Copy
NVO2 Update juli 2016
Terugblik Open Space bijeenkomst

Op 16 juni vond de 1e door NVO2 georganiseerde Open Space bijeenkomst plaats. Een mooie gelegenheid voor leden c.q. vakgenoten om met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen en thema's die ons bezighouden of die we verder willen uitdiepen.
 
De meest opvallende feedback die we kregen was ‘herhaling in het najaar en dan langer’, waar ook de andere deelnemers positief op reageerden. We zijn ons dus zeker aan het beraden op een volgende editie en hopen, met hulp en input van onze leden, na de zomer een vervolg te kunnen geven aan de 1e Open Space bijeenkomst.

Highlights uit de reacties van deelnemers:

'Creatie van één-bewust-wording'
'Van concrete tips tot filosofische gedachten'
'Inzichtgevend & mooi' 

'Integrerend en inspirerend'
'Vaker naar NVO2 bijeenkomsten gaan'

Onze dank gaat uit naar de organisatoren en coördinatoren Paul OomenEllen van Velthoven en Jan Tops!

Wil je ook een keer zien hoe de Open Space Methodiek tot mooie inzichten en kennis kan leiden, houd dan onze evenementenpagina en de NVO2 Nieuwsbrief in de gaten!           

Nieuw NVO2 bestuurslid John May

Op de Algemene Ledenvergadering van 16 juni 2016 is John May aangesteld als nieuw bestuurslid van NVO2. Hij geeft invulling aan de portefeuille (leer)technologie.

Leertechnologie is binnen het vakgebied van HRD een steeds belangrijker aandachtspunt. De meeste innovatieve aanpakken binnen HRD worden mogelijk gemaakt door het inzetten van technologie. Hiermee komt IT prominent op de agenda’s van de corporate academies. Maar naast een belangrijk onderdeel binnen het vakgebied HRD is technologie ook een belangrijk medium voor de beroepsvereniging zelf.

NVO2 zal zich steeds meer en nadrukkelijk manifesteren in de sociale IT wereld. Denk hierbij aan Mijn NVO2 en het HRD register.  
John May introduceert zichzelf....
 

 
Met enthousiasme en passie voor de ontwikkelingen in het vakgebied van Leren en Ontwikkelen (HRD) en (leer)technologie, vervul ik de rol van adviseur innovatie en leertechnologie bij Nederlandse Spoorwegen. Hier vervul ik de rol als linking pin tussen het opleidingscentrum en IT.

Ik combineer de organisatorische, opleidingskundige en leertechnologische aspecten voor de ondersteuning van zowel primaire als ondersteunende processen rond leren van professionals. Denk hierbij aan Talent Management, Sociale Leeromgevingen, Kennis Management, Leer Management en Leer Content Management omgevingen en Virtual Classrooms.
Hierbij speelt de continue overweging of we de inrichting in eigen hand nemen of dat we dit outsourcen.

Voorafgaand aan mijn rol als adviseur bij NS, vervulde ik diverse rollen als projectmanager en adviseur bij grote corporate academies. Daarnaast was ik betrokken bij diverse onderwijsinnovaties in het MBO en HBO onderwijs via onderwijsinstellingen of koepelorganisaties zoals stichting Kennisnet en SURF foundation.
Onderzoek Germaine van Delden & Brainstormsessie 9 augustus 
 
Na een geslaagde ATD Conferentie en de goed bezochte Open Space bijeenkomst heeft NVO2 de smaak te pakken. Deze zomer doet Germaine van Delden, MBA student aan de Nyenrode Business Universiteit, in samenwerking met NVO2 onderzoek naar succesvolle beroepsverenigingen in binnen- en buitenland. Er wordt daarbij vanuit een vooral vernieuwende invalshoeken gekeken naar waar de waarde zit voor de HRD-populatie in het professionaliseren en netwerken; de twee pijlers van NVO2.
We zijn ons bewust van een nieuwe fase, waarin we ook vanuit andere invalshoeken naar het businessmodel moeten en willen kijken.

Brainstormsessie 
In het kader van dit onderzoek, organiseert NVO2 op dinsdag 9 augustus 2016 in samenwerking met De Verbindingsdienst een brainstormsessie. Daarbij wordt een aantal aan NVO2 verbonden personen samen met innovatieve denkers uitgedaagd een andere bril op te zetten. De Verbindingsdienst, onder leiding van Gerrit Streekstra en Maurice Overbeeke, werkt met leiders, beslissers, managementteams en individuen en heeft als doel zowel professionals als teams naar een hoger niveau te tillen. Tijdens de brainstormsessie kijkt het team vanuit meerdere invalshoeken naar wat beroepsverenigingen (zoals NVO2) aan organisaties en professionals te bieden hebben. 

Yvette van Eenennaam, directeur NVO2
Germaine van Delden introduceert zichzelf....
 
