Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

3:e Våningen

FÖR MYCKET FÖR ATT INTE BERÄTTA!
APRIL PÅ 3:E VÅNINGEN:
MED KROPPEN I FOKUS – Dans om åldrande och disciplin


Under april händer det så mycket på 3e våningen att vi känner oss tvugna att skicka hela tre nyhetsbrev. Ni får ursäkta för det men så är det ju inte vilka föreställningar som helst heller. Vad sägs t.ex. om ett kärt återseende av koreografen Jeanette Langert som tillsammans med dansaren Dan Langeborn intar vår Försökhall. Efterföljt av den förunderlige Tom Håkansson som presenterar ett nytt, efterlängtat verk på vår scen. Missa heller inte sista veckan på utställningen Fantasy & Technology. Och har du vägarna förbi Stockholm, kom och hälsa på oss på Supermarket konstmässa där vi finns på plats och ställer ut verk av några av våra favoritkonstnärer. 

UNTITLED BODY
NYTT DANSVERK AV JEANETTE LANGERT
23/4 och 24/4 2016 kl 14:00 

FÖRSÖKSHALLEN

 Jeanette Langert har hyllats för sina formstarka dansverk och räknas idag som en av Sveriges viktigaste koreografer. Nu gästar hon 3:e Våningen med solot “Untitled Body” där dansaren Dan Langeborn intar 3:e Våningens utställningshall.
 
”Disciplinen är en detaljernas politiska anatomi" skriver Michel Foucault i Övervakning och Straff, hans bok om makten som utövas på kroppen. Med Untitled Body benar Jeanette Langert ut vad det kan betyda koreografiskt. Ständigt inspirerad av den franske filosofen och hans sätt att avtäcka hur vi bygger föreställningsvärldar undersöker hon hur de kan raseras.
 
Jeanette Langerts arbete kännetecknas av en säregen minimalistisk stil som drabbar och förundrar. Med många hyllade verk och spännande samarbeten bakom sig fortsätter hon att med säregen kraft fördjupa sig i relationen mellan koreografi, kropp, makt och kön.Fri entré! Föreställningslängd ca 20 min. Ingen förbokning. Observera att publikytan är begränsad. Om du vill vara säker på att få plats - kom i god tid!

KÄPPEN                                                                 Foto: Markus Liljedahl
DANSFÖRESTÄLNING OM ÅLDRANDE AV TOM HÅKANSSON
27/4–28/4 2016, kl 19.00
 
SCENEN

 
Den egensinnige koreografen Tom Håkansson gästar 3:e Våningen med en mångdimensionell dansföreställning om åldrande.
 
“Käppen är ett stöd men också något hårt och oflexibelt, något som kryper på en ju äldre man blir. När jag slår käppen mot berget låter det ihåligt. Lägger jag vikten fel kanske den bryts av. Bakåt sitter kavajen fel men ändå rätt då tiden vill ta mig åt ett håll men inte jag."
  
Var är vi? Antagligen i huvudet på gubben som har demens eller livlig fantasi eller båda delarna? Vem är gumman? Hustru, sjukvårdare eller kanske döden eller död?
 
Genom korta scener/tablåer uppbyggda av film, dans och röst förs vi framåt mot det oundvikliga. Förvirring, absurditet, humor, svärta, skönhet och förnekelse blandas huller om buller i denna associationsrika, färgstarka föreställning.
 
Allting sammanfogas av en käpp och en kakform.
 
Medverkande:
       Tom Håkansson - koreografi, dans, film
       Ella Lindström - sång/röst
       Rafael Sady  - dans
       Christer Reveny - assistent
       Patrik Pilsmedh - teknik
       Musik av bl.a Third Coast Percussion, David Lang, John Cage.
       Längd ca 55 minuter
 

Tom Håkansson är koreograf och dansare boende och verksam i Borås. Han är en återkommande gästspelsakt på 3:e Våningen, senast med föreställningen “I min hatt”. Hans arbete kännetecknas av ett ständigt utmanande, absurt och egensinnigt sceniskt uttryck.
 Hemsida: tomwork.se


160 kr (student/pensionär: 120 kr) Länk till tickster
Längd: 55 min

Med stöd av Konstnärsnämnden, Göteborg Stad Kultur, Borås Stad, Borås Fria Kulturakademi.
FANTASY & TECHNOLOGY
KONSTUTSTÄLLNING I FÖRSÖKSHALLEN
9/4–24/4 visas under Vetenskapsfestivalen  
 
FÖRSÖKSHALLEN,

Sista veckan för utställningen Fantasy & Technology. Missa inte! Upplev en stor, rumslig skulptur av den göteborgsbaserade konstnären och möbeldesignern Anders Hammarstrand. Fascineras av nyskapande Stormtrooper-hjälmar från succén Art Wars Sweden och ta del av andra fantastiska konstverk i vår Försökshall.
 

Öppettider:
20- 24 april april kl 12-16


 
 Medverkande:
        Anders Hammarstrand,
        Sachiko,
        Art Wars Sweden,
        Lars Persson.


Fri entré

Se öppettider och mer info om utställningen på 3:e Våningens hemsida >>
 
Kom och säg hej till oss på Supermarket!
3:e Våningen gästar Supermarket Art Fair i Stockholm 21-24 april.
Vi finns på plats på Supermarket i Stockholm och visar verk av några av våra favoritkonstnärer - Sara Lo af Ekenstam och Andreas R Andersson. Kom gärna förbi och säg hej och ta del av en mängd andra spännande utställare, gallerier och konsthallar.
Läs mer om Supermarket här: www.supermarketartfair.com


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by MailChimp