Copy
Lees deze nieuwsbief in je browser | Bekijk vorige nieuwsbrievenGa naar WitteKerk.nl
Lancering van de App (deel 1)

Beste <<Voornaam>>,

Dit extra nieuwsbericht is vooral gericht aan onze gemeenteleden. Wij hebben er lang op moeten wachten maar nu is het dan eindelijk zover, onze eigen kerk app is beschikbaar! Een middel dat ons gaat helpen om de betrokkenheid met elkaar te vergroten. Een gemeentelid opzoeken, foto’s en ervaringen delen, kortom een extra welkom middel in deze bijzondere tijd! Maar ook om snel en gericht berichten rond te kunnen sturen. Daarnaast nog veel andere handige functies waarmee de Witte Kerk onder één knop op de telefoon of tablet aanwezig is.

Doe mee!
Want, hoe mooi en hoe heerlijk is het als wij als familie, als broers en als zussen elkaar weten te vinden (Ps 133)! Alleen als velen aanhaken op dit besloten platform zullen wij die betrokkenheid op elkaar ook meer gestalte kunnen geven. Uiteraard betekent dit niet dat wij daarmee in onze Witte Kerk cocon duiken. Wij gaan dit platform gebruiken om informatie te zenden die primair gemeenteleden aangaan. Dat maakt dat wij de digitale nieuwsbrief en website doelgerichter kunnen gaan inrichten voor zoekers en belangstellenden. En onze niet digitale gemeenteleden blijven een knipselkrant ontvangen waar belangrijk gemeentenieuws in wordt vermeld.

Toegang tot de app is alleen mogelijk als je gemeentelid van de Witte Kerk bent. Als je dat nog niet bent, is het uiteraard mogelijk dat te worden (stuur een antwoord op dit bericht).

3 delen
We lanceren de app in 3 extra nieuwsbrieven. Vandaag vertellen we je hoe je de app kunt installeren, hoe je je profiel kunt maken en welke vier groepen er standaard in de app zijn. Is iets onduidelijk, roep gerust de hulp in van een ander gemeentelid.

Installeren
Android of Apple?
De app draait alleen op mobiele telefoons en op de meeste tablets. Dat is namelijk het veiligste qua privacy. Er zijn twee soorten veelvoorkomende telefoons: Android of apple. Als uw telefoon géén appel-logo op de achterzijde heeft, is het waarschijnlijk een Android-telefoon.

Android
Apple
 • open deze e-mail op de telefoon en klik op de volgende link:
  https://apps.apple.com/us/app/witte-kerk-nieuw-vennep/id1541868966
 • of ga naar de Apple Play Store (iOS) en zoek op 'Witte Kerk'
 • klik op 'installeren'
 • je ziet nu op de telefoon een logo van de Witte Kerk, klik erop
 • vul de gevraagde gegevens in
 • na enige tijd word je toegelaten tot de app
 • lees de tekst onderaan deze mail over het instellen van je profiel
Werking van de app

Profiel bijwerken

Eén van de dingen die we in deze tijd zo missen, is het onderlinge contact met elkaar. De app kan dit niet vervangen, maar hier wel in positieve zin aan bijdragen. Hiervoor is het belangrijk dat iedereen zijn profiel zo volledig mogelijk invult. Hieronder een stappenplan:

 1. Klik op het icoon profiel rechtsonder op het scherm
 2. Klik dan in het midden op ‘bewerk profiel’.
 3. Voeg informatie toe die je wilt delen. Gemeenteleden kunnen je op deze manier makkelijk vinden. Vooral van belang is een juist emailadres, maar je kunt ook je postadres, telefoonnummer en geboortedatum achterlaten. Je kunt ook een leuke beschrijving van jezelf toevoegen, en heel graag ook een herkenbare foto. Zo hebben we allemaal bij ieder gemeentelid een gezicht. 

5 standaardgroepen

Iedereen is standaard in 5 groepen geplaatst. Je ziet deze groepen in het icoon ‘Mijn Kerk’. Bovenaan in het scherm zie je 5 rondjes, door hierop te klikken zie je de andere groepen. 

 • Mijn kerk: dit is je tijdlijn. Hierin verschijnen alle berichten vanuit alle groepen. Maar je kunt hier ook berichten in plaatsen als gemeentelid, zoals bijvoorbeeld een bericht over het oefenen van de kinderen voor kinderkerst. Je kunt ook reageren op berichten. 
 • Gebed en meeleven: hierin kunnen we dank- en gebedspunten delen, zodat we thuis voor elkaar kunnen bidden. Ook kunnen hier berichten worden geplaatst voor degene die bijvoorbeeld een kaartje ter bemoediging kunnen gebruiken. Iedereen is vrij een bericht te plaatsen. Plaats je namens of voor iemand anders een bericht? Vraag diegene dan eerst om toestemming.
 • Geloof: in deze groep delen we over God, geloof en de bijbel. Ook de rubriek ver-tel je zegeningen horen tot deze groep. Iedereen mag hierin een bericht plaatsen. 
 • Nieuws rondom de Witte Kerk: in deze groep lees je het laatste nieuws rondom de kerkdiensten en activiteiten. De berichten in deze groep worden door ambtsdragers of kernteamleden geplaatst.
 • Prikbord: samen naar Opwekking? Samen de dienst bekijken? Een helpende hand nodig? Iedereen die in de app zit, kan in deze groep delen wat hij of zij graag op het digitale prikbord kwijt wil.

Zoals je ziet heeft elke groep zijn eigen functie wat maakt dat informatie die je zoekt snel te vinden is en je andere informatie terzijde kan laten liggen.

In ontwikkeling
De app is nog steeds in ontwikkeling. Heb je een opmerking voor de ontwikkelaars, meldt deze dan aan bouwen@wittekerk.nl dan kunnen wij t.z.t. een verzamellijst naar hen sturen met aandachtspunten uit de praktijk.

Tot zover deze week! Volgende week leggen we meer uit over de andere functies in de app. 

Kernteam Bouwen,
ds. Berensen,
Adrie van der Luit,
Lianne Zijl

YouTube
Facebook
blog
Website
Spotify
Copyright © 2020 Witte Kerk Nieuw-Vennep, Alle rechten voorbehouden.