Copy
View this email in your browser
  Nieuwsbrief - juli 2020  

De vakantie is bijna begonnen in onze regio, dit betekent hoogseizoen voor veel van onze leden! Gelukkig zijn er inmiddels veel versoepelingen doorgevoerd waardoor vrijwel alle leden weer aan de slag kunnen. Misschien is dit nog niet op volle capaciteit, maar het begin is er! Veel vakantiegangers blijven dit jaar in Nederland en zij weten hun weg naar onze streek gelukkig te vinden. Wij hopen op een mooie zomer voor een ieder!

Een goede zomer gewenst! Vriendelijke groet, bestuur Den Hâneker

  Algemene Leden Vergadering  

In maart hebben wij vanwege het Coronavirus onze Algemene Leden Vergadering moeten annuleren. Na diverse gesprekken binnen het bestuur over de mogelijkheden van een fysieke of alternatieve online meeting hebben wij met elkaar de keuze gemaakt om de vergadering in dit bijzondere jaar schriftelijk te doen. In de loop van de week ontvangen al onze leden de belangrijkste punten per post.

Klik hier voor de brief & hier voor de jaarcijfers van 2019.
 
Mocht je op- of aanmerkingen hebben op het financieel verslag, dan kan je dit voor 21 juli melden via info@denhaneker.nl of telefonisch bij één van de bestuursleden.

Nieuwe penningmeester: Marieke van der Veen

In de tweede editie van Poldernieuws 2020 hebben wij een oproep gedaan om de vacature van penningmeester in ons bestuur in te vullen. Deze oproep hebben wij ook op social media geplaatst. Dit heeft erin geresulteerd dat Marieke van der Veen het stokje van André van der Ham gaat overnemen. Momenteel vindt de overdracht tussen beiden plaats. Na de zomervakantie blikken wij in de derde editie van Poldernieuws terug op het afscheid van André na 10 jaar inzet voor onze mooie vereniging en zal Marieke zich voorstellen.

Mocht je op- of aanmerkingen hebben op de bestuursverkiezing, vragen wij dit voor 21 juli te melden via de info@denhaneker.nl of telefonisch bij één van de bestuursleden.

  In de pers  


Artikel AD: Camping De Put is nu écht van Van Hoorne, bouw nieuw vakantiepark start op 1 september

Camping De Put in Ottoland is nu écht van Michael van Hoorne. De in de regio bekende ondernemer gaat het terrein verbouwen tot vakantiepark. Op 1 september gaat daarvoor de eerste schop in de grond, zo vertelt Van Hoorne. De Put heet straks ‘Vakantiepark Molenwaard’. 


Artikel AD: Herstart Fenix Food Factory 2.0 zonder mierenhoop van bezoekers: ‘We willen vrijstaat zijn, maar iedereen staat netjes in de rij’
 
Van kriskras iedereen door elkaar naar een ‘chef ambiance’ die bezoekers vertelt dat staand je Kaapse Karel drinken helaas voorlopig niet mag. De Fenix Food Factory (FFF) op Katendrecht, een belangrijke toeristentrekker in de stad de afgelopen jaren, is heropend na een verhuizing. 

Lees verder...

  Foto rubriek  

Foto's in de Polder - Klazina van den Herik (Streefkerk)
De Alblasserwaard-Vijfheerenlanden behoort tot de mooiste regio’s van Nederland en biedt daarmee inspiratie voor prachtige foto’s. Als Den Hâneker zijn wij een rubriek gestart om deze prachtige kiekjes te laten zien.

Je kunt jouw foto’s opsturen naar info@denhaneker.nl. Vervolgens plaatsen wij met enige regelmaat de mooiste foto’s op de website, Facebook en Instagram.

  Nieuws  


Artikel Kontakt: Vestingwandelingen op zaterdagen in Nieuwpoort

In de maanden juli en augustus worden er elke zaterdagmiddag vestingwandelingen verzorgd in Nieuwpoort. Als één van de gaafste vestingssteden van Nederland en vanwege het grote aantal monumenten is Nieuwpoort zeer de moeite waard voor een rondleiding door een gids. Ze nemen bezoekers mee langs de historische geveltjes, de schitterende vestingwerken en verborgen plekjes van het oude stadje. Geschikt voor jong én oud.


Artikel Nieuwe Oogst: Too Good To Go: ‘Iedereen wint met antiverspillingsapp’

Zo’n vijftig boeren en telers uit het hele land sloten zich de afgelopen maanden aan bij antiverspillingsplatform Too Good To Go. Om te voorkomen dat overschotten moeten worden vernietigd, kunnen consumenten deze tegen een zachte prijs rechtstreeks kopen bij de boer.

‘Het zorgt voor een win-win-winsituatie’, zo klinkt het.


Lees verder...


  Evenementen  


Veel van onze leden organiseren leuke evenementen en ook als Den Hâneker organiseren wij activiteiten. Onze agenda wordt wekelijks geüpdatet. Benieuwd naar de evenementen-agenda?

➡️ Bekijk dit op onze website: https://denhaneker.nl/evenementen/

  Wist je dat...  


... wij het afgelopen voorjaar een 6-tal webinars live hebben uitgezonden in samenwerking met Gemeente Molenlanden en Rabobank Lek en Merwede? Deze webinars sloten allen aan bij het thema 'Ondernemen in tijden van corona'.

Terug zien en/of luisteren? Neem dan een kijkje op onze website!

 


  Uitreiking Frits Kool  
  aanmoedigingsprijs 2020
  


Mondiaal denken, lokaal handelen

Graag nodigen we je hierbij uit om aanwezig te zijn bij de uitreiking van
de Frits Kool aanmoedigingsprijs 2020!

 
Datum - tijd - locatie:
Woensdag 15 juli van 10:30 uur tot 12:00 uur

op Wellantcollege de Bossekamp, B140, 2975 BK Ottoland.
 
In verband met de coronabeperkingen en de daarom helaas beperkte capaciteit is het mogelijk om uiterlijk dinsdag 14 juli je op te geven per mail, WhatsApp of telefonisch. 
 
Graag tot ziens in de Bossekamp!

Secretariaat WAV

wavsecr@gmail.com / 06-20286360
 
BEZOEK GERRIT

Wat fijn dat de zon weer schijnt! Dit is perfect voor fotografe Saskia, zij bezoekt deze zomer al onze 100+ leden van de werkgroep Plattelandstoerisme & Streekproducten! Hierbij een sneakpeak, deze foto is genomen bij Domein Oosteind in Goudriaan.

Wil je meer weten over alle activiteiten rondom Bezoek Gerrit?!
 Schrijf je dan via de website in voor de nieuwsbrief!

 
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Website
Email
Copyright © 2020 Den Hâneker, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp