Copy
3:e Våningens nyhetsbrev v 45. Kan du inte öppna brevet? Läs det i din browser
 

FLY NOVEMBERMÖRKRET MED OSS!
 
Äntligen är det dags för premiär av installationen/föreställningen Off the Wall av 3:e Våningens egna huskompani Olof Persson Projects. Det har tisslats, tasslats, pysslats och meckats med sladdar, glasväggar och teknik i en hel evighet inne i vår studio och nästa vecka får vi äntligen se resultatet! Som vanligt bjuder Olof Persson Projects arbete på stor innovation med gränsöverskridande samarbeten över flera fält. Off the Wall har skapats i nära samarbete med ljudkonstnär David Sabel

Ljusa upp årets mörkaste månader med storslagen scenkonst på 3:e Våningen. Och missa inte Japan-temat som fortsätter fram till januari 2017.

JAPANLÖRDAGAR

Våra Japanlördagar har hittills varit mycket välbesökta och uppskattade. Ett varierat program av musik, poesi, samtal och dans har presenterats i Försökshallen, i och runt ikring japanska stenträdgården. Vi fortsätter med dessa lördagar och hoppas att ni vill rymma novembermörkret med oss till denna meditativa japanska oas!
 

Ingen förbokning och (val)fri entréavgift. 
Kortare program i stenträdgården/Försökshallen. 
Stenträdgården är öppen ons-sön 12.00-16.00 Fri entré.

 
12 november 14.00
FRAUKE | Wolf - Moon "Okuri Ookami"
Hyllade butohdansaren och koreografen Frauke gästar 3:e Våningens Japanlördag med en förkortad version av verket Wolf. Performancet har turnérat internationellt under 2016 och hade svensk premiär under Göteborgs Dans- och Teaterfestival i våras. 
Det centrala temat i Wolf är sambandet mellan dag och natt, månens cykler och hur de påverkar naturens drifter och instinkter. Här utforskar Frauke människans grundläggande behov – hur de verkar i samklang med månens faser och växelverkan mellan dag och natt. 
Är du inte bekant med butoh sedan tidigare? Då är detta ett utmärkt tillfälle att få ett smakprov på denna japanska performancedans och se en av Sveriges främsta butohkoreografer live. Missa inte!
www.frauke.se
 

19 november 14.00
STAFFAN SVENSSON & GUN LUND | Improvisation
Improvisation i dans och musik med Staffan Svensson, trumpet och Gun Lund, dans. 
Staffan Svensson är en av Sveriges skickligaste jazztrumpetare och har verkat på den skandinaviska och europeiska jazz-/improvisationsscenen i ett par decennier. Han spelar i såväl akustiska och elektroniska sammanhang och inom olika genrer – nutida musik, dans, kammarmusik, electronica m.m. På 3:e Våningen bjuder han på ett improviserat stycke i stenträdgården. Koreografen Gun Lund dansar i kläder av japanske modedesignern Issey Miyake, känd för sina tekniskt och konstnärligt avancerade plagg. Bland stenar och gruslandskap söker musiken sin form i rummet och dansen möter upp med inlevelserikt, skulpturalt uttryck. Det är stillsamt vackert och otroligt meditativt att betrakta. 
www.staffansvensson.com
www.emc2dance.com


26 november 14.00
LISA NORDSTRÖM | 
Sonica Sequence Remix
Vi är mycket glada över att gästas av Lisa Nordström, musiker och producent, denna lördag. Lisa Nordströms arbete kännetecknas av en unik mix av elektroniska, akustiska instrument och röst. Hon arbetar genomgående med att skapa musikaliska helhetsupplevelser och publika situationer där hon möter andra musiker och konstnärer i improvisation och komposition. Musiken är svår att genrebestämma och rör sig sömlöst mellan komposition, improvisation, vokal musik, elektronisk musik, pop och avantgardistisk ljudkonst. Genom att mixa elektroniska instrument och akustiska ljud med röst och instrument som basflöjt, cittra och ljudande objekt skapar hon helt unika ljudvärldar och har under åren utvecklat ett mycket personligt sound och tillvägagångssätt. Tillsammans med Pether Lindgren (Ajabu!) driver hon det internationella film- och musikprojektet Sonica Sequence med platsspecifika improviserade sessions med lokala musiker på nya spelplatser runt omkring i välden. Projektet gästade Japan i april 2016, och på 3:e Våningen bjuds vi bla. exklusivt på live-bearbetat ljud och filmmaterial från projektet. Kom och låt dig inspireras av denna mycket spännande artist. 
www.sonicasequence.com

