Copy
Nieuwsbrief NTC
nieuwsbrief NTC banner

Beste Tennisliefhebbers,

De tijd lijkt voorbij te vliegen! Nog even wachten en het tennisseizoen gaat weer starten. De klok gaat binnenkort weer vooruit, de krokussen bloeien en ik zie weer veel mensen op straat lachen omdat de zon vaker schijnt.
 
Groot onderhoud wordt komende tijd gepleegd aan de tennisbanen (zie de website voor de laatste info). Iedereen heeft enorm veel zin in het nieuwe tennisseizoen, gezien alle activiteiten die binnen de vereniging opgestart zijn door vrijwilligers en de tennisschool. Namens het bestuur willen we graag ook alle nieuwe leden welkom heten, waarvoor een bijeenkomst wordt georganiseerd op 26 maart 2017.

Deze nieuwsbrief staat weer bomvol leuke en relevante informatie, waarvan ik er een paar wil benadrukken. Op zaterdag 25 maart wordt de ballonhal weer afgebroken, hierbij is alle hulp welkom! Kom helpen, er wordt ook een lunch verzorgd. Ook worden er weer allerlei wedstrijdjes georganiseerd door de tennisschool en door de TC en JC. Schrijf je op tijd in en houd de website in de gaten, ook met betrekking tot alle andere activiteiten die op de kalender vermeld staan.
In samenwerking met de omliggende tennisverenigingen is dit jaar ook een nieuwe regionale recrearantencompetitie voor de 8/9 spelers opgezet. Zie verderop in deze nieuwsbrief voor de details hierover. En vergeet niet om de nieuwe KNLTB-ledenpas op te halen op 19 of 23 maart. Je krijgt dan meteen een kortingsbon van onze sponsor TennisDirect waarmee je voordeliger bijvoorbeeld een nieuwe outfit kunt aanschaffen. 
 
Namens het bestuur wensen we iedereen weer een sportief tennis seizoen toe.
Tot binnenkort op de tennisbaan!

Mochten jullie vragen hebben stuur een e-mail aan voorzitter@nootdorpsetennisclub.nl.

Richard Schrama

Inhoud nieuwsbrief

NTC Fit for the Future?!


Wat zie je als je over ongeveer twintig jaar het tennispark van NTC binnenkomt? Hoe ziet het park er uit, wat kun je er doen en wie zijn daar dan? Kortom: hoe maken we NTC Fit for the future?

Op verzoek van het bestuur brainstormde eind vorige maand een groep betrokken NTC-leden over de toekomst van NTC. Onder leiding van Karin Flapper en Eveline Riepen leverden jonge én oudere NTC-leden via quizvragen op hun telefoon, plakken, knippen en flitsende presentaties meer dan honderd ideeën. De spelregels waren simpel: alles mag, alles kan en niets is te gek....

Daarna rangschikte de groep alle ideeën tot een heldere ideeënbox. Daarin zaten de goede ideeën, originele ideeën, ideeën waar NTC wat de groep betreft morgen mee kan beginnen én ideeën die wel heel goed zijn, maar niet zomaar zijn te realiseren. De ideeënbox is aangeboden aan het bestuur die de opbrengst van de brainstorm gebruikt bij de ontwikkeling van het verenigingsbeleid voor de toekomst. In een volgende nieuwsbrief daarover meer.

Hulp gezocht bij het afbreken van de ballonhal op 25 maart


Op zaterdag 25 maart om 08.30 uur gaan wij de luchthal weer afbreken en opslaan in de zomeropslag. Daarbij zijn veel mensen nodig. Dus leden, man of vrouw, kom ons helpen. Trek oude kleding en tennisschoenen aan. Tuinhandschoenen zijn aanwezig, maar als je ze zelf nog hebt neem ze dan mee. Vele handen maken licht werk. Voor de inwendige mens wordt gezorgd met koffie/thee en een heerlijke lunch.

Als een jeugdlid wil meehelpen hebben we wel een minimale leeftijd van 14 jaar. Ouders zijn natuurlijk ook welkom.

We zijn wel een aantal uurtjes bezig. Als u niet precies op tijd kan komen, kunt u ook wat later komen. Alle hulp is welkom.

Graag van te voren aanmelden. Dit kan bij de bar of via de mail (mahewilvandoorn@gmail.com).
Met sportieve groet en tot zaterdag 25 maart!
Mark van Doorn

Start voorjaarscompetitie 


De indeling van de voorjaarscompetitie is bekend. Dit voorjaar gaan er in Nederland 30.309 teams de baan op in de strijd om het kampioenschap en natuurlijk voor veel tennisplezier. De indeling is te bekijken op de website van de KNLTB. De captains van de teams ontvangen nog een uitnodiging voor de laatste informatie rondom de competitie en het ophalen van de mappen. 
Wij zijn al druk bezig met het opstellen van de baanschema's. Op vrijdagavond, zaterdag overdag en zondag tot ca 20.00 uur zal er beperkte mogelijkheid tot vrijspelen zijn. Op de kalender op de website van de NTC kan je zien op welke dagen competitie gespeeld wordt.

We wensen iedereen alvast een gezellige en sportieve competitie toe!
Technische Commissie

Tennislessen zomer 2017


Heb je je al opgegeven voor de zomertraining?Je kunt je nog opgeven tot 15 maart. Kijk op de website tennisschoollembeck.nl voor het inschrijfformulier, de lesvoorwaarden en de exacte lesdata. De lessen beginnen in week 14. 
 

Incasso van de contributie 2017


Voor het voeren van de ledenadministratie is NTC met ingang van 2017 overgestapt naar een nieuw systeem, zijnde KNLTB.club. Het oude systeem was zeer tijdrovend, complex en was niet makkelijk te integreren met de gegevens van de KNLTB.

Het nieuwe systeem kent een automatische incassofunctionaliteit waarbij de leden vooraf een bericht krijgen dat de contributie afgeschreven zal worden. Indien niet geïncasseerd kan worden zal ook automatisch een bericht van stornering worden gestuurd en alsnog een nieuwe poging worden gedaan. Het nieuwe ledenadministratie- en incassosysteem kost helaas wel 2 Euro administratiekosten. Gezien de vele voordelen voor de leden, ledenadministratie en inzichtelijkheid met de financiële administratie hebben wij voor de overgang gekozen.
 
De ledenadministratie verwacht rond april de contributie te incasseren. Als het systeem goed werkt zult u eerst een bericht hierover ontvangen.
 
Mocht u vragen hebben, stuur gerust een e-mail naar ledenadministratie@nootdorpsetennisclub.nl of schiet mij aan op de club.
 
Groeten, Arlette Hennipman
 
OPROEP: Helaas hebben nog niet alle leden (85 % gelukkig wel!) hun bankrekeningnummer doorgegeven aan de ledenadministratie (pincode hoeft echt niet meegestuurd te worden.....). Degene die nog geen automatische incasso hebben afgegeven, graag het bankrekeningnummer via e-mail doorgeven.
 

Ophalen nieuwe KNLTB-ledenpas op 19 en 23 maart in het NTC Clubhuis


In tegenstelling tot eerdere jaren wordt de ledenpas niet meer naar het huisadres opgestuurd. De nieuwe pas is af te halen bij het NTC clubhuis op de volgende dagen en tijden:
 • zondag 19 maart tussen 15.00 en 17.00 uur en
 • donderdag 23 maart tussen 19.00 en 21.00 uur.
Bij het ophalen van de KNLTB-ledenpas krijg je ook een kortingscode waarmee je een korting krijgt bij Tennis Direct, zie het bericht van de sponsorcommissie verderop in deze nieuwsbrief.

Opening Toss seizoen 2017


Dinsdagavond 28 maart begint het avond-tossen weer. Vorig jaar hebben veel enthousiaste tossliefhebbers deze avonden bezocht en we verwachte ook dit jaar een goede opkomst.
Om 20.00 uur spelen we de eerste ronde en om 21.00 uur de tweede ronde. Het is prettig wanneer de deelnemers rond 19.45 uur aanwezig zijn
De tossindelers staan weer voor jullie klaar om prettige partijen te regelen
 
Hetzelfde geldt voor de donderdagmorgen tossers.
De eerste voorjaars/zomertoss op de donderdag start 30 maart aanstaande.
Zij vangen aan om 9.30 uur en spelen twee maal 45 minuten, waarna om 11.00 uur weer gezellig koffie wordt gedronken.
 
Alle leden van de NTC zijn welkom. Jullie spelen tegen wisselende tegenstanders en met telkens een nieuw maatje.
Je maakt kennis met nieuwe leden en je speelt altijd zonder dat je hoeft af te schrijven.
 
Iedereen is welkom!
Ton van der Meer

Schrijf je in voor de nieuwe regionale recreantencompetitie 8 & 9


Altijd al een keer competitie willen spelen, maar bang dat het niveau te hoog is? 
Van 3 juni t/m 8 juli organiseren TV De Delftse Hout, DTB, TV Pijnacker en de Nootdorpse Tennisclub een gezamenlijke competitie voor spelers van niveau 8 / 9. Dit is een unieke kans voor recreanten om (nader) kennis te maken met competitiespelen waarbij het vooral gaat om leuke wedstrijden en gezelligheid.

Het werkt heel eenvoudig:
 • Competitieperiode: 3 juni t/m 8 juli 2017
 • Er kan worden ingeschreven voor heren-, dames- of mixcompetitie. Een competitiedag bestaat uit 2 singles en 3 dubbels.
 • De wedstrijden worden op zaterdag gespeeld en beginnen om 13 uur. Spelers zijn een half uur van te voren aanwezig.
 • Er zijn 6 wedstrijddagen, in principe 3x thuis en 3x uit. Het kan zijn, dat één van de parken bezet is vanwege een toernooi. Dan beslist de organisatie over uitwijken naar een ander park.
 • Bij regen wordt in onderling overleg op een andere dag ingehaald.
 • De competitie is bedoeld voor 8 / 9 spelers die geen voorjaarscompetitie hebben gespeeld.
 • Heeft men in single of dubbel speelsterkte 7 dan mag men toch inschrijven. Voor het onderdeel waarin men 7 is, speelt men dan niet.
 • Spelers die geen voorjaarscompetitie hebben gespeeld, krijgen voorrang.
 • Inschrijven liefst per team, maar individueel kan ook. De organisatie maakt dan een indeling.
 • Kosten voor deelname zijn maximaal € 7,50 per persoon voor de gehele competitie.
 • De wedstrijdresultaten tellen niet mee voor het Dynamische Speelsterkte Systeem (DSS).
 • De minimum leeftijd is 18 jaar.
Schrijf je in voor zondag 2 april!
Klik hier voor het inschrijfformulier.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je terecht bij:
 • NTC: Ed van Lingen (06 18609854) of stuur een mail aan de Technische Commissie: tc@nootdorpsetennisclub.nl
 • De Delftse Hout en Algemeen: Willem van Adrichem, 015 3694985, vanadrichemwillem@gmail.com
 • DTB: Cees van Velzen, voorzitter@delftse-tb.nl
 • TV Pijnacker: Netta Haaring: netta.haaring@skpnet.nl

Speel als recreant dubbel toss met een prestatieve speler op 2 april


De prestatieve spelers van de NTC
(competitieteams zaterdag Heren 1, 2 en 3 en
zondag Heren 1 en Dames 1)
nodigen jullie uit om op zondag 2 april samen te tennissen.


Wie?
Iedereen die zin heeft om te tennissen
Wanneer?
Zondag 2 april
Hoe laat?
Van 10.00 tot 12.00 uur. Inloop vanaf 9.45 uur met koffie en gebak.
Welke speelvorm?
Dubbeltoss. Een prestatieve speler samen met een recreant tegen een ander prestatieve speler en recreant.
Waarom?
Gezelligheid, lekker potje tennissen en kennis maken met onze NTC 'top'-spelers
Inschrijven?
Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden. Stuur het formulier voor 22 maart op naar Jim van Haastrecht (jimvanhaastrecht@hotmail.com).
Er is plek voor maximaal 32 deelnemers!

Vragen over deze toss kan je sturen naar Alice Lembeck (a.lembeck@kpnmail.nl).
 

Maak Kennis met Tennis


Op zondag 12 maart maakten ongeveer 40 kinderen uit Nootdorp en omgeving 'Kennis met Tennis'. Deze middag werd georganiseerd door Tennisschool Lembeck (Marco en Jim) samen met de Jeugdcommissie (Carola en Sonja). De kinderen kregen proeflessen van de selectiejeugd van NTC. Ook gaf de selectiejeugd een demonstratiewedstrijd, waarbij de kinderen als ballenjongen of meisje konden meedoen. Het was een prachtige zonnige middag met veel enthousiaste reacties. De foto's van deze middag zijn binnenkort te zien op de website van de NTC, onder het kopje 'foto's'.

Als actie is er voor de jeugd die zich nieuw aanmeldt vóór 1 april a.s. een gereduceerd lidmaatschapstarief voor dit eerste jaar van € 50,- (dit zijn alleen de Knltb bijdrage en de administratiekosten)!

Namens de jeugdcommissie bedankt voor deze geslaagde middag!
Marja van Schip

Kidsday in Rotterdam met de tenniskids van NTC


Op de zonnigste en mooiste middag van februari verzamelden 21 jongens en meisjes van de NTC bij de Randstad Rail in Nootdorp om op pad te gaan naar het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament.

Ieder jaar organiseert Richard Krajicek op de woensdagmiddag een speciale Kidsday. Er kan “gewoon” tennis gekeken worden, maar daarnaast zijn er leuke activiteiten zoals een Ballenkids Wall, Trampoline Tennis en een Servicekanon.

Met vijf moeders sterk vertrokken de kinderen naar Ahoy. Een ritje in de Randstad Rail met zijn allen is al een uitje op zich. Een woordspelletje doen, gezellig kletsen of foto’s maken van het uitzicht: de kinderen vermaakten zich prima.

Voordat we het grote tennispaleis inliepen hebben we een leuke groepsfoto gemaakt, waarna het tennisevenement kon beginnen. We hadden mooie plaatsen, met een prima uitzicht. De eerste wedstrijd die we zagen was: Grigor DIMITROV (Bul, 5e geplaatst) tegen Mischa ZVEREV (Ger). De kinderen genoten, onder het genot van een zakje chips en een pakje drinken, van de prachtige slagen en punten die er gemaakt werden door deze twee toppers. Maar naast het serieus kijken van deze wedstrijd werd er ook gespeeld, gerend en getennist. De meisjes lieten hun oog vallen op mooie hippe tenniskleding en er werden grote tennisballen gekocht. Ondertussen werd de wedstrijd gewonnen door Dimitrov. Na afloop van deze wedstrijd werd er door veel kinderen nog gestreden om een handtekening van Dimitrov of Zverev voor op de aangeschafte reuze tennisballen.

De middag vloog voorbij. Nadat we iedereen bij elkaar hadden gingen we weer richting de Randstad Rail, terug naar Nootdorp. We hebben met zijn allen genoten van een gezellige tennismiddag, waarvoor dank aan de Jeugdcommissie voor het organiseren van deze middag.

Chantal Sweep

Bericht van de sponsorcommissie

Den Dekker Projectmanagement
Na afgelopen jaar het Open Jeugdtoernooi te hebben gesponsord hebben wij met Den Dekker Projectmanagement een drie jarige sponsorovereenkomst gesloten om ook de vereniging te sponsoren. Ofschoon Jim den Dekker geen onbekende is voor de vereniging en ook zijn vrouw Wendy en de kinderen veelvuldig op de tennisbaan zijn te vinden, is vooral de gezelligheid en goede sfeer binnen de vereniging de aanleiding om de komende drie jaar de vereniging financieel te ondersteunen. Tijdens het ABN Amro tennistoernooi zijn wij de sponsorovereenkomst officieel overeengekomen.

Als sponsorcommissie zullen wij ervoor zorgen dat de financiële bijdrage zo goed mogelijk wordt besteed. Voor meer informatie over Den Dekker Projectmanagement, zie www.dendekker-pm.nl
TennisDirect en Dunlop
Behalve met Den Dekker Projectmanagement heeft de sponsorcommissie ook een contract met Tennisdirect en met Dunlop gesloten.

Behalve een mooie deal waar de vereniging financieel veel voordeel aan heeft, hebben wij ook ervoor gezorgd dat de leden van de tennisclub door middel van kortingsacties voordelig de tennisoutfit of teamkleding bij Tennis Direct kunnen kopen. Aangezien zij een fysieke winkel hebben bij Dekker Tennis Zoetermeer is het voordeel van internetaankoop en retourmogelijkheden via de winkel zeer aantrekkelijk. De outlet met hoge kortingen op de grote merken als Nike, Dunlop, Adidas etc. mag je niet missen. Bij de uitgifte van de KNLTB-ledenpas krijg je tevens een kortingscode waarmee je een korting krijgt bij aanschaf. Er zullen gedurende het jaar nog een paar mooie acties volgen. Voor meer informatie: www.tennisdirect.nl

  
 
Overige sponsoren
Afgelopen maand hebben wij de factuur voor de bijdrage van onze reguliere sponsoren verstuurd. Gedurende het jaar zullen wij in deze nieuwsbrieven hieraan aandacht besteden want ook aan onze huidige sponsoren hebben wij naamsbekendheid beloofd.

Aanmelden sponsoring
Mocht je ook de tennisclub willen sponsoren? Neem contact op met de sponsorcommissie! Wij hebben al sponsorpakketten vanaf 600 Euro inclusief lidmaatschap.
 
De sponsorcommissie
Ewout Hennipman 0640348290 of e-mail: ehennipman@gmail.com
Theo Hanssen
Danny Hagenaar

Agenda


18 mrt Bridge
19 mrt Tenniskids (9 - 11 uur)
19 mrt Ophalen nieuwe KNLTB-ledenpas (15 - 17 uur)
19 mrt Wedstrijden prestatieve tennissers (18.30 - 20 uur)
23 mrt Ophalen nieuwe KNLTB-ledenpas (19 - 21 uur)
25 mrt Afbreken ballonhal (8.30 - ca 12 uur)
26 mrt Nieuwe Leden Bijeenkomst, Huldiging wintercompetitie jeugd en Informatiebijeenkomst voorjaarscompetitie en uitreiken mappen
 
NTC Facebook
NTC Facebook
NTC Twitter
NTC Twitter
NTC Website
NTC Website
E-mail
E-mail
Sponsoren
sponsoren_ntc
Nootdorpse Tennisclub
Laan van Floris de Vijfde 1
2631 WL Nootdorp

Postbus 12
2630 AA Nootdorp

tel: 015 310 82 30
e-mail: info@nootdorpsetennisclub.nl
website: www.nootdorpsetennisclub.nl

klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief  

klik hier om uw e-mailgegevens aan te passen 
Copyright © 2017
NootdorpseTennisClub,
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de Nootdorpse Tennisclub.

Voeg ons toe aan uw contacten zodat de nieuwsbrief niet in de spambox komt: 

Email Marketing Powered by Mailchimp