Copy
Nieuwsbrief NTC
nieuwsbrief NTC banner

De eerste column van de nieuwe voorzitter wordt hiermee een feit. Een wat ongemakkelijke opgave, want ik ben me nog verder aan het inwerken. Mijn voorganger, Ewout Hennipman, die drie jaar de hamer heeft gehanteerd als voorzitter, heeft een goede balans tussen prestatief en recreatief tennis bij de NTC weten te creëren en de verbinding tussen de leden van verschillende leeftijdsgroepen versterkt. ‘Met elkaar en voor elkaar’, een niet te onderschatten kracht van de leden binnen de NTC. Ook ik zal me daarvoor graag inzetten.

Natuurlijk heeft de NTC ook ambities. Daarom is het huidige bestuur bezig om dit opnieuw vorm te geven via beleid, begroting en communicatie, waarbij ik het als een belangrijke taak zie om een goede balans te vinden tussen vernieuwing en realisme. Ook zijn we bezig met een nieuwe samenstelling van het bestuur. En er is natuurlijk veel meer te zeggen in een eerste voorwoord, maar ik wil het toch beknopt houden. 

Nog even voor de mensen die mij niet kennen, ik speel competitie op zaterdag in mix 3 en woon in een heel gezellig straatje waar vroeger het oude tennispark lag. Mijn vrouw Karin en dochter Anne spelen ook op de NTC, en we houden ook wel van een feestje. Voorlopig even genoeg over mij, en ik ontmoet jullie graag op de NTC.Verder wil ik alle leden bedanken die mij het vertrouwen hebben gegeven om deze rol op mij te nemen. Ook wil ik via deze weg de oud voorzitter en de bestuursleden die zijn afgetreden bedanken voor hun enorme toewijding aan de NTC.

Tot slot: reserveer 18 juni alvast in je agenda voor het officiële openingstoernooi van de nieuwe gravelbanen! En ga vast op zoek naar Victoriaanse witte tenniskleding.

Mochten jullie vragen hebben stuur een e-mail aan voorzitter@nootdorpsetennisclub.nl.

Richard Schrama

Het laatste woord van de oud-voorzitter...

De afgelopen 3 jaar heb ik de eer gehad om in deze colomn te vertellen wat mij bezig hield. Over tennisgerelateerde zaken maar ook over mijn privéleven heb ik u verteld. Hiermee heb ik geprobeerd de voorzittersfunctie een gezicht te geven en de afstand met de leden te verkleinen. Menig keer heb ik verbaasde reacties gekregen als een competitietegenstander hoorde dat ik voorzitter was. Immers, dat is toch een functie voor 60+ers. Ook mijn 'voorbeeld'-gedrag paste niet helemaal in het vooroordeel (vooral de zaterdagnachten tijdens de competitie waren geen voorbeeld van behoorlijk bestuurder). Toch ben ik ervan overtuigd dat het de vereniging veel heeft gebracht. De afgelopen jaren zijn nieuwe leden opgenomen in bestaande vriendenteams en zijn nieuwe oudere jongeren (lees: 65+ers) toegetreden tot het vrijwilligersgilde van de ballonhalopbouw en baanploeg.

Waar in het bedrijfsleven veel geld wordt uitgegeven aan heisessies en trainingen over diversity, heb ik als voorzitter de afgelopen 6 jaar dagelijks te maken gehad met diversity. De kunst is echter de 1.100 diversiteiten (lees: leden) te ordenen tot gestructureerde chaos, hetgeen in het bedrijfsleven 'leiderschap' wordt genoemd. Als je een private onderneming met 1.100 medewerkers leidt, vinden ze je een salaris van EUR 400.000 waard en als voorzitter van een tennisvereniging krijg je een bos bloemen en dinerbon bij je afscheid. Mooi hè. Toch zou ik het zo weer doen want je wordt er zo ontzettend veel rijker van qua antropologie, organisatiekunde, psychologie en cultuurherkenning. De overeenkomsten tussen het bedrijfsleven, de politiek, de integratie van vluchtelingen etc..... Het is allemaal in meer of mindere mate vergelijkbaar met wat er binnen de NTC ook speelt. Een tennisvereniging is wat dat betreft een unieke democratische organisatie omdat de leden en belangen bijna een geheel mensenleven beslaan. Immers tennis is van jong tot oud mogelijk.

Rest mij alle leden te bedanken voor jullie vertrouwen en fantastische ervaring die ik heb mogen meemaken. Een voorrecht die jullie mij hebben gegund. Tevens veel dank aan de medebestuursleden waar ik de afgelopen 6 jaar mee heb mogen samenwerken. Ik wens mijn opvolger Richard veel succes en hij mag mij altijd benaderen voor hulp of vragen.
Ik vraag wel 1 afscheidscadeau van de leden: dit cadeau betreft dat leden niet tegen elkaar vertellen wat er beter kan of waar ze niet over tevreden zijn maar dat zij dat tegen het bestuur vertellen via e-mail of telefonisch. Alleen op deze manier kunnen feiten van fictie worden onderscheiden en kan dialoog ontstaan ipv monologen en echoisme. Communicatie is het sleutelwoord om van onze mooie vereniging te blijven genieten!
Mochten jullie komend jaar het cadeau aan mij willen geven, schroom niet om een e-mail te sturen aan voorzitter@nootdorpsetennisclub.nl.

Ewout Hennipman
 

Inhoud nieuwsbrief

Wisselingen technische commissie en jeugdcommissie


Op de ALV is aangegeven dat er wisselingen zijn binnen de jeugdcommissie en technische commissie. Na vele jaren een fantastische bijdrage te hebben geleverd aan de jeugdcommissie (de laatste jaren in de rol van voorzitter) zal Marijke van der Kwartel overstappen naar de technische commissie. Marijke, zeer veel dank voor je bijdrage! Marja van Schip is toegetreden tot de jeugdcommissie en zal het voorzitterschap van Marijke overnemen. Marja, super dat je je wilt inzetten voor de vereniging en veel succes.
 

Ledenadministratie


De ledenadministratie is o zo belangrijk. Brigitta Hendriks heeft de afgelopen 5 jaar voor NTC de ledenadministratie verzorgd. Een enorme klus die zij alleen op zich heeft genomen. Vele leden heeft zij administratief verwelkomd en helaas heeft zij ook wat afzeggingen moeten verwerken. Inmiddels wordt de samenwerking op automatiseringsgebied met de KNLTB steeds beter maar vele uren heeft zij eraan besteed. Brigitta heeft aangegeven te stoppen met de ledenadministratie en Arlette Hennipman heeft het van haar overgenomen. Brigitta, veel veel dank voor je inzet. Arlette, succes met deze uitdagende functie.
 
Voor de leden verandert er niets. De e-mail blijft verlopen via ledenadministratie@nootdorpsetennisclub.nl. Van groot belang is wel dat leden de wijzigingen in e-mailadres, telefoonnummer en verhuizingen blijven doorgeven. De KNLTB is bezig om een app te lanceren die tevens gekoppeld is aan een ledenadministratiemodule. Wij zullen de leden hierover nog nader informeren.
 

Voortgang aanleg nieuwe gravelbanen

 
Tot op heden hebben wij een klein beetje vorst gehad en heeft de aanleg van de nieuwe gravelbanen ongeveer een weekje vertraging opgelopen.Vrijdag 7 januari zijn door de vrijwilligers de Canada Ten banen ontruimd van netten, palen, scoreborden, lijnen etc. Heren, nogmaals bedankt, het heeft de club een mooie besparing bezorgd.

Op maandag 11 januari is de aannemer begonnen. De Canada Ten is afgevoerd en de lava in depot geplaatst. Het belangrijkste van de vervanging kon beginnen, de drainage. Helaas bleek de oude drainage stijf in de klei te liggen, waardoor de afwatering zeer langzaam verliep. In overleg met Antea, enkele deskundige leden en het bestuur is besloten om een geheel nieuwe drainage aan te leggen. De drainagestrengen worden volledig om de 2 meter in het zand aangelegd. Nu hebben we er alles aan gedaan om wateroverlast snel weg te werken.
Komende week wordt het zand aangevuld en gekeurd. Daarna kan de lava terug er op en volgt een tweede keuring. In week 7 wordt de gravel aangebracht en in gewalst. De aankleding van de banen, gebeurt de week daarna.
In week 9 of 10 kan er op onze nieuwe gravelbanen worden getraind. Dit alles onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Per bouwfase wordt een keuring uitgevoerd en bij finale oplevering zal het felbegeerde certificaat worden verstrekt waarmee de banen voldoen aan de KNLTB-normen. Inmiddels komen er steeds meer positieve reacties van spelers van andere verenigingen die terugverlangen naar gravel. Voor het opentoernooi verwachten wij het crème de la crème van de tennistopper op ons park!

Projectteam baanaanleg.

Inschrijven competitietraining

 
De teams zijn bekend en je kan je vanaf nu inschrijven voor de competitietraining.

Teamindeling senioren
Over een paar maanden (in april) start de voorjaars-competitie. De teamindeling is inmiddels bekend en staat op deze website onder Competitie > Competitie Voorjaar 2016.

Competitietraining
Tennisschool Lembeck biedt ook dit jaar weer competitietrainingen aan. Schrijf je als team in voor deze training via dit inschrijfformulier, waarin ook de opzet en de kosten van de training vermeld staan. Let op! Het formulier moet voor 20 februari opgestuurd worden aan de tennisschool (mailadres staat in het formulier).

De competitiedata kun je vinden op de website van de knltb.

Vriendelijke groet,
Technische Commissie (TC)

Zomerlessen


Vanaf heden kunt u zich weer opgeven voor de zomerlessen van Tennisschool Lembeck. De lessen starten in week 14 (maandag 4 april). Zie voor exacte data, voorwaarden en inschrijfformulier de website van Tennisschool Lembeck: www.tennisschoollembeck.nl.
 

Inschrijven kan tot 20 februari. Download hier het inschrijfformulier.
 

Maak Kennis met Tennis op zondag 13 maart

Op zondag 13 maart a.s. van 14.00 tot 16.00 uur organiseert de Nootdorpse Tennisclub een open middag voor de jeugd tot en met 16 jaar om kennis te maken met tennis en met de tennisclub!

 

Wat is er te doen?

Wij bieden de jeugd een gratis proefles aan gegeven door onze selectiejeugd onder leiding van Tennisschool Lembeck.
Voor iedere leeftijd hebben wij een passend programma. Zo zullen de allerjongsten op mini-veldjes aan de slag gaan en de oudere kinderen op ¾ of op heel veld.
Het clubhuis is open en in de pauze staat er limonade klaar voor alle kinderen die meedoen. De ouders kunnen informatie krijgen van Carola, Marja, Ciska en Sonja. Zij zijn lid van de Jeugdcommissie en weten alles over het lidmaatschap, activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd en jeugdwedstrijden. Voor informatie over de tennislessen zal er iemand van Tennisschool Lembeck aanwezig zijn.
Na de pauze kan er een echte wedstrijd worden gespeeld met de selectiejeugd!
 

Ook voor als je al kan tennissen

Deze middag is niet alleen bedoeld voor beginnende tennissertjes, maar ook bijvoorbeeld voor degenen die net verhuisd zijn en willen overstappen naar de Nootdorpse Tennisclub!
Het is handig als je een (geleend) racket mee kunt nemen, maar lukt dit niet dan wordt er gezorgd voor een leenracket.
 

Schrijf je in voor 1 april en betaal dit jaar nog geen contributie

Voor alle jeugd t/m 16 jaar geldt: als je je voor 1 april 2016 inschrijft betaal je voor het lopende jaar geen contributie! Wel betaal je € 20,00 inschrijfgeld en € 30,00 KNLTB bijdrage. De voorwaarde hiervoor is wel dat je deelneemt aan de zomertraining.
Een extra mooie gelegenheid om tennis eens uit te proberen!
 

Vragen

Mocht je nog verdere vragen hebben, dan kun je terecht bij Carola:
e-mail: ntcjeugd@gmail.com of tel. 06 20053745.

Kom naar de apres skiparty op vrijdag 5 maart


Na het gigantische succes van 31 januari 2015 organiseren wij opnieuw een apres ski feest. 
Pak je agenda er bij want vrijdag 5 maart 2016 gaat het gebeuren! Trek je skikleding uit de kast en maak je klaar voor het eerste tennisfeest van het jaar! 

Schrijf in voor recreant met prestatiespeler toss op 20 maart 


De prestatiespelers van NTC (competitieteams zaterdag heren 1,2 3, zondag heren 1 en dames 1) nodigen jullie uit om samen te tennissen.
 

Voor wie?

Iedereen die zin heeft om te tennissen en geen competitie speelt.
 

Wanneer?

Zondag 20 Maart 2016 van 12-14 uur. En om 11.45 uur warmen we op met koffie en cake gesponsord vanuit NTC. Daarna start om 12.00 uur de toss.
 

Welke speelmodus?

Dubbeltoss: prestatiespeler met een recreant tegen een prestatiespeler en een recreant.
 

Waarom?

Gezelligheid en kennis maken met onze "top" spelers van NTC.
 

Schrijf je snel in! 

Tossen is leuk, ook voor jou!

 
In het afgelopen tennisjaar is er weer volop getost op dinsdagavond en donderdagmorgen. De indelers zorgen weer met veel plezier dat alle aanwezigen een leuke partij kunnen tennissen met steeds een andere partner en andere tegenstanders.

Wij willen voor 2016 graag een aantal nieuwe tossers verwelkomen om in een gezellige sfeer andere NTC ers te ontmoeten, te tennissen en eventueel na afloop gezellig met elkaar iets te drinken.

Tossen is een goede gelegenheid om andere leden te leren kennen en wij merken dat dan vaak afspraken worden gemaakt om op andere dagen elkaar op de tennisbaan te ontmoeten.

Belangrijk: De tosscommissie heeft voorrang bij het reserveren van banen (uitgezonderd de tennisschool) en daardoor is anderhalf uur tennissen zonder te worden afgeschreven gegarandeerd.

Graag zien wij dit jaar weer vele tossers op de volgende dagen:
 • Dinsdagavond: van 20.00 uur tot 21.30 uur
 • Donderdagmorgen: van 9.30 uur tot 11.00 uur.
  In het winterseizoen op donderdagmorgen van 10.30 uur tot 12.00 uur.
Ton van der Meer

Zet alvast in de agenda: familietoernooi en BBQ op zaterdag 9 juli 2016!Op zaterdag 9 juli organiseert de jeugdcommissie weer het NTC familietoernooi. Elk jeugdlid kan meedoen met dit leuke toernooi. Je speelt samen met een familielid diverse wedstrijdjes tegen andere jeugdleden met familielid.
Je kunt je inschrijven met bijvoorbeeld je vader, moeder, oom, tante, opa, oma, neef of nicht. Het maakt niet uit met wie, als die persoon maar ouder is dan 21 jaar. Aansluitend is er de gezellige familie BBQ!

Het familietoernooi valt in het eerste weekend van de zomervakantie, dus zet de datum alvast in je agenda als het je leuk lijkt om mee te doen!
Meer informatie volgt wat later in het jaar!

Nieuwe leden

Graag heten wij de volgende nieuwe leden welkom bij NTC

 • Susan van Beest
 • Arie Blijleven
 • Pascalle Boonstoppel
 • Olga van den Bos-Fabyan
 • Ariënne Claassen
 • Bob van Deelen
 • Jelle Dikkers
 • Hugo Donkervoort
 • Rosanne van Duijn
 • Merel Eilander
 • Rens Franken
 • Marlies Goorden
 • Eva van Haaster
 • Rachelle Heikamp
 • Korine Hengst
 • Helen Janssen-Brabander
 • Sarina Kalloe
 • Sylvana Kalloe
 • Viviana Kooistra
 • Juliette de Krijger
 • Nick de Krijger
 • Brian de Krijger
 • Melany van Leeuwen
 • Ebony Lim
 • Timothy Lim
 • Maya Monnink
 • Stefan Monnink
 • Matthew du Parand
 • Bob Renaud
 • Tim Renaud
 • Angela Renaud-Wichers
 • Luc Steenkamer
 • Nils Steenkamer
 • Helma Tetteroo-Hoevenaar
 • Hein Velleman
 • Janneke Verwijmeren
 • Chantal van Wijngaarden-Timmermans
 • Pien van Zijl

Agenda


10 febr    ABN AMRO Kidsday
13 febr    NTC bridge
5 mrt       NTC Apres ski party
6 mrt       Tenniskids world tour rood en oranje
13 mrt     Maak Kennis met Tennis
20 mrt     Recreanten/Prestatiespeler dubbeltoss
18 juni     Officiële openingstoernooi gravelbanen
9 juli        Familietoernooi met bbq
NTC Facebook
NTC Facebook
NTC Twitter
NTC Twitter
NTC Website
NTC Website
Email
Email
Sponsoren
sponsoren_ntc
Nootdorpse Tennisclub
Laan van Floris de Vijfde 1
2631 WL Nootdorp

Postbus 12
2630 AA Nootdorp

tel: 015 310 82 30
e-mail: info@nootdorpsetennisclub.nl
website: www.nootdorpsetennisclub.nl

klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief  

klik hier om uw e-mailgegevens aan te passen 
Copyright © 2016
NootdorpseTennisClub,
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de Nootdorpse Tennisclub.

Voeg ons toe aan uw contacten zodat de nieuwsbrief niet in de spambox komt: 

Email Marketing Powered by Mailchimp