Copy
3:e Våningens nyhetsbrev v 35. Kan du inte öppna brevet? Läs det i din browser
 

15 TON STENAR OCH GRUS - KOMMER GOLVET HÅLLA?

Sommaren går mot sitt slut. Tråkigt tycker vissa men inte vi! På 3:e Våningen har vi massor att se fram emot i höst....

Just nu pågår arbetet med att bygga en japansk inomhusträdgård i vår Försökshall. 15 ton sten och grus fraktas upp till 3:e Våningen. Trädgårdsdesignern Sachimine Masui har rest hit ända från Japan för att vägleda oss i arbetet och vi ser fram emot att dela detta med er på vernissagen den 10 september.

Innan dess gästas vi också av den spännande performancegruppen Force Majeure som presenterar ett “lecture performance” i tre delar. Mångdiciplinärt med musik, objekt och text – missa inte!

Dessutom beger sig 3:e Våningens konstnärliga ledare till Tanzemesse, den stora årliga dansmässan i Düsseldorf, Tyskland. Kanske ses vi där?
 

PERFORMANCE AV FORCE MAJEURE PÅ 3:E VÅNINGEN

I samband med finissagehelgen på utställningen Surfacing Earth på Röda Sten Konsthall presenterar konstgruppen Force Majeure ett performance på 3:e Våningen. Performancet startar vid Röda Sten Konsthall.

Ett lecture performance i tre akter som behandlar människans outsläckliga nyfikenhet och lika outsläckliga destruktivitet i ljuset av begreppet Antropocen. Om Pythagoras elev, Newton och Liebniz, den så kallade Big Bang teorin om universums grundande – och ett omöjligt möjligt framtida scenario för vår planet. Performancet innehåller också en inverterad ambulans och lite krut. Det handlar om gravitation, förutsägelser, hud, skala och expansion.

Textmaterialet grundar sig på ett transkriberat samtal från våren 2015 med den grekiska matematikprofessorn Alexis Propodouplis där han beskriver universums tillblivelse och jordens utveckling fram till den moderna fysikens födelse .  

På scenen ingår skulpturer och objekt av konstnärsduon Bigert & Bergström.

Av och med: Force Majeure
Text: Cia Runesson och Meritxell Aumedes
Objekt: Bigert & Bergström (Konstnärsduo som också medverkar I Röda Sten Konsthalls utställning Surfacing Earth med verket The Freeze)
Ljud: Jean- Louis Huhta

Start vid Röda Sten Konsthall entré på följande tider:
Fredag 2/9 20.30
Lördag 3/9 18.00
Söndag 4/9 18.00

Fri entré med biljett från Röda Sten Konsthall (40/20 SEK), annars 80 kr.
Dryck serveras i pausen. Performancet är ca 1 tim långt.
Språk: Engelska

 

HÖSTEN 2016: JAPANTEMA PÅ 3:E VÅNINGEN

Vi förverkligar ett drömprojekt och bygger en torr japansk stenträdgård i vår utställningshall. Här kommer du i höst kunna ta del av ett fullspäckat program inspirerat av japansk kultur.
Teceremonier, japansk keramik, butoh-dans, japansk musik och poesi är några exempel. Mer info om detta inom kort! Anteckna 10 september i era kalendrar – då bjuder vi in till festlig vernissage och inviger officiellt Japantemat 2016!

Vernissage lördag 10 september kl 13–16. Fri entré. Betraktelse av Håkan Wettre, fd. intendent på Göteborgs Konstmuseum. Musik av Jan Rådvik och Martina Öhrling, cello och tenorsax.
 
VI BESÖKER TANZMESSE I DÜSSELDORF

3:e Våningen finns i vanlig ordning på plats på den stora dansmässan Tanzmesse i Düsseldorf.
Mässan äger rum vartannat år och är en av världens största för samtida dans. Här medverkar koreografer och konstnärer från mer än 50 länder i Europa, USA, Asien och och Afrika och här finns möjlighet att ta del av en mängd spännande dans och scenkonst. 3:e Våningen finns på plats med en egen monter och passar samtidigt på att se danskonst och samla intryck och inspiration inför kommande scenprogram.

Läs mer om Tanzmesse här >>
 
EN AKTIV SOMMAR FÖR VÅRA DANSKOMPANIER

Ni kanske tror att vi badat, solat och legat på latsidan i sommar? Då tror ni fel. Båda våra danskompanier har hållt igång och arbetat aktivt med olika projekt under hela sommaren.
Olof Persson Projects har fortsatt arbetet med att utveckla ett nytt sceniskt verk som har premiär i november här på 3:e Våningen. Dessutom öppnades en tillfällig konsthall på Burö under Konstvågen konstrunda på Öckerö, med fotografier av Olof Persson Projects. Vid samma tillfälle bjöd också Gun Lund och E=mc2 Danskonst på dansföreställning på klipporna, i ösom sol, ömsom spöregn. E=mc2 Dankonst deltog även under Kalvfestivalen för nutida konstmusik med en pilgrimsvandring med dansinslag. Som sagt, ingen rast och ingen ro – men dessto mer skaparglädje! 

 
3:e Våningen

Hemsida | Facebook | Vimeo | Instagram  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by MailChimp