte Sinterklaas.
Vanavond horen we meer in het laatste filmpje.
 
Even wat praktische zaken. Mocht de Sint wel komen maandag 5 december dan zal zijn aankomst rond 08.45 zijn, U als ouder bent ook van harte welkom bij het verwelkomen van deze beste man.
De kinderen worden deze ochtend eerst in de klas verwacht, waarna ze met de leerkracht naar buiten gaan. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 hebben een surprise gemaakt, deze mag wanneer de kinderen hem al klaar hebben vrijdag 2 december tussen 14.30 en 15.00 al in de klas gebracht worden. Lukt dit niet dan kan het gewoon maandagmorgen.
De kinderen zijn deze dag om 12.00 vrij i.v.m. een studiemiddag van de leerkrachten en voor wat lekkers te eten en te drinken wordt gezorgd, de tas mag deze dag dus thuis blijven.
 
Vlindermeester Michael (project Ecuador)

Alle formulieren voor de verkoop van de vuilboompjes en armbandjes zijn ingeleverd. Complimenten voor het mooie bedrag dat er al is opgehaald, de kinderen hebben echt hun best gedaan. Wanneer we het definitieve bedrag weten zullen we u dit laten weten.
De boompjes worden besteld en komen als het goed is volgende week woensdag binnen.
U krijgt dan ook de informatie hoe u deze het beste kan planten en wanneer. We hopen zo op veel vlinders, bijen, zweefvliegen en andere insecten in de tuinen in Zwartsluis. En in de winter natuurlijk op veel vogels.
 
Halen & brengen

Tijdens corona was u voor ouders niet toegestaan om het schoolgebouw te betreden. De kinderen werden afgezet bij hek. In het begin was dit even wennen voor alle partijen. Na verloop van tijd was iedereen hier weer aan gewend. Bijvangst was dat we sneller met de les konden beginnen. Dit kwam de efficiënte leertijd ten goede. Daarom hebben we deze maatregel in stand gehouden.
We kunnen ons echter voorstellen dat u als ouder uw kind wilt begeleiden bij het brengen om op die manier een kijkje te kunnen nemen in het gebouw.
We hebben daarom besloten dat we u een aantal weken per jaar hiervoor de mogelijkheid geven. U bent dan op alle dagen welkom.
de volgende weken van harte welkom:
16 - 20 januari
13 - 17 februari
3 - 6 april
5 - 9 jun

 

 De jarigen in de weken 49 & 50 zijn: 
Silke, Joren, Sinterklaas, Jenna, juf Jannie, Skylar, Hannah, Aaron,
Lyam, Noa, Boaz, Jesse en Judah


Hartelijk gefeliciteerd allemaal en een fijne verjaardag gewenst!
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2022 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp