bekijk deze e-mail online
STADSBROUWERIJ DE KONINCK GENOMINEERD
VOOR 'HET SCHOONSTE GEBOUW' VAN ANTWERPEN

Dat Antwerpen zo'n mooie stad is, is voor een groot deel te danken aan de prachtige gebouwen die ze rijk is. Om haar onroerend erfgoed onder de aandacht te brengen, organiseert de stad Antwerpen tweejaarlijks de zoektocht naar 'Het Schoonste Gebouw'. 

De door POLO Architects gerenoveerde Stadsbrouwerij De Koninck strijdt mee om deze prestigieuze Antwerpse monumentenprijs in de wacht te slepen.

Tot 12 september kan u uw stem uitbrengen en kans maken op één van de 9 overnachtingen met ontbijt in een Antwerpse erfgoedparel. Stemmen kan online, in de Stadsfeestzaal, op de site van de stadsbrouwerij of tijdens de Cultuurmarkt op zondag 27 augustus. 

U kan Stadsbrouwerij De Koninck bezoeken tijdens Open Monumentendag op zondag 10 september. Van 10 tot 18 uur ontvangen we u graag in het poortgebouw. Bezoekers kunnen een parcours volgen doorheen de site.

> breng uw stem uit

Brouwerij wordt eigentijdse trekpleister

Brouwerij De Koninck heeft een unieke band met de stad. Met de overname door Duvel Moortgat in 2010 wordt opnieuw geïnvesteerd in de brouwerij. De Koninck begint aan een nieuw hoofdstuk met frisse, bruisende activiteiten op de site, toegankelijk voor een breder publiek.

Het project is een interessante mix van erfgoed met behoud van de originele functie aangevuld met nieuwe, commerciële functies. Vandaag wordt er nog altijd bier gebrouwen en u kan er nu zelf een interactieve tour maken door de brouwerij. Verschillende ‘ambachten’ nemen hun intrek op de site en zorgen voor nieuw leven in de brouwerij. Zo vindt u er nu ook een chocolatier, kaasaffineur, culinair fotograaf, bakker, slagersatelier, restaurant en een rooftop bar.

Tussen de verschillende gebouwen loopt nu een publiek toegankelijke binnenstraat waar u letterlijk door de geschiedenis van de eeuwenoude familiebrouwerij wandelt. De nieuwe, opvallende toegangspoort maakt duidelijk dat De Koninck vandaag meer is dan een brouwerij alleen.

De sociale relevantie van dit project is niet te onderschatten. De buurt is meer dan welkom. Met dit engagement creëert de brouwerij een meerwaarde voor de wijk. Een historisch waardevol complex is zo, op verrassende wijze, gered en herboren. Bovendien is dit cultureel erfgoed een bron voor andere domeinen zoals toerisme, innovatie en ondernemerschap.

POLO Architects Antwerpen
Tavernierkaai 2 bus 28
B 2000 Antwerpen
+32 (0)3 225 18 84
POLO Architects Brussel
Havenlaan 86C bus 409
B 1000 Brussel
+32 (0)2 486 02 86
website
e-mail
linkedIn
facebook
schrijf u uit voor onze nieuwsbrief