Copy

Kan du inte öppna brevet?
Läs det i din browser

3:e Våningen

God fortsättning! På 3:e Våningen laddar vi för ett nytt innehållsrik år och bjuder in till vårens första program. Konstnären Jacob Hurtig öppnar sin utställning SPÅR med vernissage 15/1 och helgen därefter kokar hela Göteborg av kulturevenemang under Kulturnattas två kvällar. På 3:e Våningen kommer du kunna ta del av såväl utställning, musik som internationellt gästspel. Varmt välkomna!

Toby Kassell och Daniell de Vries

Vernissage 15 januari
SPÅR – JACOB HURTIG

2016.01.15 – 2016.02.21

Den göteborgsbaserade konstnären Jacob Hurtig gästar 3:e Våningen med utställningen SPÅR. I vår försökshall gestaltar han några av de spår som förfallet lämnar efter sig genom teckningar, måleri, textila arbeten m.m. Fragment, nedslitning, erosion – med ett särskilt intresse för gestaltandet av historier skapar Jacob Hurtig mångbottnande, visuella verk som på poetiskt vis berättar om tid, rum och förfall.

JACOB HURTIG (f. 1985) är konstnär och curator med bas i Göteborg. Är utbildad vid Akademi Valand och Konstfack. Intresserar sig för frågor kring b.la. inneslutande/uteslutande och gestaltandet av historier.  Har tidigare ställt ut på t.ex. Göteborgs Konsthall, Konsthallen Bohusläns Museum och Galleri Pictura. Har också curerat projekt och utställningar på Tensta Konsthall, Konstbiblioteket Nationalmuseum/ Moderna Museet, Göteborgs Universitetsbibliotek m.fl. 

Vernissage: Fredag 15 januari kl 18 - 21
Öppettider: Ons-Sön kl 12-16

Ändrade öppetider under Kulturnattahelgen 22-24 januari .
Fredagen 22 januari 
öppet kl 19-00.
Lördagen 23 januari öppet kl 19-00.
Söndag 24 januari stängt.
Fri entré!


www.3vaningen.se
http://www.jacobhurtig.com/
 

Foto: Kristian Berglund

SILKE Z – ANDREW MEETS…-MEN AGED 60+
Tyskt dansgästspel. Performanceartisten Andrew Morrish, i koreografi av Silke Z.
SCENEN
20 januari kl 19.00
21 januari kl 19.00
22 januari kl 19.00


Humoristiskt och lustfyllt gästspel av den prisade, tyska koreografen Silke Z. I Andrew meets... - men aged 60+  ställer hon den underbare, egensinniga performanceartisten Andrew Morrish inför rörelsemässiga och existentiella utmaningar.
 
I projektet "JUST BETWEEN US!" skapar Silke Z generationsöverskridande dansakter där människor från olika åldersgrupper möts kring existentiella frågor i rörelse och dans. I Andrew Meets…- Men aged 60+ är det dags för gruppen män 60+ att ge sin bild av tillvaron. Detta med hjälp av performanceartisten Andrew Morrish som leds och koreograferas av Silke Z i en varm och humoristisk föreställning om kroppen, åldrandet och samhället.
 
Han kan enkelt dansa sig ner till golvet men att komma upp är desto svårare. Han gör det och grymtar. Han säger att yoga är motsatsen till flexibilitet. Bredvid honom ändrar Silke Z ljuset och musiken. Hon beordrar honom att upprepa en vridning av bäcken eller att hålla käften.”
(Melanie Suchy, Kölner Stadtanzeiger)
 
Genomförs med stöd av NPN Nationales Performance Netz.


Mer info: http://www.3vaningen.se/
Biljetter: 160 kr (student/pensionär 120 kr)
På fredagen 22/1 gäller även Kulturnattakort som entébiljett.
Bokas via bokning(at)3vaningen.se eller 0702 - 72 17 71.
Eller förköps via www.kulturpunkten.nu

KULTURNATTA 2016 22-23 januari

3:e Våningen öppnar i vanlig ordning upp dörrarna under Kulturnatta. I år har detta uppskattade evenemang utökats till två kvällar. Passa på att ta en promenad genom Sockerbrukets mysiga gränder och upptäck allt möjligt spännande som händer här i området. På 3:e Våningen kan du ta del av både konst, musik och dans!

PROGRAM PÅ 3:E VÅNINGEN

Utställning: 
SPÅR av Jacob Hurtig
Fredag & Lördag 19.00-00.00 
Försökshallen. Fri entré!
Göteborgsbaserade konstnären Jacob Hurtig visar teckning, måleri och textila arbeten i utställningen Spår. Mångbottnade, visuella verk berättar på poetiskt vis om tid, rum och förfall. 

Dansföreställning:
ANDREW MEETS…MEN AGED 60+ - Silke Z
Fredag 19.00-20.00 
Scenen.
Entré med Kulturnattakort 150 kr, finns att köpa på plats. 

Begränsat antal platser. Först till kvarn!
Tyskt dansgästspel av den uppmärksammade koreografen Silke Z, med performanceartisten Andrew Morrish på scen. Om åldrande, kroppen och män över 60. 

Musik:
SABLAR OCKSÅ! - Musik av David Sabel med vänner
Fredag 21.00-00.00 
Lördag 19.00-00.00
Scenen. Fri entrè!
David Sabel är en ljudartist och musiker som arbetar med installationer och elektronik. Hans verk är ofta kombinationer av ljud och oljud. Vid sidan av sina egna verk är David aktiv på den elektroniska musikscenen, producerar musik för nutida dans, techno och dronemusik. Under Kulturnattas två kvällar möter du en rad av Davids vänner som skapar det man inte hört och sett tidigare. 


Hemsida | Facebook | Vimeo | Twitter  Besök oss:
3:e Våningen
Sockerbruket 9
Göteborg 414 51
Sweden

Add us to your address book


 
 
Copyright © 2016 3:e Våningen, All rights reserved.
 


Email Marketing Powered by Mailchimp