nieuwsbrief 6 | januari 2019      bekijk deze e-mail online

POLO Architects wint ontwerpwedstrijd mobiliteitshub Mechelen
POLO Architects, archipelago l ar-te en Vogt Landscape architects tekenden het winnende wedstrijdontwerp voor de eerste fase van de herontwikkeling van de Keerdok- en Eandissite aan het Rode Kruisplein in Mechelen; een multifunctionele, iconische, groene en een zo goed als energieneutrale mobiliteitshub.

Deze nieuwe landmark zal plaats bieden om te parkeren, werken & winkelen. De expressieve constructie krijgt op de dakverdieping een publieke groene daktuin en op een lager gelegen niveau een evenementenplein met zicht op de historische binnenstad. Het intelligent casco laat toe de bouwlagen op termijn een andere functie te geven. 
 
lees meer
Ambulant Centrum Leuven © Toon Grobet

UZ Leuven opent polikliniek van de toekomst
UZ Leuven en de K.U. Leuven bouwen samen aan de Health Sciences Campus Gasthuisberg. Met de voltooiing van het nieuw Ambulant Centrum met 400 consultatieruimtes en een capaciteit van 1 miljoen bezoekers per jaar is het ziekenhuis klaar voor de stijgende ambulante patiëntenzorg.

In deze vleugel, ontworpen door POLO Architects, DETOO Architects, AAPROG architecten en Studieburo De Klerck, zijn consultatieruimtes geschikt rond drie gebouwhoge vides. De vraag om de circulatiestromen en verblijfsruimtes voor patiënten en artsen strikt van elkaar te scheiden, leidde tot een rationeel en generisch plan dat een flexibel gebruik toelaat.
 
lees meer

Een nieuw landmark aan de Antwerpse skyline

POLO Architects ontwierp drie verschillende interieurconcepten voor de penthouses van het project Louise Marie. Een logische ruimtelijke indeling, zuivere lijnvoering en bijzondere aandacht voor de directe relatie met buitenterrassen en fenomenale zichten zorgen voor een rustgevende beleving.

De braakliggende site op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomsstraat in Antwerpen krijgt met het woonproject een nieuwe residentiële bestemming. Gelegen op een strategische plek aan de Singel ontwierp POLO Architects een gebouw met sterke identiteit. Twee monumentale volumes worden verbonden door een indrukwekkend glazen scherm met als doel een microklimaat te genereren in de binnentuin. 
 
lees meer
Wie dit jaar een cadeautje van ons verwacht moeten we teleurstellen. In 2019 ondersteunt POLO Architects 'Moeders Voor Moeders', een organisatie die jonge gezinnen helpt die het financieel moeilijk hebben. We dragen bij aan de renovatie van een keuken waarin maaltijden voor moeders en hun kinderen worden bereid. Het is onze ambitie een comfortabele sfeer te creëren voor vrijwilligers en gezinnen. 

POLO Architects Antwerpen
Tavernierkaai 2 bus 28
B 2000 Antwerpen
+32 (0)3 225 18 84

POLO Architects Brussel
Havenlaan 86C bus 409
B 1000 Brussel
+32 (0)2 486 02 86
schrijf u uit voor onze nieuwsbrief
bekijk onze privacy verklaring