Copy
3:e Våningens nyhetsbrev v 48. Kan du inte öppna brevet? Läs det i din browser
 

Hurra för kaffe, tända ljus och scenkonst i adventsmörkret!!
 
Så har vi återigen hunnit till dessa månader då ljuset och värmen känns som allra längst bort. På 3:e Våningen kan några få solstrålar leta sig in och falla fint över japanska stenträdgården mitt på dagen om vi har tur men oftast badar Sockerbruket i en grå, blöt dimma. Vi dricker kaffe, tänder ljus och glädjs åt att vi ända fram till jul har en massa spännande scenkonst att se fram emot på både på Scenen och i trädgården. Läs mer om allt detta nedan! Och kom gärna förbi och ta en titt i vår butik där du kan fynda fina, närproducerade julklappar – tidskrifter, cd-skivor, böcker, dvd:er, smycken med mer!

Morthenson, Mayuzumi och Xenakis på cello

Japanlördag med Chrichan Larson
Försökshallen/Stenträdgården
3 december kl 14:00
(Val)fri entré


Dags för sista Japanlördagen för säsongen. Pass på! Konsert med en av våra mest välrenommerade samtida musiker Chrichan Larson, cellist, som spelar verk av tre nyskapande kompositörer – Jan W Morthenson, Toshiro Mayuzumi och Iannis Xenakis. Expressiv, experimentell musik mitt i japanska stenträdgården! 
 

CHRICHAN LARSON (född 1956) studerade cello för Gustav Gröndahl vid Musikhögskolan i Stockholm, erhöll solistdiplom 1974 och studerade vidare för Paul Boufil i Paris samt Reine Flachot och Mstislav Rostropovich i Basel. Han har varit verksam i flera orkestrar i Sverige, bland annat som solocellist i Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, och i Ensemble Inter-Contemporain i Paris 1983-89. Chrichan Larson är en framstående kammmarmusiker, vars namn är knutet till ensembler som Trio des Lyres, Ma Stockholm Broken Consort, Fluxkvartetten och KammarensembleN. Som tonsättare är han självlärd och har främst komponerat kammarmusik för diverse konstellationer, samt sinfoniettaverk som Lissages och Tre campi.

Som vanligt ingen förbokning och valfri entréavgift. 
 

Butohinspirerat dansverk om motstridiga känslor
 

BETWEEN BEAT AND BLUE
Carmen Olsson

Scenen
7–9 december 2016
 
Butoh möter olika aspekter av japansk kultur i detta helt nya verk av dansaren och koreografen Carmen Olsson. Between beat and blue är en föreställning om att vilja och samtidigt inte vilja. Att längta efter, men inte vilja de förändringar det för med sig. Att tänka en sak, men känna en annan.

Carmen Olsson har utvecklat ett egensinnigt konstnärligt uttryck. Hennes svensk-spanska arv reflekteras och genomsköljs i ett möte med butoh och olika aspekter av japansk kultur. Sedan 1993 har hon arbetat med Body Weather som är en dans-performance-träning utvecklad i Japan av butohdansaren Min Tanaka och hans dansgrupp Mai-Juku. Carmen har gjort ett stort antal solokoreografier för olika scenrum och situationer. Hennes intresse för bildkonst och arkitektur har lett till ett flertal samarbeten med konstnärer från andra discipliner.
  
”Den japanska kvinnan sa, you need to flip the eyes. Orden fastnade i mig och dröjde sig kvar. Min första tolkning var inte tillräcklig. Orden började leva och väcka frågor. Hur kan du se och uppleva på ett annat sätt, från en annan plats?”
 
Carmen Olssons dans är ett sökande efter frågor om livet. När något blir angeläget för henne väcks en inre kraft som ger hennes uttryck skärpa och koncentration.
”Hon behärskar skickligt minsta fysiska skiftning inifrån och ut. Stillheten är i rörelse, som när ett asplöv fångar osynlig vind.” – Anna Ångström, Svenska Dagbladet

Musik - Harald Svensson, som gjort musik till flera av Carmens verk samarbetar denna gång med den japanska musikern Karin Nakagawa. Hennes improvisationer på Japansk 25-strängad Koto utgör det material som datorbearbetat huvudsakligen ligger till grund för kompositionen.
LjusViktor Wendin, som medverkat i föreställningen pang, gör ljussättningen.
Konstnärerna H.N. Koda och Zeppa har varit samtalspartners i processen.
 

Biljetter
160 SEK ordinarie pris.
120 SEK för pensionär, student, arbetssökande.

Köp online på Tickster:
7 december kl 19:00
8 december kl 19:00
9 december kl 19:00

Förhandsboka:
3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post bokning@3vaningen.se
 

Blomstrande ängar, klarblåa sjöar, klingande instrument och människor berusade av kärlek – Felix Skalberg tar oss med till visornas värld. 
 

EN VISA
Felix Skalberg

Scenen
15–16 december 2016
  
En visa spelas och allt stannar upp. Alla känner musiken i sig och alla känner hur livet blir vackrare i några sekunder. Visorna beskriver en äldre atmosfär som till viss del inte längre existerar. Världen förändras och det vackra glöms bort. Men är visornas värld verkligen så långt bort?

Göteborgsbaserade dansaren och koreografen Felix Skalberg gästar 3:e Våningen med dansföreställningen En visa. Föreställningen är en del av Måndans Extended, en vidareutveckling av 3:e Våningens återkommande programpunkt Måndans som är en yta för utforskande av nya koreografiska idéer. Felix Skalberg har valts ut att ytterligare utveckla ett koreografiskt projekt som tidigare presenterats inom Måndans.

Idé och Koreografi – Felix Skalberg
Kostym – Felix Skalberg
Ljusdesign – Karin Fredholm & Skalberg
Dansare – Annika Li Krusensten och Evelina Gustafsson
Längd: 45 min


FELIX SKALBERG – Efter sin utbildning på Balettakademien i Göteborg (2011-2014) har Felix Skalberg frilansat som dansare och koreograf. Han har tidigare dansat för koreografer som Sigge Modigh och Alexandra Pirici, turnerat i Holland med kompaniet The Kiss Moves, samt med dansgruppen ilDance ungdomskompani. Just nu dansar han i Göteborgs Operans uppsättning av Elektra. På 3:e Våningen har han tidigare medverkat i Måndans med styckena Advist och Talking out loud. Felix Skalberg vill med dansen berätta en historia och önskar att publiken skall lämna scenen med en känsla de inte känt innan.


Biljetter
160 SEK ordinarie pris.
120 SEK för pensionär, student, arbetssökande.

Köp online på Tickster:
15 december kl 19:00
16 december kl 19:00

Förhandsboka:
3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post bokning@3vaningen.se
 

Support your local cultural worker – finfina julklappar i 3:e Våningens butik!
 

EN VISA
Felix Skalberg

Scenen
15–16 december 2016
 
3:e Våningens butik har ett urval av närproducerad kultur i olika former. Här kan du fynda kulturtidskrifter, danslitteratur, handgjorda smycken, musik, böcker med mer! Manetlamporna på bilden är gjorda av Dan Henriksson och har verkligen gått åt som smör i solsken hela hösten. En fin julklapp till den som vill förgylla ett hörn i sitt hem med ett fantasieggande ljuskreatur.
Du kan också köpa ett presentkort på valfri framtida dansföreställning på 3:e Våningen – till scenkonstfantasten eller kanske till den som inte ännu vet om att hen är en scenkonstfantast.

Kom och fynda! Butiken är öppen under utställningens öppettid ons-sön 12-16. Stängt i mellandagarna. 

3:e Våningen

Hemsida | Facebook | Vimeo | Instagram  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp