Copy

Juf Erika met gaat met zwangerschapsverlof, nieuws over juf Lucia.
Aankomende dinsdag staat de jaarlijkse studiedag op het programma.
Let op: Alle kinderen zijn dan vrij.


Goed weekend.

Aart Holtman 

https://gallery.mailchimp.com/be8fe3ca8f70fdd04934acc36/images/18d5e56c-44da-42b5-b487-f2e7aa8ce1ea.png

Nieuwsbrief van vrijdag 7 juni 2019
De volgende nieuwsbrief komt uit op vrijdag 21 juni

Agenda

De Buuzekaemp
10 juni                         Tweede Pinksterdag, alle kinderen zijn vrij
11 juni                         Studiedag, alle kinderen zijn vrij
16 juni                         Vaderdag
24 juni                         10 minuten gesprekken
27 juni                         10 minuten gesprekken  
  3 juli                           Grote Schoonmaakavond
  5 juli                           Afsluiting thema 'Reizen'
11 juli                           Afscheid groep 8  

12 juli                           Vanaf 12.00 uur Zomervakantie
                                     t/m vrijdag  23 augustus 
 26 augustus                Weer naar school        

De Wijngaard

11 juni                         Studiedag, alle kinderen zijn vrij
16 juni                         Vaderdag
18 juni                         Weekopening groep 1A
24 juni                         10 minuten gesprekken
27 juni                         10 minuten gesprekken
  3 juli                           Musical voor opa's en oma's
  8 juli                           Afscheidsavond groep 8
10 juli                           Afscheid groep 8 ludiek
12 juli                           Vanaf 12.00 uur Zomervakantie
                                     t/m vrijdag 23 augustus 
26 augustus                 Weer naar school      

   Van de directeur...

Storm 
In de nacht van dinsdag op woensdag werd onze regio getroffen door noodweer. Met name in Zwartsluis ging het even flink te keer. Bomen vielen om als luciferstokjes. Gelukkig hebben beide locaties geen ernstige schade opgelopen. De kinderen van groep 8 van De Wijngaard zijn diezelfde ochtend in de omgeving aan de slag gegaan om alle takken op een hoop te gooien. We zijn trots op deze bikkels! 

Schoolkamp/schoolreis 
Op moment van schrijven zijn de kinderen van groep 8 van De Buuzekaemp op schoolkamp. Voor de kinderen op De Wijngaard zit het schoolkamp er alweer op. Dit geldt ook voor de schoolreisjes. We kunnen terugkijken op prachtige dagen.  

Laatste loodjes 
Nog een paar weken en dan zit dit schooljaar er ook weer op. We zijn druk bezig met de afname van de CITO-toetsen.  Tijdens de 10 minutengesprekken zal de leerkracht  e.e.a. verduidelijken t.a.v. de ontwikkeling van uw kind. 
Verder komt het afscheid van groep 8 steeds dichterbij.  
Ik hoop in de volgende nieuwsbrief de groepsverdeling voor het komend schooljaar te kunnen presenteren. 

Studiedag 
Denkt u erom? Aankomende dinsdag staat onze jaarlijkse studiedag op het programma. Alle kinderen zijn deze dag vrij. 

Beleid stagiaires 
Op beide locaties staat de deur wijd open voor stagiaires. We zijn van mening dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om “het vak” te leren. Dit resulteert erin dat elk jaar PABO-studenten onze locaties bezoeken. Er is echter ook ruimte voor onderwijsassistenten, snuffelstages, pedagogiekstudenten, etc. In feite is iedereen welkom. Uiteraard is er wel een max t.a.v. het aantal studenten wat geplaatst kan worden. Vol is vol.  We hanteren sinds een aantal jaren het beleid dat oud-leerlingen niet welkom zijn.  Soms kwam de oudere broer/zus een jonger broertje/zusje tegen. Dit leverde soms lastige situaties op. Voor sommige studenten was het ook ongemakkelijk om bij je oude juf/meester stage te lopen 
We zijn verder van mening dat het leerzaam is om even uit je comfortzone stappen. Uiteindelijk leer je hier het meeste van. 

Nieuws van De Buuzekaemp

Wegwerkzaamheden 
In de afgelopen weken is er hard gewerkt aan de herinrichting van zowel de Kerklaan als de Wilgenlaan. De kinderen moeten nog even via een gecreëerde zijingang het schoolplein op. De werkzaamheden zullen nog wel enige tijd duren. 

Jarigen
Bram Slomp en Riva Glas zijn deze periode jarig. Van harte gefeliciteerd allebei! Wij wensen jullie een supergezellige verjaardag toe, met veel plezier en natuurlijk met veel cadeautjes.

Nieuws van De Wijngaard

Pauze tussen de middag 
Zoals u weet hebben de kinderen tussen de middag 45 minuten pauze. In deze tijd lunchen de kinderen en kunnen ze een frisse neus halen op het plein. Tijdens het buitenspelen houdt een aantal ouders een oogje in het zeil. Tevens is een gedeelte van de pauze een leerkracht aanwezig. 
Sinds een aantal weken spelen de kinderen van groep 4 samen met de kinderen uit groep 5 t/m 8. De reden is dat het aantal kinderen in de onderbouw dusdanig groot werd dat we de groep moesten opsplitsen. U bent weer op de hoogte. 


Parkeerterrein oude gymzaal
 
Helaas is er nog geen start gemaakt met het aanleggen van parkeerhavens op het terrein waar de gymzaal stond. Het is wachten op de geschikte stenen aldus degene die de aanleg coördineert.  

Juf Erika 
Zoals u wellicht weet is juf Erika in blijde verwachting. Ze gaat m.i.v. volgende week met zwangerschapsverlof. Haar taken worden overgenomen door meester Bas. Bij deze wensen wij juf Erika een goede kraamtijd toe. 

Juf Lucia
Zoals u wellicht nog niet weet is dat juf Lucia weer in blijde verwachting is. Wij feliciteren juf Lucia en haar man heel hartelijk met dit geweldige nieuws en wensen haar een probleemloze zwangerschap toe.


Welkom!
Jaïra van der Stouwe en Senna van Kleef komen allebei bij ons op school, omdat ze vier jaar worden. Alvast gefeliciteerd Jaïra en Senna! Wij hopen dat jullie een leuke schooltijd zullen hebben bij ons in De Wijngaard.


Jarigen
Fleur Buiter is de enige jarige leerling deze twee weken! Alvast gefeliciteerd Fleur en een heel gezellige verjaardag toegewenst

Juf Adriana (KDV) hoopt 8 juni haar verjaardag te vieren. Juf Corine 14 juni, interieurverzorgster Mensje 17 juni, juf Grada 19 juni en meester Jochem 21 juni. Allemaal alvast heel hartelijk gefeliciteerd! Wij wensen jullie een heel fijne verjaardag toe en nog héééél veel goede, gezonde jaren met iedereen die jullie lief is!


Beste kinderen, ouders en verzorgers,
Op vrijdag 28 juni 2019 organiseert de Stichting Zwartwaterlandloop wederom het jaarlijkse hardloopevenement. De Zwartewaterlandloop is een unieke loop door haar afstand (12.2 km) en door de mogelijkheid om deel te nemen in estafettevorm( 3x4.06 km) met een team. Dit jaar is aan het hardloopevenement de 6 km toegevoegd. Bij deze afstand worden lopers vervoert met een bus naar het startpunt de Veldschuur “Bid en Werk”, van daaruit wordt er naar de finish in Zwartsluis gelopen. Door deze afstand komt de estafette 2 keer 6 km te vervallen. Daarnaast is er voor de kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan de kidsrun. Dus iedereen kan meedoen!
Om kennis te maken met de hardloopsport en om jullie enthousiast te krijgen voor de Zwartewaterlandloop, zal er voor de kinderen vanaf groep 3 een clinic aangeboden worden door toptalent Elianne Huitema (triatleet). Deze clinic zal plaatsvinden op vrijdagochtend 14 juni 2019 in samenwerking met school. Dus neem allemaal je sportkleding mee die dag! In de middag wordt de clinic gegeven op de Buuzekaemp.
Op zaterdagochtend 22 juni om 11.00 uur vindt er parcoursverkenning plaats. Kinderen kunnen hier gratis aan mee doen en na afloop wordt iedereen beloond met een broodje knakworst. Verzamelplaats voor deze parcoursverkenning is bij de Sluuspoort, Handelskade 25 in Zwartsluis.
Op vrijdagochtend 14 juni krijgen alle kinderen een flyer uitgereikt met daarop alle informatie over de Zwartewaterlandloop en de kidsrun. Deelname aan de kidsrun is 2 euro en na afloop krijgt iedereen een medaille en een gratis ijsje van Snoepers.
Lijkt het je leuk, schrijf je dan bij voorkeur zo snel mogelijk in via de website. www.zwartewaterlandloop.com. Wij hopen er samen met jou een fantastisch evenement van te maken. Veel plezier met de clinic en tot vrijdag 28 juni!
*Tijdens de clinic en met de Zwartewaterlandloop worden er foto’s en filmopnames gemaakt. Deze worden uitsluitend gebruikt voor promotionele zaken die in  relatie staan met de Zwartewaterlandloop. Mocht u bezwaar hebben dat uw kind/ kinderen op de foto/film komt dan kunt u dat bij de leerkracht of de directie van de school kenbaar maken. 
Organisatie Zwartewaterlandloop

Dag allemaal,
Zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten ben ik actief met het project steunouder. We zijn vanaf januari 2019 gestart. Het project loopt heel goed en we hebben al bijna 10 kinderen gekoppeld aan een steungezin. Het is een mooi project omdat het zo laagdrempelig is. Steeds meer organisaties weten mij te vinden met een vraag over een gezin dat een steungezin zoekt. Nu zijn we eigenlijk weer op zoek naar nieuwe steungezinnen, maar ook vraaggezinnen zijn welkom. Er is ook nog plek voor de training voor kinderen die de stap naar de middelbare school best spannend vinden:

Plezier op school
We geven een training van drie middagen:17 juni en 1 juli van 15.00 tot 17.00 uur en 26 augustus van 13.00 tot 15.00 uur in het CJG gebouw aan de Jan van Arkelstraat 5 in Genemuiden.
Mochten jullie nog een kind hebben of weten dat daarvoor in aanmerking komt, dan kunnen jullie haar of hem nog opgeven bij mij. We kunnen een groep met 8 á 9 kinderen trainen. Dus vol is vol.
 Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag. Alvast hartelijk dank.
 
Hartelijke groet,
Aukje van den Arend
Consulent Jeugd

Gemeente Zwartewaterland
Postbus 23, 8060 AA Hasselt
T. 14 038
E. A.vandenArend@zwartewaterland.n         

Godsdienst

                

Week 24: Wie kun je vertrouwen?
De verhalen komen uit Handelingen I Koningen 17:1-9; en 10-24.
Elia waarschuwt de koning en moet dan vluchten. De honger die hij voorspeld heeft, treft hem zelf ook. En de zoon van de vrouw die hem helpt, wordt doodziek. God vraagt hem vertrouwen te houden.
Doelstelling: De kinderen staan stil bij de vraag wat vertrouwen betekent.

Week 25: Water en vuur

De verhalen komen uit I Koningen 18: 20-29; 30-40 en 41-46.
Elia heeft koning Achab verteld dat hij beter God kan aanbidden dan Baäl. Maar het gaat in dit verhaal niet alleen om de koning en de profeet. Deze week horen we hoe het volk Israël partij moet kiezen bij het altaar op de Karmel. Welke God zal vuur geven?
Doelstelling: De kinderen ontdekken dat de Israëlieten moesten kiezen: Baäl of God.

Sparen voor het goede doel!

Sparen voor......#Durfte

We gaan dit jaar geld inzamelen voor Kindertehuizen in Polen. Het project is bekend onder de naam #Durfte en het is een initiatief van de Gereformeerde Kerk in Zwartsluis. Een initiatief dat we als school graag willen ondersteunen. Het is de bedoeling dat er vanaf oktober elke maand een aantal groepen aan de slag gaat om geld in te zamelen voor dit project. Ook zullen jongeren vanuit de kerk op bezoek gaan in de klassen om meer te vertellen over alle ins & outs. Op deze manier komt het project meer tot leven en weten de kinderen ook waarvoor ze geld inzamelen. De totaalopbrengst wordt later bekend gemaakt.

Bewegen is gezond!

Bewegen voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar
Bewegen is gezond! Natuurlijk is het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met sport en om voldoende te bewegen.
Op donderdagochtend worden er in de gymzaal aan de Julianastraat peuterfitlessen aangeboden door Monique Busscher-Blei. Van 8.30 – 9.30 uur voor de kinderen van 2 tot 3,3 jaar (inloop vanaf 8.15 uur) en van 9.30 – 10.30 uur voor kinderen van 3,3 tot 4 jaar. Daarnaast is er 1x in de maand voor kinderen van 1,5 tot 2,3 jaar de mogelijkheid om met hun ouder van 10.30 – 11.15 uur samen te gymmen.
Mocht u vragen hebben over deze beweeglessen, een proefles willen volgen of uw kind willen opgeven, dan kunt u contact opnemen met Monique Busscher-Blei (06-21533838).

Bewegen voor kinderen van 4 t/m 8 jaarOp dinsdagmiddag van 14.30 – 15.30 uur worden door de beweegcoach van Zwartewaterland, Denise Homminga, beweeglessen voor kinderen van 4 t/m 8 jaar aangeboden.Dit wordt gedaan in de gymzaal aan de Julianastraat of buiten op de pleinen/veldjes in de buurt.Tijdens deze gymlessen worden er veel afwisselende activiteiten gedaan, zoals klimmen, springen, balsporten, tikspellen, enz. Hierbij is er veel aandacht voor de motorische ontwikkeling, samenwerking en wordt er kennisgemaakt met verschillende sporten.
Kosten voor deze beweegles zijn € 3,50 per kind per keer.
Mocht u vragen hebben over deze beweeglessen, een proefles willen volgen of uw kind willen opgeven, dan kunt u contact opnemen met
Monique Busscher-Blei (06-21533838).

 

Titel..
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwijngaard@accrete.nl.
Kindcentrum De Wijngaard Kraggelaan 2 Zwartsluis, OV 8064 CT Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Wijngaard, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wijngaard · Kraggelaan 2 · Zwartsluis, OV 8064 CT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp