Copy
Nieuwsbrief NTC
nieuwsbrief NTC banner

Beste tennisvrienden,

De zomer is weer bijna ten einde, en alle herfst-activiteiten staan weer voor de deur. Maar eerst een kleine terugblik op de zomer waar, naast alle vakanties en het heerlijke weer, er natuurlijk ook volop getennist is. We hebben een druk open jeugdtoernooi gehad, met een record aantal inschrijvingen, waardoor er meer dan 300 wedstrijden zijn gespeeld. Hier zijn we als vereniging natuurlijk heel trots op! Vervolgens waren de clubkampioenschappen dubbel een waar spektakel met hele leuke combinaties van dubbel partijen en ook hier een record aantal deelnemers.

Komend weekend (17 en 18 september) gaat de NTC de strijd aan in de Regio Cup, en verwacht ik natuurlijk dat iedereen ons team komt aanmoedigen. De regio cup wordt gehouden op tennispark Pijnacker waar wordt gestreden tegen DDH, TVP en DTB. En hopelijk haalt onze captain dit jaar de beker weer naar Nootdorp!
 
De herfstcompetitie staat weer voor de deur, de woensdagmiddag competitie (groen) voor de jeugd start weer en de tenniskids world tour (oranje en rood) gaan weer beginnen. Mocht je over de world tour meer informatie willen, neem dan even contact op met de jeugdcommissie. En wil je als recreant of competitie speler je niveau verder verbeteren, schrijf je dan in bij Tennis School Lembeck voor de wintertrainingen.
 
Verder brengen we in deze nieuwsbrief de racketsport Padel onder de aandacht. Dit laatste is een nieuwe ontwikkeling binnen de Nederlandse tenniswereld en heeft het bestuur doen besluiten om binnen de NTC te onderzoeken of dit iets voor onze vereniging kan zijn. Hierom organiseren wij een informatie-avond over Padel op 29 september aanstaande in het clubhuis (zie verderop in de nieuwsbrief).
 
En voor alle vrijwilligers van de NTC: noteer alvast zaterdag 12 november in je agenda voor de NTC Vrijwilligersdag. De officiële uitnodiging hiervoor volgt binnenkort.
 
Ik wens iedereen veel sportplezier de komende tijd, en ik hoop jullie te zien bij de Regio Cup van a.s. zaterdag en zondag !

Mochten jullie vragen hebben stuur een e-mail aan voorzitter@nootdorpsetennisclub.nl.

Richard Schrama

Inhoud nieuwsbrief

17 en 18 september Regio Cup: Moedig het NTC-team aan!


Aanstaand weekend gaan de tennisverenigingen Pijnacker, DTB, DDH en Nootdorp de onderlinge strijd weer aan tijdens de Regio Cup Delft. De wedstrijden worden dit jaar gespeeld op het tennispark van Pijnacker. Kijk op www.regio-cup.nl voor alle info en de opstellingen van de teams. Op de facebook-pagina van NTC zie je ook op welke tijden wie speelt.

Nadat de NTC in 2014 winnaar werd van dit spannende spektakel, ging afgelopen jaar Pijnacker er met de beker vandoor. Wat wordt het dit jaar, lukt het NTC om weer eerste te worden?  Dos je uit in het groen (de kleur van NTC tijdens de Regio Cup), kom kijken in Pijnacker en moedig je clubgenoten aan! 

Op zaterdag 17 september is er de traditionele BBQ en feestavond met onder andere Voice of Pijnacker.

Maak kennis met Padel – informatie bijeenkomst 29 september


Tennis is een van de oudste sporten in de wereld waar verandering van regels in het spel niet of nauwelijks doorgevoerd worden. Dit vinden veel beoefenaars ook prima, speel het spel zoals het gespeeld moet worden, en bovendien verandert er al zoveel in de wereld. Echter, "stilstand kan ook achteruitgang zijn" wordt meestal gezegd, en ook binnen onze tennisvereniging willen we als bestuur alert blijven voor nieuwe mogelijkheden en kansen voor onze leden.
 
Zo’n nieuwe kans voor ons tennispark is het spelen van ‘Padel’. Deze sport verovert Nederland in rap tempo, en wordt door de KNLTB gefaciliteerd om te voldoen aan wensen van alle doelgroepen. Maar wat is Padel? en voor wie is dit bedoeld?
 
Voor de introductie van Padel wordt er een informatieavond georganiseerd op 29 september 2016 vanaf 20:00 uur op de NTC. Graag nodigt het bestuur iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn om kennis te maken met Padel.
 
Het programma ziet er als volgt uit:
 • 20:00 uur: Inleiding
 • 20:10 uur: Introductie Padel door ‘Padel Service Nederland BV'
 • 20:50 uur: Tijd voor vragen
Laat even weten of je die avond erbij kan zijn door een mail te sturen aan redactie@nootdorpsetennisclub.nl, of dit door te geven aan de bar op de NTC.
 
Met vriendelijke groeten,
Het bestuur
Klik op onderstaand beeld voor een youtube film over Padel.
London Padel Club - An introduction to Padel tennis

Ballonhal


Vanaf 31 oktober kan er weer getennist worden in de ballonhal. Je kunt de ballonhal per uur huren bij de bar op de NTC voor €18,00 per uur in de daluren. Leden kunnen tevens de ballonhal huren voor het hele winterseizoen wat meestal 20 of 21 weken duurt, afhankelijk van de competitie-start in het voorjaar. De tarieven voor het winterseizoen zijn enigszins aangepast, en zoals eerst gekeken werd naar het aantal weken zullen wij nu vaste tarieven hanteren.
 
De laatste jaren zien wij een toename aan kosten op de exploitatie van de hal. Met name bij het opzetten en afbreken van de hal zijn de kosten substantieel toegenomen doordat onze vrijwilligersclub kleiner is geworden. Tevens heeft NTC voor dit jaar een groundsman aangenomen die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de hal en de banen hierin. Daarnaast zijn de kosten van elektra en gas almede het onderhoud van de verlichting toegenomen.
 
Dit heeft ons, in overleg met de ballonhalcommissie, doen besluiten de tarieven voor het seizoen 2016-2017 met ongeveer 15% bij te stellen. Doorgerekend komt de huur voor een vast tijdstip (uur) gedurende het hele winterseizoen overdag uit op € 330,- en in avond uren (na 18.00 uur) op € 390,-.
Nieuw is dat dit seizoen de Ballonhal ook te huur is van 22.00 uur tot 23.00 uur! Op de website onder het kopje ballonhal staat contactinformatie over het huren van de ballonhal en komt ook het uiteindelijk huurschema te staan, zodat inzichtelijk is op welke tijden de banen al verhuurd zijn en op welke tijden de baan incidentieel (per uur) gehuurd kan worden.
 
Groet van Rob Polderman en Kees Balm

Doe óók mee: Bridgen voor UNICEF


Op zaterdag 19 november 2016 zal de Nootdorpse Bridge Club (NBC) - in samenwerking met NTC-bridge – in het clubgebouw van de Nootdorpse Tennis Club (NTC) een bridgedrive houden, waarbij de (netto) opbrengsten van deze drive beschikbaar zullen worden gesteld aan UNICEF.
 
En u weet: UNICEF komt op voor de rechten van alle kinderen, waar ook ter wereld. UNICEF is actief op het gebied van zorg, onderwijs, bescherming, noodhulp en hiv. Door deelname aan deze drive kunt U op een leuke manier bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen, want de opbrengst gaat – van alle UNICEF-bridgedrives in Nederland - naar de programma's tegen Kinderarbeid. Dit jaar bridgen wij voor de strijd tegen Kinderarbeid in de Cacao industrie.
 
De bridgedrive:
 • inschrijven vóór 10 november 2016
 • kosten deelname 5 euro per persoon
 • aanwezig zijn uiterlijk 13.15 uur in ons clubgebouw
 • aanvang bridgedrive 13.30 uur
 • einde drive ca. 17.00 uur
 • prijsuitreiking ca. 17.15 uur
Na afloop is er gelegenheid – voor maximaal 48 deelnemers – om een gezamenlijke maaltijd te nuttigen. Deelname aan deze gezellige maaltijd kost slechts 10 euro per persoon.
 U kunt alleen met uw pinkaart of tennispas van de NTC uw consumpties afrekenen. Contant betalen is niet mogelijk.
 
Voor de definitieve deelname geldt: meldt u – via de e-mail – aan bij Ineke Balm: inekebalm@casema.nl en maak tegelijkertijd het door u te betalen bedrag over op de bankrekening nr. NL57 RABO 13.73.16.82.77 t.g.v. C.J. Balm, met vermelding van de namen van de deelnemers en of ook wordt deelgenomen aan de maaltijd. Alleen indien uw financiële bijdrage is ontvangen bent u verzekerd van deelname aan het bridgen (en eventueel met aan het mee eten), tenzij het maximaal aantal deelnemers al is bereikt.

Wij zijn het Bestuur van de NTC zeer erkentelijk om de kantine voor deze bijzondere bridgedrive beschikbaar te stellen en hopen dan ook dat vele bridgende tennissers aan deze drive meedoen,
 
Met sportgroeten,
Kees Meeuwisse (Vz. NBC), Lau van Beek, Martin Heintz, Floor Speelman en Gerard Dingjan

Inschrijving zondagmiddag wintercompetitie Jeugd


Van 6 november tot 19 maart organiseert de Jeugdcommissie weer een wintercompetitie voor de NTC Jeugd tussen de 8 en 17 jaar.  Je speelt 1 uur, tussen 12.00 en 18.00 uur en niet elke zondag.
Zoek een tennispartner en doe mee! 
Schrijf je in via deze link naar toernooi.nl.
Let op: De inschrijving sluit 23 oktober!
(Spelregels staan in het regelement op toernooi.nl)
 
De Jeugdcommissie
 

Tennislessen winterseizoen bij Tennisschool Lembeck


De formulieren voor de winterlessen staan weer op de website van Tennisschool Lembeck. Er is een formulier voor lessen in de ballonhal en een formulier voor buitenlessen. Op de website zijn ook de lesdata en lesvoorwaarden te vinden. Aanmelden voor de wintertraining kan tot 24 September 2016!  De lessen beginnen in de week van 10 oktober.

Barbeheer van 19 september tot 10 oktober

 
Annet Veersma is van 19 september tot 10 oktober met vakantie. Contactpersonen mbt de bar/barmedewerkers en het clubhuis zijn Mark van Doorn ( 06-21969038, 1e aanspreekpunt) en Sylvia Lakens ( 06-52473699).
 
Voor de competitiedagen (mbt de bar/barmedewerkers) is doordeweeks Sylvia Lakens contactpersoon, in het weekend Mei Li Polderman (06-55778588) en Anita Lindeman (06-21970809). Zij zijn niet continu aanwezig, maar als er iets is, graag contact opnemen met één van hen.

Beperkte banen beschikbaar vanwege Najaarscompetitie


Deze week is de najaarscompetitie weer begonnen. In totaal spelen er 37 senioren teams, 10 jeugdteams en 7 tenniskids team mee. De competitiedagen in het najaar zijn: woensdagmiddag (tenniskids), donderdagochtend, vrijdagavond, zaterdag en zondag. Vooral in het weekend betekent dit dat er de komende 7 weken maar beperkt gelegenheid is tot vrij spelen. Op vrijdagavond is er na 20.00 uur 1 baan om vrij te spelen. Zaterdag kan er tot 12 uur worden gespeeld en af en toe zijn er ook ’s middags banen vrij, maar op zondag zijn de banen bezet vanaf 9 uur en dan kan er meestal pas weer vrij gespeeld worden vanaf 16.30 uur. We wensen alle teams een leuke, sportieve competitie!
 

TSL Tenniskamp en toernooibegeleiding zomer 2016


Op maandag 11 juli was de start van het tenniskamp van Tennisschool Lembeck. Vanaf 9.30 uur gaven Frank, Jim en Michel les aan in totaal 23 kinderen op de NTC. Bij de tennistraining was er ook aandacht voor het mentale deel van het tennisspel.
Na de gezamenlijk lunch vertrokken de jongste jeugdspelers naar DTB in Delft en de oudere jeugd naar Pijnacker om deel te nemen aan het toernooi dat in die week plaatsvond. De trainers van Tennisschool Lembeck gaven ter plekke nog tips en feedback over de gespeelde wedstrijden. Traditiegetrouw werd op donderdagavond met de hele groep gezellig gebowld in Zoetermeer onder het genot van patatjes.
 
Gedurende de week waren er mooie en spannende wedstrijden te zien van de NTC jeugd. Zowel op het ‘Telstar Pijnacker Open’ als bij het ‘Bouwbedrijf GA van der Velden Open Jeugd 2016@DTB’ zijn er mooie resultaten behaald! De foto’s van deze week staan op de website van de TSL.
 

Schrijf je in voor het NTC Kamp 2016

Cowboy's en Indianen! Van 4-6 November gaan we weer op kamp. 

Voor wie? Cowboy's en Indianen van 8 tot 14 jaar oud, en Sherrifs en Opperhoofden van 15 tot 17. Voor alle jeugdleden van de NTC dus! 
Hoeveel plaatsen? We hebben plek voor ongeveer 45 kinderen, dus schrijf je snel in via het formulier op de website, daar kan je ook nog veel meer informatie over het kamp vinden!

De leiding heeft er alvast heel erg veel zin in! Groetjes van de kampleiding!
(Aileen, Annique, Chantal, Gerben, Rob, Thomas en Wigo) 

Clubkampioenschappen Dubbel

De eerste weken van september zijn sinds een aantal jaar gereserveerd voor de Dubbel Clubkampioenschappen. Samen met het opstarten na de zomervakantie, net voor de Regio Cup en het begin van de najaarscompetitie gaan dubbelcombinaties binnen de NTC de strijd aan voor de titel ClubKampioen. Dit jaar heeft dat geresulteerd in een record aantal van 274 spelers bij de senioren en 72 spelers bij de jeugd. Velen deden daarbij mee aan 2 onderdelen en dat in combinatie met ouderavonden, concerten, weekendjes weg, en andere verhinderingen zorgde af en toe voor wat hoofdbrekens bij de planning. Maar gelukkig zijn we er, in overleg met jullie, altijd uitgekomen. We hebben genoten van de verschillende combinaties van onder andere zoons met moeders, echtparen, 'best friends', broers/zussen en ook combinaties van mensen die elkaar voor de CK nog niet kenden. En dat alles omlijst met prachtig weer, pizza's op de finaledag en vooral heel veel leuke partijen. 

Foto’s zijn te zien op de website onder het kopje ‘foto’s’.

De Jeugdcommissie en Technische commissie
Clubkampioenen en runners-up
foto CK Dubbel
Jeugd

Jongens t/m 10 jaar
1. Max Hanssen/Karel Hennipman
2. Sem Den Dekker/Jonathan van Troost

Meisjes tm 10 jaar
1. Bieke Hendriks/Puck Nieuwpoort
2. Romy den Dekker/Fleur Roeten

Gemengd t/m 10 jaar
1. Karel Hennipman/Romy den Dekker
2. Jonathan van Troost/Bieke Hendriks

Jongens tm 12 jaar
1. Hidde Boonekamp/Guy Meuwissen
2. Taeke d' Hamecourt/Ruben Toebosch

Jongens tm 14 jaar
1. Koen Boonekamp/Mick van der Kolk
2. Thijn Hendriks/Tim Spierings
Meisjes tm 14 jaar
1. Sara Van den Heuvel/Anouk van Schip
2. Juliette de Krijger/Adriana Overdijkink

Gemengd t/m 14 jaar
1. Liam Soewandi/Sara Van den Heuvel
2. Mick van der Kolk/Anouk van Schip

Jongens t/m 17 jaar
1. Guy Neuman/Thimo de Winter
2. Philippe Alewijnse/Tom van Woudenberg

Gemengd t/m 17 jaar
1. Karan Bhugwansing/Isabel Monshouwer
2. Mick Loggers/Amber Janssen


 
Heren Dubbel

Poule A
1. Ran van den Boom/Desmond du Parand 
2. Wigo Veldhoven/Leo Winkelman 

Poule B
1. Nicky Isenia/Menno Ros
2. Ed Greuter/René Zijlmans

Poule C
1. Elroy Bergenhenegouwen/Pieter Visser 
2. Roel Mehlkopf/Rob van Oosten


Dames Dubbel

Poule A
1. Aileen Meinderts/Chantal Soonius
2. Salima Bol/Marieke van Haaster 

Poule B
1. Jaimy Deiman/Rosa-Lee Deiman

2. Nicolette Barneveld/Joyce Loggers

Poule C
1. Carli Goeman/Thea Goeman
2. Marion van Dam/Sabrina Smeets


Poule D
1. Jacqueline van Halem/Sandra de Jong
2. Anke van der Helm/Annetta van Wijk 
Gemengd Dubbel

Poule A
1. Desmond du Parand/Olga van den Bos-Fabyan
2. Joeri Djojosoeparto/Marieke van Haaster

Poule B
1. Reinier Meuwissen/Nicolette Barneveld
2. Marick Polderman/Quirine Polderman

Poule C
1. Joost Nagtegaal/Nanke Nagtegaal
2.  Bryan Lindeman/Jaimy Deiman

Poule D
1. Remco Massaar/Marlene Massaar
2. Leo vd Leur/Yvon vd Leur-Goeman

Den Dekker Open Jeugd Toernooi en JRT* 2016


Van 15 tot en met 20 augustus werd voor de 23e keer het jaarlijks terugkerende Open Jeugd Toernooi gespeeld bij de Nootdorpse Tennisvereniging. Dit jaar met een nieuwe hoofdsponsor: Den Dekker projectmanagement.
 
Het Open Jeugd Toernooi van de NTC is met 133 deelnemers een van de best bezochte jeugdtoernooien in de regio. De jongste deelnemer was 8 en de oudste 17. De langste wedstrijd duurde maar liefst 3½ uur waardoor vrijdagavond een ‘latertje’ werd: tegen 20 uur kwam de laatste partij de baan af. Van de 22 gespeelde finales ging de jeugd van NTC er 5 keer met de hoofdprijs vandoor! De NTC jeugd heeft ook goed geholpen bij de organisatie van het toernooi: namen omroepen, wedstrijden op de banen zetten, uitslagen noteren, de winnaars op de foto zetten en nog veel meer! 

We kijken terug op een zeer zonnig en geslaagd toernooi!

DVDW Nootdorp Open weer groot succes!


DVDW Nootdorp Open weer groot succes! Van 16 t/m 24 juli. Een zonovergoten topweek! Wat hebben we genoten van De Nootdorp Open 2016!
Fantastisch programma Het Italiaans eten, live muziek, Top DJ’s, een drukbezochte cocktailbar. Het liep als een zonnetje! De kindermiddag was ook weer een feestje en de beste baanploeg van Nederland blijft, net als de prijsuitreiking op muziek, uniek! Daar zouden we eigenlijk patent op aan moeten vragen.

Dank aan alle vrijwilligers en enthousiastelingen die, op wat voor manier dan ook, een bijdrage geleverd hebben.

De foto's zijn te bekijken via deze link.

Namens de wedstrijdleiding, Annet, Annick, Annique, Gerben, Jessica, Joeri, Manouk, Michel, Nanke, Theo & Thomas

Jan Weerdenbug Toernooi


Op maandag 1 Augustus 2016 startte om 9:30 uur het Jan Weerdenbug Toernooi.
De opkomst was mooi…zo’n 35 man deed eraan mee. Het was erg gezellig en goed georganiseerd. Mede door Ed Toet, die de aftrap verrichtte, de indeling verzorgde en ons ontving met een lekker kopje koffie. Van 10 tot 12 uur werden er diverse dubbels gespeeld, waarna we gezellig de lunch gebruikte, welke prima was verzorgd door de dames.
In de middag werden er nog 2 uur gespeeld, waarna de prijsuitreiking volgde.
Door middel van lootjes werden er wat kleine prijsjes verdeeld, en Peter Zweekhorst kreeg de trofee even onder zijn hoede (zie foto).

Al met al kunnen wij terugkijken op een geslaagde dag “ Het weer zat ook mee” en we verheugen ons nu al op volgend jaar. We hopen op een terugkerend succes.        “Organisatie” “Bedankt voor de leuke en gezellige dag”
 
Paul Rovers
 

Bridge en Tennis of Denken en Doen


In lijn met de naam “Fit for Future” van het beleidsplan 2016 – 2019 van de NTC zal in de komende wintertijd ook weer bridge worden gespeeld in ons NTC clubhuis. Hiervoor weer onze dank aan het Bestuur van de NTC.
 
Het winterseizoen loopt van november 2016 tot en met maart 2017. Een maal per maand op zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur is er bridge. Aanvang stipt om 13.30 uur.
 
Na afloop – en daar komen vele bridgers voor – een culinaire verrassing van Marjan Speelman met haar bemanning. En weet u, de barbediening onder leiding van Annet Veersma, zal zorgen dat u nimmer naar huis zal gaan met een dorstige keel.
 
Deelnemers aan deze bridgemiddagen zijn veelal actieve NTC leden en ook ex-NTC leden. Door de grote belangstelling in de afgelopen jaren is – gelet ook op de beschikbare ruimte – het aantal bridgers wel beperkt tot maximaal 56 (twee lijnen van 14 paren). Dit betekent wel, dat het kan voorkomen, dat er een wachtlijst wordt opgesteld, indien er zich al een maximum aantal bridgers hebben ingeschreven voor een of meerdere middagen. De inschrijving gaat op tijdsvolgorde. U krijgt overigens altijd bericht over uw aanmelding.
 
In principe is het bridgen en het culinair gebeuren meestal om ca. 19.00 uur beëindigd. De bridge-middagen zijn:
 • zaterdag 26 november 2016
 • zaterdag 17 december
 • zaterdag 21 januari 2017
 • zaterdag 18 februari
 • zaterdag 18 maart
Als u wilt deelnemen aan een of meerdere middagen dan kunt u een e-mail zenden naar: gafdingjan@ziggo.nl, waarbij u aangeeft: de namen van het bridgepaar, de data dat u kunt spelen en of u ook deelneemt aan de maaltijden na afloop.
 
Voor (nog) niet bridgers, maar wel liefhebber/ster van tennis: Het is nooit te laat om er iets bij te leren. Lees daarom de volgende alinea:
Als u nog niet kunt bridgen dan kan hier verandering in worden gebracht. Zowel bij de Nootdorpse Bridgeclub (NBC) als bij B.C. Multibridge uit Pijnacker kunt u nog deelnemen aan de beginnerscursus “Bridge in een flits”, gegeven door een bridgedeskundige. Twijfel niet en ga het doen, is ons advies!
 
Wij hopen u allen weer te ontmoeten op een of meerdere bridgemiddagen.
Met bridge- en sportgroeten,
Lau van Beek, Martin Heintz en Gerard Dingjan

Agenda


15 sept Start najaarscompetitie
17 - 18 sept Regio Cup
29 okt Opbouw ballonhal
4 - 6 nov NTC Kamp
12 nov Vrijwilligersfeest
19 nov Bridge Drive tbv Unicef
26 nov Bridgemiddag (13.00 - 19.00 uur)
NTC Facebook
NTC Facebook
NTC Twitter
NTC Twitter
NTC Website
NTC Website
E-mail
E-mail
Sponsoren
sponsoren_ntc
Nootdorpse Tennisclub
Laan van Floris de Vijfde 1
2631 WL Nootdorp

Postbus 12
2630 AA Nootdorp

tel: 015 310 82 30
e-mail: info@nootdorpsetennisclub.nl
website: www.nootdorpsetennisclub.nl

klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief  

klik hier om uw e-mailgegevens aan te passen 
Copyright © 2016
NootdorpseTennisClub,
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de Nootdorpse Tennisclub.

Voeg ons toe aan uw contacten zodat de nieuwsbrief niet in de spambox komt: 

Email Marketing Powered by Mailchimp