Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

3:e Våningen

KONSTEN INTAR VETENSKAPSFESTIVALEN
14-17 APRIL PÅ 3:E VÅNINGEN:  
DANS - FILM - FÖREDRAG

Vetenskapsfestivalen har sedan 1997 bjudit in till populärvetenskapliga evenemang i Göteborg. Under några dagar svämmar staden över av spännande workshops, föreläsningar, utställningar, filmvisningar och mycket mer. Festivalen kommunicerar vetenskap på ett lättillgängligt och kreativt sätt och skapar mötesplatser för såväl skola, allmänhet som forskarsamhälle.

3:e Våningen har det blivit lite av en tradition att medverka i festivalens program. Sedan 1990-talet har våra konstnärliga ledare – koreografen Gun Lund och läkaren Lars Persson, arbetat med projekt som på olika vis knyter ihop konst och vetenskap. Under årets festival presenterar 3:e Våningen en fantasieggande utställning i vår Försökshall och bjuder in till ett mångsidigt program med föreläsningar och workshops på temat artificiell intelligens och liv i rymden.

 

FANTASY & TECHNOLOGY

PROGRAM PÅ 3:E VÅNINGEN UNDER VETENSKAPSFESTIVALEN:


TORSDAG 14/4

12.00-19.00 Utställning i Försökshallen

Upplev en stor, rumslig skulptur av den göteborgsbaserade konstnären och möbeldesignern Anders Hammarstrand. Fascineras av nyskapande Stormtrooper-hjälmar från succén Art Wars Sweden och ta del av andra fantastiska konstverk i vår Försökshall.

19.00 Invigningsprogram på Scenen

Filmvisning: Moon Goose Colony

Konst och vetenskap i skön förening - en poetisk och inspirerande film av konstnären Agnes Meyer-Brandis (DE). Utifrån den berömde science fiction författaren Francis Godwins (1562-1633) klassiska berättelse om ett antal gäss som flyger till månen skapar Agnes Brandis-Meyer sin egen moderna tolkning. Konstnären föder upp och tränar sina egna gäss, alla med välkända astronautnamn, inför resan och strapatserna ut i rymden! Filmens längd: 30 min.

Läs mer: www.blubblubb.net/mga/index.html

Scenisk presentation: AI-GO Dance - Dansa med en artificiell intelligens

"Living in a virtual reality, the avatar is not restricted by the laws of nature.”

Kan man skapa improviserad dans med artificiell intelligens? Hur bidrar det till utvecklingen av danskonsten? Valencia James (HU), dansare och koreograf och Alexander Berman (SE), mjukvaru-utvecklare och konstnär.

 

FREDAG 15/4

12.00-16.00 Utställning i Försökshallen

15.00 Filmvisning: Filmvisning: Moon Goose Colony

ca 15.30 Samtal: Pink Stormtrooper of Sweden

Sara Lo af Ekenstam (SE), konstnär, har haft som uppdrag att vara The Pink Stormtrooper under ett år. Utgångspunkten är utställningen Artwars Sweden som visades på 3:e Våningen 2015 samt Sara Lo af Ekenstams egen utställning Pink Stormtrooper of Sweden. Samtal om projektet - en filosofisk och konstnärlig betraktelse.

 

LÖRDAG 16/4

12.00-16.00 Utställning i Försökshallen

12.30 Workshop: AI-GO Dance - Dansa med en artificiell intelligens

Nyfiken på hur datordans kan se ut? En interaktiv konstinstallation låter dig interagera med en virtuell dansare på filmduken. Här får du en introduktion i att använda ett interaktivt system där din egen avatar framträder som projektion och följer dina rörelser. En rolig ochtankeväckande upplevelse för alla åldrar! Med Alexander Berman (SE), mjukvaruutvecklare och konstnär och Valencia James (HU), dansare och koreograf.

14.00-14.30 och 15.30-16.00 Filmvisning: Moon Goose Colony

14.30 Föreläsning: Vem äger det framtida Universum?

Människan, robotar eller främmande civilisationer? Vi känner igen allt från filmens värld, men tänker vi för snävt…? Nils Bergvall (SE), professor emeritus i astronomi, Uppsala Universitet, föreläser och spekulerar.

 

SÖNDAG 17/4

12.00-16.00 Utställning i Försökshallen

13.00-13.30 och 14.00-14.30 Filmvisning: Moon Goose Colony

13.30 Samtal: Hur klonar man en scen?

Om Sveriges minsta dansscen som blev en kopia av sig själv. Gun Lund, koreograf och Lars Persson, läkare berättar historien om ett arkitektonisk konstverk som överraskade alla.

Följ Facebook-eventet för mer info under festivalen

 


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by MailChimp