Copy
3:e Våningens nyhetsbrev v 50. Kan du inte öppna brevet? Läs det i din browser
 

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR 3:E VÅNINGEN

Blomstrande ängar, klarblåa sjöar, klingande instrument och människor berusade av kärlek. I stundande juletid tar koreografen Felix Skalberg oss med till visornas sommarromantiska värld. Dansföreställning med premiär nu på torsdag! Sedan tar vi en liten julpaus och är åter på plats i januari med sista veckorna på japantemat. 3:e Våningen vill tacka all publik och alla gästande konstnärer, koreografer och dansare för höstens alla aktiviteter och ser fram emot att se er igen i vår! 

God Jul och ett gott nytt 2017 
önskar Olof, Lars, Gun, Christoffer, Finn, David, Anna och Mathilda.

EN VISA
Felix Skalberg

Måndans Extended
Dansföreställning, Scenen
15 & 16 december 2016, kl 19:00


Göteborgsbaserade dansaren och koreografen Felix Skalberg gästar 3:e Våningen med dansföreställningen En visa. 
Föreställningen är en del av Måndans Extended, en vidareutveckling av 3:e Våningens återkommande programpunkt Måndans som är en yta för utforskande av nya koreografiska idéer. Felix Skalberg har valts ut att ytterligare utveckla ett koreografiskt projekt som tidigare presenterats inom Måndans.

"En visa spelas och allt stannar upp. Alla känner musiken i sig och alla känner hur livet blir vackrare i några sekunder. Visorna beskriver en äldre atmosfär som till viss del inte längre existerar. Världen förändras och det vackra glöms bort. Men är visornas värld verkligen så långt bort?"
  
FELIX SKALBERG – Efter sin utbildning på Balettakademien i Göteborg (2011-2014) har Felix Skalberg frilansat som dansare och koreograf. Han har tidigare dansat för koreografer som Sigge Modigh och Alexandra Pirici, turnerat i Holland med kompaniet The Kiss Moves, samt med dansgruppen ilDance ungdomskompani. Just nu dansar han i Göteborgs Operans uppsättning av "Elektra". På 3:e Våningen har han tidigare medverkat i Måndans med styckena "Advist" och "Talking out loud". Felix Skalberg vill med dansen berätta en historia och önskar att publiken skall lämna scenen med en känsla de inte känt innan.

Längd: 45 min

Biljetter
160 SEK ordinarie pris.
120 SEK för pensionär, student, arbetssökande.

Köp online på Tickster:
15 december kl 19:00
16 december kl 19:00

Förhandsboka:
3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post bokning@3vaningen.se

Med stöd av Göteborg Stad Kultur och Kultur i Väst. 

Är du koreograf/dansare och vill testa en ny idé inför publik? Sök till Måndans #8!

Är du koreograf/dansare och vill testa en ny idé inför publik? Sök till Måndans #8!
Ny västsvensk koreografi på 3:e Våningen 20-21 februari 2017. Ansök senast 5 januari.


Dags för åttonde upplagan av MÅNDANS – ett återkommande inslag i 3:e Våningens program. Under dessa kvällar ges möjlighet för såväl nya som etablerade utövare att pröva nya idéer där rörelsen står i centrum. Vi vänder oss till professionella, utbildade koreografer och dansare som vill anta utmaningen att skapa något nytt – denna gång på temat NEPTUNUS.

Neptunus är solsystemets allra yttersta planet. En klarblå isjätte, till största delen gjord av gas, utan någon fast yta. Här finns solsystemets allra kraftigaste stormar med en vindhastighet på ända upp till 2100 km/h. Inom romersk mytologi är Neptunus havets, vattnets och fuktighetens gud, oftast gestaltad med krona och treudd. Temat är valt för att ge en ram men associationerna är fria.

Läs mer om hur du ansöker på www.3vaningen.se

Kritikersuccén är tillbaka – res världen runt med Sketches of the world!

SKETCHES OF THE WORLD - THE SEVEN CONTINENTS

E=mc2 Danskonst & The Gothenburg Combo
Scenen | 18-27 januari 2017

Hur låter och rör sig de sju kontinenterna? Gitarrduon The Gothenburg Combo och dansgruppen E=mc2 Danskonst ger svar på frågan i föreställningen Sketches of the World - The Seven Continents

Föreställningen hade premiär på 3:e Våningen hösten 2015 och hyllades av såväl publik som press. Nu visar vi den igen! Följ med på en resa jorden runt – upplev Antarktis hårda yta och uppsprickande is, Asiens suggestiva tonvärld, Australiens vilda djur och natur. Världens olika uttryck levandegörs med hjälp av The Gothenburg Combos själfulla gitarrmusik och dansare från E=mc2 Danskonst som fyller de ljudande rummen med rörelse. En serie imaginära världar att försjunka i och förundras över.

Sketches of the World har ljud, ljus, rörelse och den rumsliga dimensionen lika stor plats och värde. Både The Gothenburg Combo och E=mc2 Danskonst har tidigare arbetat med gränsöverskridande projekt i möte med olika konstformer. Detta är första gången de samarbetar och låter nutida konstmusik möta nyskapande nutida dans i ett fängslande sceniskt verk. “Föga anade nog gitarrduon The Gothenburg Combo och dansgruppen E=mc2 hur mitt i tiden deras gemensamma projekt Sketches of the world – the seven continents skulle komma att ställa sig. På 3:e våningen sätter de kontinenterna i rörelse just som hela världen gungar. […] Det är en fantastisk föreställning. I flera betydelser en resa, inte bara för att musiken och dansen förflyttar oss runt i världen, utan lika mycket för det mentala lyft och de inre rörelser som de framkallar." / Lis Hellström Sveningson, Göteborgsposten.

Längd: ca 70 minuter

Biljetter
160 SEK ordinarie pris.
120 SEK för pensionär, student, arbetssökande.

Köp online på Tickster:

18 januari kl 19:00
20 januari kl 19:00
25 januari kl 19:00
27 januari kl 19:00

Förhandsboka:
3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller e-post bokning@3vaningen.se

Med stöd av Göteborgs Stad Kultur, Västra Götalandsregionen, Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden. 


Läs mer på www.3vaningen.se

Tema Japan fortsätter in i januari

Vårt japanska tema fortsätter in i januari 2017. Fram till 15 januari har japanska stenträdgården öppet med en avslutande programpunkt lördag 14 januari: tecermoni med dansaren Isa-Maria Kvensler. Notera i era kalendrar! Varmt välkomna då.

3:e Våningen och japanska stenträdgården har stängd vecka 51 och 52. Öppet återigen från 4 januari. 

3:e Våningen

Hemsida | Facebook | Vimeo | Instagram  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp