Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

3:e Våningen

WHAT HAPPENED IN TORINO? // TROP
Andrea Costanzo Martini

WHY DOES SHE CRY?
Karine Bourgeois

Spelas 15, 16, 17 april kl 19:00
 

Dansaren och koreografen Andrea Costanzo Martini, från Italien, gör ett exklusivt besök i Göteborg och visar två av sina dansverk på 3:e Våningens scen. Ta chansen att se denna internationellt prisade danskonstnär som tidigare dansat med Cullbergbaletten. Uttrycket är lika överraskande absurt som utomordentligt vackert. 

What Happened in Torino? är en soloföreställning där kroppen tillåts ta plats i sin fulla excentricitet och extravagans. Vi slängs fram och tillbaka mellan olika sinnesstämningar 
och uttryck; det strikta lydandet av bestämda regler versus den totalt frisläppta hängivelsen. Någonstans däremellan uppstår frågan: hur skapar rörelse och dans mening? 

I Trop utforskar Martini överflödet av information i vår samtid. Han hämtar inspiration från Internet och undrar hur vi förhåller oss till att dagligen möta och hantera detta ständiga flöde av ettor, nollor, ord och bilder. Vi tas med på en resa där kroppen och skärmen försöker organisera varandra. Vilken roll kan dansaren ha i allt detta? Och hur mår våra kroppar i mötet med den digitala sfären?

Andrea Costanzo Martini är född i Italien, idag bosatt i Israel, där han arbetar som dansare, koreograf och Gaga-instruktör. Han har tidigare dansat i Batsheva Dance Company och Batsheva Ensemble samt i svenska Cullbergbaletten 2010-2012. 

Min kropp talar inte alltid sanning. Jag måste bygga som ett skal runt ikring den för att inte visa hur skör jag egentligen är. Jag gömmer mig. Försöker skydda mig. Det är arbetsamt att upprätthålla en rustning men jag måste för att inte avslöja mig inför andra. 

Why does she cry? är en reaktion mot den instängda, hämmade kroppen. Vad innebär det för människors relationer att vi går runt och hämmar vår naturlighet? Att vi inte låter det obekväma, svaga, tvivlande, operfekta ha sin plats? Hur kan vi vara ärliga mot varandra om vi alla går runt och låtsas? Karine Bourgeois väljer att släppa taget och att sluta låtsas.

Karin Bourgeois är dansare från Frankrike. Efter att ha dansat med Company Le Marchepied i Schweiz och Company La Scalène i Frankrike flyttade hon till Göteborg. Detta är hennes tredje framträdande på 3:e Våningen.Läs mer på 3:e Våningens hemsida >>

What Happened In Torino?, TROP och Why Does She Cry? 
spelas 15, 16 och 17 april kl 19:00, 
3:e Våningen, Sockerbruket 9, Göteborg
Entré 160 kr. Student, pensionär, arbetssökande 120 kr


Köp biljetter via kulturpunkten.nu eller Kulturpunktens biljettkontor på Stora Teatern. Öppet vardagar kl 12-18, lördagar kl 10-14.
Eller förhandsboka på 3:e Våningens bokningstelefon 0702-721771 eller bokning(a)3vaningen.se


Konstrundan i Majorna
Art wars Sweden

11, 12 och 13 april

Utställningen ART WARS SWEDEN där kända konstnärer skapat var sin version av den ikoniska Stormtrooperhjälmen har haft åtskilliga tusen besökare sedan den öppnades i januari - barnfamiljer har setts tillsammans med galleripublik och Star Wars entusiaster.
 
På grund av det stora intresset kommer vi att visa hela samlingen också den 11-13 april då Konstrundan i Majorna går av stapeln i området runt Röda Sten, Klippan och Sockerbruket.

11 och 12 april kl 12–16. 13 april kl 16–19
Fri entré 


Läs mer på 3:e Våningens hemsida >>

VETENSKAPSFESTIVALEN
Livet balanserar på en skör tråd – offer och överlevare

15–19 april

Under Vetenskapsfestivalen bjuder dans- och konstscenen 3:e Våningen sedan flera år tillbaka på program i gränsområdet mellan Konst och Vetenskap.
Initiativtagare och ansvarig programläggare för 3:e Våningen i år är Christina Stendahl, präst i Svenska Kyrkan.


Konstutställningen Förföljda och förintade, med målningar av förintelsens offer, ramar in årets program. Vetenskapsmän, författare, konstnärer, musiker och debattörer medverkar i en spegling av förföljelse och intolerans, men också solidaritet och öppenhet. 

Vernissage 15 april kl 13:00
Utställningen är öppen 16–19 april kl 12–18.
Varje dag presenteras olika program.  
Läs om samtliga programpunkter och tider på 3:e Våningens hemsida >>

Fri entré

INTERNATIONELLA DANSENS DAG
29 april
3:e Våningen firar Internationella Dansens Dag. Ett fullspäckat program med föreläsning, dans, festligheter och överraskningar.

Läs mer >>
 


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2015 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp