Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

3:e Våningen

NYHETSBREV FEBRUARI 2016 

Vi kickar igång en ny säsong och reser till Uranus! 


Nu är det snart dags för släpp av vårens säsongsprogram! Traditionsenligt slår vi oss ihop med Skogen och Atalante och bjuder in till en trevlig kväll full av scenkonst, mingel och överraskningar. Missa inte det!

Februari bjuder också, för sjunde gången i ordningen, på Måndans! Åtta dansare och konstnärer visar kortare smakprov ur nya koreografiska projekt. Stor variation och massa inspiration utlovas dessa kvällar!

Dessutom: Jacob Hurtigs utställning SPÅR visas i vår Försökshall några veckor till. Varmt välkomna till 3:e Våningen i februari! 

PROGRAMSLÄPP – NU ÄR DET DAGS IGEN! 
VÅREN 2016

ATALANTE, Övre Husargatan 1, Göteborg
Onsdag 10 februari kl 17.30


3:e Våningen, Skogen och Atalante bjuder återigen in till gemensamt programsläpp! Kom och bli inspirerad av vårens fantastiska utbud! Scenerna presenterar samtida dans, konst, musik och scenkonst.
Under kvällen finns även Göteborgs Dans & Teater Festival på plats och berättar om kommande festival som äger rum i augusti.


Välkomna till en sprudlande after work på Atalante!
17.30 Dryck och tilltugg
18.00-19.00 Säsongspresentationer på scenen 
Fri entré och fina specialerbjudande på höstens biljetter.

MÅNDANS #7 URANUS
NY KOREOGRAFI AV VÄSTSVENSKA KOREOGRAFER OCH KONSTNÄRER


22 och 23 februari kl 19.00, Scenen

Måndans är ett återkommande inslag i 3:e Våningens programrepertoar. Här ges utrymme för västsvenska koreografer, dansare och konstnärer att prova sina koreografiska idéer inför publik. Programmets urval är gjord genom en tidigare öppen utlysning.

Någon av Universums himlakroppar utgör alltid temat för dessa kvällar. I sjunde upplagan av Måndans riktar vi kikaren mot Uranus – en av Universums jätteplaneter, skimrande grönblå, täckt av moln och omgiven av hela 27 månar. Uranus är kontrasternas planet med stor skillnad mellan natt och dag, ljus och mörker. Vintern varar I hela 42 jordår, efterföljt av en lika lång sommar!

Till årets upplaga av Måndans fick vi in rekordmånga ansökningar och vi utlovar ett mångfaceterat program med åtta kortare verk.

Medverkande koreografer i MÅNDANS #7: 
Amanda Lindholm
Elin Skagerdal
Ester Hedlund och Tove Alström Johansson
Hannah Karlsson
Isa-Maria Kvensler 
Maria Berntsson och Karolin Ankarcrona 
Oleg Stepanov och Jim de Block
Åsa Thegerström


BILJETTER
Köp biljeter direkt via Tickster:
22 februari kl 19:00
23 februari kl 19:00
Ordinarie pris 100 kr. Student, pensionär, arbetssökande 60 kr.

Förhandsboka via bokning@3vaningen.se eller bokningstelefon 0702-721771, 

UTSTÄLLNING
SPÅR - JACOB HURTIG 

15 januari - 21 februari, ons-sön kl 12-16, Försökshallen

Den göteborgsbaserade konstnären Jacob Hurtig gästar 3:e Våningen med utställningen SPÅR. I vår försökshall gestaltar han några av de spår som förfallet lämnar efter sig genom teckningar, måleri, textila arbeten m.m. Fragment, nedslitning, erosion – med ett särskilt intresse för gestaltandet av historier skapar Jacob Hurtig mångbottnande, visuella verk som på poetiskt vis berättar om tid, rum och förfall.

JACOB HURTIG (f. 1985) är konstnär och curator med bas i Göteborg. Är utbildad vid Akademi Valand och Konstfack. Intresserar sig för frågor kring b.la. inneslutande/uteslutande och gestaltandet av historier. 

Öppettider: Ons-Sön kl 12-16
Fri entré!


Läs mer på 3:e Våningens hemsida >>


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp