Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

3:e Våningen

NYHETSBREV MARS 2016 

Vernissage och urpremiär: Stormtrooper, världshaven och sökandet efter identitet

Februari månad avslutades med två helt slutsålda föreställningar av Måndans #7. Fantastiskt roligt med så mycket engagemang och energi hos såväl publik som medverkande koreografer och dansare. Tack till er alla! Nu ser vi fram emot mars med vernissage för utställningen Pink Stormtrooper of Sweden och urpremiär för E=mc2 Danskonsts dansföreställning Emballage.

Välkomna hit!

STORMTROOPER GÄSTAR ÅTERIGEN 3:E VÅNINGEN

Pink Stormtrooper of Sweden – I send you a letter through the thermohaline circulation

Sara Lo Af Ekenstam

Försökshallen 5 mars – 3 april 2016

Kanske besökte du 3:e Våningen våren 2015 och såg den armé av stormtrooper-hjälmar som stod uppställda i vår Försökshall i utställningen Art Wars Sweden? 20 konstnärer skapade sin egen version utifrån Star Wars originalmask från 1977. Nu har det blivit dags för en stormtrooper att än en gång gästa 3:e Våningen - denna gång i poetisk, mångfacetterad gestaltning av konstnären Sara Lo af Ekenstam.

Sara Lo Af Ekenstam använder naturfenomen och olika material och dess egenskaper som metaforer för psykologiska och sociala processer. Termohalin cirkulation är den vattencirkulation som förekommer i djuphavet. Den är betydligt långsammare än strömmarna vid havsytan. Cirkulationen rör sig i en utspridd bana genom världshavens alla delar och transporterar partiklar och vatten genom djuphaven. En fullständig cykel i den termaholina cirkulationen kan ta ca 1000 år.

En stormtroopersoldat har lämnat Darth Vaders armé. Den söker sig ut i en okänd tillvaro. Ut i det som kan upplevas som tomhet, med andra krav på handling och mening än det som är invant. Den värld som uppstår kring den som lämnat något är ännu utan ramar och fasta mönster, ständigt i förändring och i blivande.

Sara-Lo af Ekenstam är konstnär, bosatt och verksam i Göteborg. Utbildad vid HDK Högskolan för design och konsthantverk och har en magister i Smyckekonst. Hon arbetar gränsöverskridande mellan olika fält och konstnärliga uttryck. På 3:e Våningen ställer hon ut objekt, foto, skulpturer och installationer.

Vernissage lördag 5/3 kl 13.00-17.00

ÖPPETTIDER: ons-sön 12.00-16.00

Fri entré!

Event på Facebook >>

Foto: Hendrik Zeitler

DANSFÖRESTÄLLNING OM IDENTITET OCH YTA

Emballage 
E=mc2 Danskonst

Scenen 11, 12, 18, 19 mars 2016 kl 19:00

Hur blir jag “jag”?  Den människa som är jag. 
Vill jag vara den människan eller vill jag vara någon annan? Vem är jag, egentligen? 

Emballage är en lek med vår självbild, våra yttre företräden, hur vi prövar våra olika skal och testar vår framtoning i rörelse, attityd, klädsel och stil. Om roller och självständighet, att våga gå sin egen väg och samtidigt vara en i gruppen. Emballage är en poetisk bild av själva livet, ett uttryck för osäkerheten i den unga människans värld. 

Föreställningen ackompanjeras av musik av kompositören, musikern och DJn Jean Louis Huhta, en av den svenska klubb-, punk- och experimentscenens stora namn. Aktiv sedan 80-talet har han spelat med band som bla. Cortex, Stonefunkers, Lucky People Center och Freddie Wadling. 

Emballage är den första i en ny serie ungdomsföreställningar av E=mc2 Danskonst. Koreografin är gjord av Gunilla Jansson som tidigare bla. arbetat som konstnärlig ledare för FUSE, Smålands musik och teaters dansprojekt för unga. 
E=mc2 Danskonst är en av 3:e Våningens egna dansensembler. Med fokus på det experimentella skapar de rum för dans och dans för rum och vill få oss att se det invanda med nya ögon. Konstnärlig ledare är koreografen Gun Lund. 

Koreografi Gunilla Jansson
Musik Jean-Louis Huhta
Dansare Luisa Denward, Gunilla Jansson, Hannah Karlsson, Åsa Thegerström

Läs mer på 3:e Våningens hemsida

Event på Facebook


BILJETTER
Köp biljeter direkt via Tickster:
11 mars kl 19:00
12 mars kl 19:00
18 mars kl 19:00
19 mars kl 19:00

Ordinarie pris 160 kr. Student, pensionär, arbetssökande 120 kr.
Förhandsboka via bokning@3vaningen.se eller bokningstelefon 0702-721771, 
 


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp