Copy
3:e Våningen
3:e Våningens nyhetsbrev.
Kan du inte öppna brevet? Läs det i din browser

CERES_SPACELAB
Rickard Eklund

4–26 april 2020


3:e Våningen bjuder in Göteborgsbaserade konstnären Rickard Eklund som i utställningshallen bygger upp en serie nya installationer och skulpturer. 
Ceres_spacelab är ett imaginärt rymdlabb i asteroidbältet mellan Mars och Jupiter.


--- Gällande COVID-19 och det nya förbudet av sammankomster med över 50 personer. Våra utställningsvärdar kommer reglera antalet besökare vid behov och ge dig en trygg och njutbar konstupplevelse. Om det är för många i lokalen samtidigt kan vi behöva be dig att vänta eller komma tillbaka om en liten stund. Vi följer utvecklingen och eventuella ändringar i de allmänna rekommendationerna. Varmt välkommen om du är frisk! ---


Det börjar bli sent. Överallt i den här staden finns stora byggarbetsplatser. Om natten är det svårt att avgöra vilken planet de äger rum på. Innanför avspärrningarna finns inga kvarvarande signalement som indikerar att det ännu är kvar på jorden. Där finns bara stark arbetsbelysning, tungt maskineri, brutalistiska strukturer och futuristiska logotyper, omgivet av grus, sten och damm. Likt en rymdbas, i första fasen i bildandet av en koloni med avsikt att skapa en ny beboelig utpost på ytan av en fientlig eller ej ännu anpassad himlakropp. Där lever ingenting utan insats och översikt. Där känns det djupa avståndet och svindeln inför den öppna kalla rymden.

Vatten, speglar, svarta ytor, växter och teckensystem är några återkommande element i Rickard Eklunds konst. Uppfunna material blandas med teknologi och olika grafiska tekniker i tematiska installationer med flera samspelande verk. Inspirerad av mytologi, semiotik och sci-fi så gör Rickards verk ofta referens till en förskjutning eller förlängning av perceptionen på olika vis, genom drömsk visuell form eller annorlunda kombinationer av koncept och symboler.

Läs mer på 3:e Våningens hemsida >>

Utställningen öppen 4–26 april 2020
Ons–sön kl 12:00–16:00
Fri entré

 

Hemsida | Facebook | InstagramBesök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2020 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp

Hemsida | Facebook | InstagramBesök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2020 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp