Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

3:e Våningen

IN A LIVING TRADITION
Isadora Duncans originalkoreografier framförda av Lilly Zetterberg


Spelas 6 och 7 maj kl 19:00

Isadora Duncan (1877-1927) ses av många som den moderna dansens moder. Under förra sekelskiftet släppte hon ut håret, tog av sig skorna, iklädde sig löst sittande tunikor och lät frigöra den kvinnliga kroppen genom dans. I motsats till den klassiska balettraditionens hårda tåskor, styva kjolar och strikt hållna rörelsemönster lovsjöng hon kroppens naturliga rörelser. Hon var feminist, kommunist och darwinist, kämpade för kvinnors rättigheter och var en kritiker av det moderna samhällets kultur och bildning. Hennes dans ansåg av många vara vågad men också överjordiskt vacker.

Till 3:e Våningen kommer nu Lilly Zetterberg, upplärd bland tredje generationens Isadora-dansare och en av de yngre förmågor som idag för Isadora-traditionen vidare. Hon framför några av Isadora Duncans originalkoreografier, återuppförda och koreograferade av Kathleen Quinlan Zetterberg.


Läs mer på 3:e Våningens hemsida >>

BILJETTER
Entré 160 kr. Student, pensionär, arbetssökande 120 kr

Köp biljeter direkt via www.kulturpunkten.nu
Förhandsboka via på bokning(a)3vaningen.se eller bokningstelefon 0702-721771,
Kassan öppnar 30 min innan föreställningens början. Bokade biljetter hämtas ut på plats. 

ENSEMBLE MAKADAM
Konsert
12 maj kl 19:00
Ensemble Makadam arbetar med att bryta upp och kommentera komponerade verk genom improvisation och fragmentarisering. Klassiska verk i kombination med planerade och oplanerade improvisationer, huller om buller, skapar nya former. Här möter vi ensemblen i en afton av stråkar och stickad elektronik.

Läs mer >>
 
AKADEMIN VALAND
Examensutställning
Vernissage 22 maj kl 18:00
Kandidatstudenterna i fri konst vid Akademin Valand ställer ut sina examensverk på 3:e Våningen och 'Hey, it's Enrico Palazzo!' i Sockerbruket. Utställningen pågår 22/5–31/5. 

Läs mer >>
 


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2015 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp