Copy
Nieuwsbrief NTC
nieuwsbrief NTC banner

Beste tennisvrienden,

Het jaar loopt weer bijna op zijn einde, en na een paar koude nachten in november, kunnen we nog steeds gebruik maken van de gravelbanen. Is dit wel goed voor de banen hoor ik vaak van leden, en gaan ze zo niet kapot ? Ik ben natuurlijk ook geen expert, daarom in deze nieuwsbrief een stukje achtergrond over het onderhoud van de banen door Mark van Doorn.

De afgelopen maand zijn de jeugdteams gehuldigd en was er een druk bezocht eindfeest met pubquiz en DJ. Zo komen er de komende maanden nog een aantal pubquizen, dus houd de agenda in de gaten! Alle voorbereidingen voor het nieuwe tennisseizoen zijn in volle gang en is er voor de jeugd een kidsday in Ahoy. Je kunt je hier nog voor opgeven.

Het nieuwe jaar gaan we starten met de nieuwjaarsreceptie op 8 januari, dus zet deze alvast in je agenda. Ook is in januari weer de jaarlijkse ALV, deze zal plaatsvinden op 25 januari 2017.

Vorige keer heb ik een oproep gedaan aan leden om mee te denken over de toekomst en inrichting van ons park. Er zijn al redelijk wat aanmeldingen, dus mocht je hier ook over mee willen praten, stuur mij dan een e-mail.

Ik wens verder iedereen alvast hele fijne dagen toe en hoop jullie weer in het nieuwe jaar te ontmoeten.

Mochten jullie vragen hebben stuur een e-mail aan voorzitter@nootdorpsetennisclub.nl.

Richard Schrama

Inhoud nieuwsbrief

NTC Nieuwjaarsreceptie zondag 8 januari 2017


Het bestuur nodigt u uit voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Op zondag 8 januari om 16.00 uur heffen wij graag met u het glas in het NTC clubhuis. Rond 16.30 uur zal de voorzitter op een speciale manier met u terugblikken en vooruit kijken op het nieuwe jaar.

We hopen u allen te zien!
Het bestuur

Algemene Ledenvergadering - woensdag 25 januari 2017


Hierbij nodigen wij u alvast uit voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Deze vindt plaats op woensdag 25 januari 2017, aanvangstijd 20.00 uur. 
De agenda en stukken publiceren wij uiterlijk 11 januari op de website van NTC.

Het bestuur

Bespeelbaarheid van de gravelbanen in de winterperiode


De afgelopen periode hebben we een aantal nachten vorst gehad waardoor de gravelbanen even niet bespeelbaar waren. Maar wanneer kan je nu precies wel en niet spelen op de gravelbanen tijdens de winterperiode? En hoe zorgen we er met zijn allen voor dat de gravelbanen in goede conditie blijven? Deze vragen hebben we voorgelegd aan Mark van Doorn, parkbeheerder van de NTC.

Wat zijn de regels voor spelen op de gravelbanen
  • De gravelbanen na het tennissen altijd slepen, ook buiten de lijnen, vooral achter de baseline.
  • Niet bespelen tijdens vorst.
  • Niet bespelen na opdooi, na nachtvorst of na een vorstperiode.
  • Niet bespelen bij overvloedige regen of bij plasvorming.
  • Niet bespelen wanneer de bordjes 'baan niet bespelen' zichtbaar zijn.
  • De baan absoluut niet betreden wanneer de netten naar beneden of verwijderd zijn.

Waarom al deze regels?
De gravel banen zijn gevoelig voor vorst. De gravellaag verliest na opdooi de hardheid om er nog op te tennissen. De baan kan dan behoorlijk beschadigd worden, maar het is ook niet veilig om op te tennissen. Een blessure is zo opgelopen.
Het lijken veel regels maar het is beter voor de gravelbanen als we met zijn allen deze regels in acht nemen.

Wanneer kan je weer spelen na een vorstperiode?
Na een vorstperiode is het na grondig onderhoud wel weer mogelijk om te tennissen op gravel. Dat is het geval zodra de bordjes 'baan niet bespelen' verwijderd zijn en de netten weer hangen.
Er kan dan ook weer worden afgehangen via het afhangbord.

Groot onderhoud gravelbanen
Voorlopig gaan we proberen de gravelbanen nog bespeelbaar te houden tot 1 februari 2017.  In de periode van 1 februari tot ongeveer half maart wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de banen.
 

Ga je mee naar de Kidsday in Ahoy op 15 februari?Van maandag 13 tot en met zondag 19 februari 2017 wordt in Ahoy Rotterdam de 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament gehouden. Ook dit jaar komen weer toptennissers naar Rotterdam. Inmiddels is bekend dat Rafael Nadal er weer bij is, net als Stan Wawrinka, Dominic Thiem, Tomas Berdich en Jo-Wilfried Tsonga. Van de Nederlanders doen Robin Haase en het jonge Nederlands talent Tim van Rijthoven mee.

Woensdag 15 februari 2017 wordt er weer een Kids Day gehouden. Deze middag wordt georganiseerd speciaal voor de jonge tennisfans t/m 12 jaar (basisschool leerlingen) die de gelegenheid krijgen één of meerdere proftenniswedstrijden te bezoeken. Er zullen weer diverse activiteiten plaats vinden voor de jeugd. Verschillende toptennissers zullen hun gezicht hier laten zien en deelnemen aan de activiteiten. Uiteraard zijn er deze dag ook interviews en handtekeningensessies op Tennis Plaza.

De jeugdcommissie van de NTC heeft 25 kaarten kunnen reserveren voor deze unieke middag. 20 Kaarten zijn bestemd voor NTC jeugdleden, en 5 voor de begeleiders. Lijkt het jou, als jeugdlid, leuk om mee te gaan naar De Kids Day 2017? Lees dan snel verder!

De kaarten kosten € 19,00 per stuk. (dit is entree en wat te drinken en te snoepen).
Let op: We gaan met de Randstadrail naar Ahoy. Iedereen dient zélf een OV chipkaart bij zich te hebben! Je dient wel lid te zijn van de NTC, je bent minimaal 9 jaar oud, en je zit nog op de basisschool. Informatie rondom vertrektijden e.d. volgt nog. Houd er wel rekening mee dat het de hele middag in beslag neemt. (+/- 13.00/18.30 uur)

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden? Ga naar de website en geef je dan z.s.m. op via het aanmeldingsformulier. Geef je wel snel op, want VOL = VOL !!!!! De aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst en betaling.
Voor verdere vragen zijn wij bereikbaar via ntcjeugd@gmail.com
 

Voorjaarscompetitie 


Ook dit jaar hebben zich weer veel teams ingeschreven voor de voorjaarscompetitie. De vrijdag, zaterdag en zondag zijn volledig bezet. Het beloven weer gezellige competitiedagen te worden in het voorjaar. De competitie start op 6 april 2017. Op dit moment is de plaatsing van de teams aangevraagd bij de KNLTB. Zodra wij bericht hebben dat alles definitief is, zetten we de teams op de website. 

Wat aanvullende informatie over de voorjaarteams:
 We hebben in totaal 53 seniorenteams en 15 jeugdteams (10 geel en 5 groen);
 De seniorenteams zijn verdeeld in 10 mix teams, 17 herenteams en maar liefst 26 damesteams;
 De teams zijn als volgt verdeeld over de dagen: 4 op dinsdag, 3 op donderdag, 12 op vrijdag, 18 op zaterdag en 16 senioren + 15 jeugd op zondag.

sportieve groet,
Technische Commissie

Kampioensteams Jeugd gehuldigd


In de najaarscompetitie zijn maar liefst 5 jeugdteams kampioen geworden. Op zondag 11 december jl. zijn deze teams door de Jeugdcommissie in het zonnetje gezet.

De teams ontvingen een fraaie gouden medaille voor deze prestatie en konden na afloop nog even met elkaar limonade drinken en chips eten. Ook werd er na afloop nog lekker getennist, uiteraard met medaille om de nek. We hopen dat onze jeugdteams in het voorjaar van 2017 wederom mooie resultaten behalen, maar wensen de teams vooral veel speelplezier toe.
 
De Jeugdcommissie

Agenda


8 jan Nieuwjaarsreceptie NTC (16.00 uur)
21 jan Bridge
25 jan Algemene Leden Vergadering (20.00 uur)
15 febr ABN AMRO Kidsday
NTC Facebook
NTC Facebook
NTC Twitter
NTC Twitter
NTC Website
NTC Website
E-mail
E-mail
Sponsoren
sponsoren_ntc
Nootdorpse Tennisclub
Laan van Floris de Vijfde 1
2631 WL Nootdorp

Postbus 12
2630 AA Nootdorp

tel: 015 310 82 30
e-mail: info@nootdorpsetennisclub.nl
website: www.nootdorpsetennisclub.nl

klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief  

klik hier om uw e-mailgegevens aan te passen 
Copyright © 2016
NootdorpseTennisClub,
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de Nootdorpse Tennisclub.

Voeg ons toe aan uw contacten zodat de nieuwsbrief niet in de spambox komt: 

Email Marketing Powered by Mailchimp