Even voorstellen: ik ben Germaine van Delden, 29 jaar, en zit nu in de laatste fase van mijn MBA aan de Nyenrode Business Universiteit. Voor mijn eindproject zal ik in samenwerking met Yvette van Eenennaam, in juli en augustus onderzoek doen naar een nieuw businessmodel voor NVO2 waarmee de vereniging kan inspelen op de trends binnen het verenigingsleven en HRD.

Voordat ik aan deze MBA begon, heb ik 3,5 jaar gewerkt als arbeidsrecht advocaat bij een advocatenkantoor in Amsterdam. Met als doel de switch te maken naar het bedrijfsleven, ben ik weer de studiebanken ingedoken. Ik heb een passie voor change management, strategie en organizational design. Naast mijn studie ben ik vaak op het hockeyveld te vinden en geniet ik ervan om verre reizen te maken.

 
Voor vragen, input of ideeën kun je contact met me opnemen via LinkedIn

Kwetsbaarheid, EDSO, better & faster....de ATD Post-meeting komt eraan!

In mei was de ATD, 's werelds grootste conferentie op gebied van Talent Development (HRD) waar jaarlijks ruim 10.000 mensen op afkomen. Natuurlijk was NVO2 er weer bij met een delegatie van 75 Nederlanders en Belgen. Nummer 6 in de top 10 van internationale delegaties!

Na de zomer blikken we nog eens terug op de conferentie en de thema's tijdens de ATD Post-meeting op dinsdag 13 september bij ICM in Utrecht (16.00 -19.00 uur). Een goede gelegenheid voor geïnteresseerden om van delegatieleden de  'lessons learnt' te horen.

Workshop 'The Daring Way'
Een extraatje is de workshop die wordt gegeven door Mariska Cornelissen. Eén van de ATD keynote speakers was Brené Brown. Ze gaf een zeer inspirerende lezing (one woman show) over de kracht van kwetsbaarheid. Mariska is gecertificeerd in de door Brené Brown ontworpen The Daring Way-methode en gaat ons daarin meenemen. We zijn superblij dat zij dit voor én met ons wil doen!

Na de workshop gaan we uiteen om aan ronde tafels de 'lessons learnt' met elkaar te delen. Dat doen we aan de hand van een aantal centrale ATD thema’s: Brein/Neuroscience, ROI/Return on Learning, Transfer of leren, Leiderschap/mindset, Social media en leren.
We sluiten af met een borrel om 18.00 uur.

Namens delegatieleiders Corline van Reenen & Ria van Dinteren en Laura van den Ouden, delegatielid, ATD spreker en de gastvrouw bij ICM, graag tot 13 september!

Algemene informatie:

  • Het volledige programma (onder voorbehoud van wijzigingen) vind je hier
  • Er zijn max 50 plaatsen beschikbaar
  • Deze bijeenkomst is ook toegankelijk voor leden en niet-leden van NVO2.
  • Voor Delegatieleden en NVO2-leden is deelname gratis. Voor niet-leden is de bijdrage € 40,-
  • Datum: dinsdag 13 september 2016
  • Tijdstip: 16.00 – 19.00 uur
  • Locatie: ICM, Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht, tel 030-291988
  • Routebeschrijving ICM
  • Aanmelden: meld je aan bij Jolanda van 't Erve of reserveer je plek online
  • Lees hier alle blogs die door delegatieleden tijdens en na de ATD zijn geplaatst
Hoe zorg jij voor jouw ontwikkeling?
Grootschalig onderzoek naar de toekomst van leren en ontwikkelen

Jezelf blijven ontwikkelen. Daar wordt veel waarde aan gehecht. Maar waarom wil jij je blijven ontwikkelen? En hoe doe je dat?
Doe mee aan het grootschalig onderzoek van Schouten & Nelissen en Tilburg University over de toekomst van leren.

Extra: als waardering voor deelname krijgen de eerste 1000 deelnemers aan het onderzoek 2 maanden E-learning van New Heroes gratis!
 
Klik hier om het onderzoek te starten...

Highlights NVO2 agenda 2016

 
Donderdag 25 en vrijdag 26 augustus Zenderen
Zomerfestival De Zandbak - Innovatieve workshops door HRD professionals die kennis en kunde delen.

Woensdag 31 augustus Groenekan
De toekomst van HRD - Een spetterend event over de toekomst van ons vak!


Dinsdag 20 september Bussum
Jaarcongres HRM in de Zorg - Zorgorganisaties dienen te worden voorbereid op alle veranderingen in de zorg en op de arbeidsmarktVoor NVO2-leden geldt een korting op het normale tarief (€ 245,-). Kom met 2 personen en betaal voor 1 persoon. 

Share
Tweet
Share
Forward

Copyright © 2016 NVO2, beroepsvereniging voor HRD-professionals, All rights reserved.


uitschrijven van deze lijst    update mijn gegevens 

Email Marketing Powered by MailChimp