PREMIÄR FÖR OFF THE WALL – INSTALLATION OCH FÖRESTÄLLNING AV OLOF PERSSON PROJECTS
 

16-19 november 19.00
 
Med start i höst kommer 3:e Våningen presentera ett antal publika händelser där danskonsten verkar i samspel med det senaste inom teknologin. Först ut är konstnären/koreografen Olof Persson och ljudkonstnären David Sabel med Off the Wall - en föreställning/installation där betraktarens blick och perspektiv utmanas. 
 
OFF THE WALL är mångdiciplinär rumsinstallation som vid angivna tider blir scen för rörelse och ljud. Verket har utvecklats i nära samarbete med ljudkonstnär, dansare, modedesigner, konstruktör, ljussättare, programmerare och ingenjör. För första gången använder sig Olof Persson Projects av ett slags strömtillfört filter som applicerats på stora glasskivor, en teknik som gör det möjligt att styra väggarnas transparens. Genom programmerade på/av-lägen skiftas flödet i den koreografiska inramningen. Detta sammansmälts med ljud av ljudkonstnär David Sabel och en uppsättning individuella rörelsekombinationer för fem dansare. 
 
OLOF PERSSON PROJECTS är en transdisciplinär grupp och studioverksamhet baserad i Göteborg. Sedan 2004 har gruppen producerat en rad nyskapande projekt där gränsen mellan scenkonst och samtidskonst suddas ut och kroppen och rörelsen alltid står i centrum. Med nyanser av opolerad yta, urbana undertoner och flyktighet skapas ett starkt särpräglat visuellt uttryck. Genom åren har en rad föreställningar, installationer, publikationer och videoverk utvecklas i nära samarbete med utövare inom vitt skilda fält. Verk har visats på konsthallar, scener och festivaler världen över – Paris, New York, Tokyo, Köpenhamn, Düsseldorf, Stockholm, Santiago de Chile, Lissabon m.m. Verksamheten leds av konstnären och koreografen Olof Persson.
 
DAVID SABEL utforskar ljudens och musikens förhållande till rum. Både de interna och fysiska. Genom musik eller installation skapar han platser där tiden står still eller rusar. David har en dragning till det monumentala – intryck som fyller åhörarens medvetande till bredden. Förhållandet mellan ljudet och objektet som genererar ljudet är ofta kärnan i hans verk. Ljuden ges en fysisk representation som skapar nya intryck.
David Sabel har studerat Ljudkonst vid Högskolan för scen och musik  i Göteborg och har sina rötter inom noise-, drone- och technoscenen. Han har ställt ut och spelat på bla. Röda Sten Konsthall, Nordiska akvarellmuseet, 3:e Våningen dans - och konstscen, Galleri 54, Mythos, UFO studies, Black Box (Oslo) och Construction festival (Ukraina).

TRAILER: https://vimeo.com/185936115
HEMSIDA: www.olofperssonprojects.net

 

Biljetter
160 SEK ordinarie pris.
120 SEK för pensionär, student, arbetssökande.

Köp online på Tickster:
16 november kl 19:00
17 november kl 19:00
18 november kl 19:00
19 november kl 19:00

Förhandsboka:
3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post bokning@3vaningen.se
 

3:e Våningen

Hemsida | Facebook | Vimeo | Instagram  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp