Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

3:e Våningen

NYHETSBREV APRIL 2016
APRIL PÅ 3:E VÅNINGEN: KONSTRUNDA, ROBOTDANS OCH OLOF PERSSON PROJECTS
 
I april har vi mycket på gång här på 3:e Våningen! Vi inleder med den årliga Konstrundan i Majorna då Sockerbrukets alla ateljér och verkstäder öppnas upp för besök. På 3:e Våningen kan du under dessa två dagar se en gratis dansföreställning av Olof Persson Projects. Dessutom inviger vi samma helg en konstutställning i vår Försökshall som sedan fortsätter in i Vetenskapsfestivalen veckan därpå. Det övergripande temat för Vetenskapsfestivalen på 3:e Våningen 2016 är Fantasy & Technology och vi bjuder in till fördjupande program med samtal och workshops på tema artificiell intelligens och liv i rymden. Månaden avslutas med två efterlängtade gästspel av Jeanette Langert och Tom HåkanssonVarmt välkomna till 3:e Våningen i april!

ME - EVERYBODY, IN A BILLION WORLDS
OLOF PERSSON PROJECTS
9/4 och 10/4 kl 14:00 under KONSTRUNDAN I MAJORNA

Vi är miljarder kroppar som i ett organiskt myller vandrar runt, som egna världar, ständigt kolliderande med oss själva och varandra.

Konstprojektet ”Me – every body” är en serie om 15 fristående rörelsesekvenser, som framförts i två olika sceniska volymer. Konstnären och koreografen Olof Persson har tillsammans med dansare, ljudkonstnärer, ljussättare, modedesigner, grafisk designer, skribenter och fotografer, i den transdisciplinära gruppen Olof Persson Projects, arbetat fram och utvecklat projektet under en längre tid (2002-2015).

På 3:e Våningens scen lyfts tre rörelsesekvenser ut ur "Me – every body, volume 2". I rummet finns sex dansare som med flera uppsättningar rörelser till sitt förfogande skapar individuella kombinationer. Publiken har möjlighet att röra sig runt och emellan det pågående spelet och ta del av det från flera olika håll. Med hjälp av ljud, ljus och en rumslig, skulptural installation skapas en stegrande stämning vars estetik påminner oss om klubbvärldens pulserande rytmik och eufori. De olika sekvenserna skapar kollektiva och individuella narrativ i nära kontrast till varandra och landar i ett sinnligt varseblivande av den egna kroppen.

Serien har tidigare visats i flera versioner på Atalante, 3:e Våningen, Fylkingen, Ytterjärna Kulturhus, Dansens Hus och nu senast på Göteborgs Konsthall.

MEDVERKANDEN 
Olof Persson i samarbete med:
Ljudkonstnärer – Jean-Louis Huhta, Pierre Proske/Grimus och Robin Rimbaud/Scanner
Modedesigner – Helena Fredriksson / H Fredriksson
Dansare – Rebecca Evanne, Fredrika Byman Moberg, Hannah Karlsson, Olof Persson, Adèle St-Aubin och Joakim Envik Karlsson
Tekniker och ljussättare – Finn Pettersson
Konstruktör, installation, scenografi – Robert Ek
www.olofperssonprojects.net


Med stöd av Statens kulturråd, Konstnärsnämnden, Region Västra Götaland och Göteborgs Stad Kultur.

Fri entré! Föreställningslängd ca 40 min. Ingen förbokning. Observera att publikytan är begränsad. Om du vill vara säker på att få plats - kom i god tid!
 

VETENSKAPSFESTIVALEN PÅ 3:E VÅNINGEN!
14-17 april 2016

Vetenskapsfestivalen har sedan 1997 bjudit in till populärvetenskapliga evenemang i Göteborg. Under några dagar svämmar staden över av spännande workshops, föreläsningar, utställningar, filmvisningar och mycket mer. Festivalen kommunicerar vetenskap på ett lättillgängligt och kreativt sätt och skapar mötesplatser för både skola, allmänhet och forskarsamhälle.

På 3:e Våningen har det blivit lite av en tradition att medverka i festivalens program. Sedan 1990-talet har våra konstnärliga ledare – koreografen Gun Lund och läkaren Lars Persson, arbetat med projekt som på olika vis knyter ihop konst och vetenskap.

Under årets festival presenterar 3:e Våningen en fantasieggande utställning i Försökshallen och bjuder in till ett mångsidigt program med föreläsningar och workshops på temat artificiell intelligens och liv i rymden.

Välkomna till Vetenskapsfestivalen på 3:e Våningen!


Fri entré
Läs om hela programmet på 3:e Våningens hemsida >>
 
FANTASY & TECHNOLOGY
KONSTUTSTÄLLNING I FÖRSÖKSHALLEN
9/4–24/4 visas under Vetenskapsfestivalen och Konstrundan i Majorna 

På Vetenskapsfestivalen 2016 undersöker 3:e Våningen artificiell intelligens och liv i rymden under rubriken Fantasy & Technology. I Försökshallen visas en utställning unikt curerad för vetenskapsfestivalen som har vernissage redan under Konstrundan i Majorna.

Upplev en stor, rumslig skulptur av den göteborgsbaserade konstnären och möbeldesignern Anders Hammarstrand. Fascineras av nyskapande Stormtrooper-hjälmar från succén Art Wars Sweden och ta del av andra fantastiska konstverk i vår Försökshall. 


Fri entré
Se öppettider och mer info om utställningen på 3:e Våningens hemsida >>
 
DUBBLA GÄSTSPEL I SLUTET AV APRIL:

Untitled Body
Jeanette Langert
23 & 24 april kl 14:00
Jeanette Langert har hyllats för sina formstarka dansverk och räknas idag som en av Sveriges viktigaste koreografer. Hon kännetecknas av en säregen minimalistisk stil som drabbar och förundrar. Med många hyllade verk och spännande samarbeten bakom sig fortsätter hon att med säregen kraft fördjupa sig i relationen mellan koreografi, kropp, makt och kön.
Fri entré Läs mer >>
 


Käppen
Tom Håkansson
27 & 28 april kl 19:00

Den egensinnige koreografen Tom Håkansson gästar 3:e Våningen med en mångdimensionell dansföreställning om åldrande.
Förvirring, absurditet, humor, svärta, skönhet och förnekelse blandas huller om buller i denna associationsrika, färgstarka föreställning. Läs mer >>


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by MailChimp