Copy
Nieuwsbrief NTC
nieuwsbrief NTC banner

Beste tennisliefhebbers,

Er is de afgelopen maanden heel veel werk verzet door een grote groep vrijwilligers om het park gereed te maken voor een tennisseizoen dat bruist van de activiteiten. De ballonhal is weer opgeruimd door de ballonhalcommissie samen met een nieuwe generatie ballonhalbouwers. De nieuwe gravelbanen en ook de Provision banen liggen er fantastische bij! Annet Veersma is druk bezig met de voorbereidingen om in het clubhuis het iedereen naar de zin te maken, en per 1 april is Mark van Doorn begonnen als onze nieuwe parkbeheerder om de gravelbanen te onderhouden en te keuren. Ook het beleidsplan is in een nieuw jasje gestoken zodat voor de komende jaren helder is waar de NTC voor staat en waar we naar toe willen als club. Het beleidsplan is te vinden op de website onder het kopje 'algemeen'.

We hebben een vroege start gehad in maart waarbij onder leiding van tennisschool Lembeck de selectie- en recreatiespelers gedubbeld hebben. Ook zijn er sinds begin dit jaar circa 50 nieuwe jeugdleden bij gekomen, mede door de JC goed georganiseerde en druk bezochte ‘Maak Kennis met Tennis’. Het sponsortoernooi op 2 april was een goede kick off voor de huidige sponsoren vanuit de nieuw opgerichte sponsorcommissie.

Vervolgens start op 8 april de competitie al weer, waarbij een groot aantal teams het op zullen nemen tegen andere verenigingen uit de regio. Overigens is het zeer de moeite waard, wanneer u zelf niet speelt, eens langs te komen en leuke wedstrijden te zien. Op zaterdag speelt het eerste herenteam in de hoofdklasse, en op zondag is ook het eerste damesteam actief in de hoofdklasse, maar ook op zaterdag en zondag zal de talentvolle jeugd u verbazen.

Als bestuur hopen we ook dat het seizoen 2016 weer fantastisch zal verlopen. Aan de inspanning die al geleverd is kan het niet liggen. Een goed moment om alle vrijwilligers (bestuurs- en commissieleden) te bedanken en we hopen natuurlijk dat er meer leden zich willen aansluiten om iets voor de vereniging te doen.

Ik wens u namens het bestuur een sportief en gezellig seizoen toe!

O ja, en vergeet niet 18 juni in de agenda te zetten, en de witte tenniskleding uit de kast te halen. Deze dag zal vol van verrassingen staan met demo wedstrijden en andere surprises op het NTC classic tennistoernooi.

Mochten jullie vragen hebben stuur een e-mail aan voorzitter@nootdorpsetennisclub.nl.

Richard Schrama

Inhoud nieuwsbrief

Maak kennis met Mark van Doorn, parkbeheerder NTC
Mark van Doorn (53 jaar) woont in Zoetermeer en is getrouwd met Marja. Samen hebben zij twee dochters. Mark is sinds 1 april 2016 groundsman/parkbeheerder bij de NTC.

Wat doe je zoal bij NTC?
Ik ben aanspreekpunt op het park voor alle leden. Dus voor vragen over de banen, wanneer mag je er wel of juist niet op spelen kan je bij mij terecht. Samen met Annet Veersma zorgen we ervoor dat het park en het clubhuis er verzorgt bij ligt, zodat iedereen hier met plezier kan tennissen. We doen dit natuurlijk samen met de grote groep vrijwilligers die hierin al veel ervaring hebben. Ik ben echt verheugd dat er hier bij de NTC zo veel vrijwilligers actief zijn en kijk ernaar uit om samen te werken. 

Wanneer ben je op het park?
Ik ben meestal door de week in de ochtend aanwezig voor het onderhoud. Op competitiedagen en toernooien ben ik er natuurlijk ook om te zorgen dat alles er goed bij ligt.

Wat deed je hiervoor?
Ik ben mijn werkzame leven begonnen als ambtenaar bij Defensie. Maar de afgelopen 26 jaar heb ik bij ALTV Zoetermeer gewerkt. Daar ben ik begonnen als groundsman van de —toen nog 10— gravelbanen. De laatste jaren was ik daar ook parkbeheerder.

Wat is de meest rare situatie die je ooit hebt meegemaakt als groundsman/parkbeheerder
Je verbaast je soms over de dingen die verdwijnen of kapot gaan op een club. Jammer.

Kende je de NTC al?
Ja, ik ken vooral het oude NTC-park. Dit nieuwe park ken ik voornamelijk van de wind..., haha. Maar ik heb hier nog niet echt gespeeld. Ik tennis zelf al jaren met een groep vrienden.

Heb je nog tips voor ons?
Ja, de gravelbanen zijn nieuw en daardoor nog wat zacht. Als je een rally hebt gespeeld en je ziet dat er wat gaten in de baan zijn gekomen, trap die dan even dicht. Dit is voor de baan en voor jezelf beter. En sleep na iedere wedstrijd de baan en ruim je afval op, zodat de baan er voor de andere spelers weer netjes bij ligt.
Bij het clubhuis staan bij de deur overigens schoenvegers. Maak hier gebruik van, zodat er in het clubhuis en bij jezelf thuis niet al dat gravel komt te liggen van de banen.

Feestelijke afsluiting wintercompetitie jeugd 

 
Op 26 maart is de wintercompetitie afgesloten. Aan de wintercompetitie 2015-2016 hebben 68 jeugdspelers meegedaan, verdeeld over 5 poules. Er waren afgelopen winter spannende partijen te zien! De jongste kinderen hebben een hoop ervaring opgedaan met het spelen van wedstrijdjes op heel veld. De oudere kinderen konden hun wedstrijdspel blijven oefenen in een periode dat er geen of weinig andere competities of wedstrijden waren. Hieronder en hiernaast enkele foto's van de winnaars van de verschillende poules.

Wat is de wintercompetitie
De wintercompetitie is een interne dubbelcompetitie voor de jeugd tussen de 7 en de 16 jaar. De deelnemers worden zoveel mogelijk op basis van leeftijd en/of spelniveau ingedeeld in een poule. Je speelt een wedstrijd van 1 uur tegen alle andere koppels in de poule. De wedstrijden worden op zondagmiddag gespeeld in de ballonhal. De wintercompetitie bestaat uit twee delen: de periode oktober – december en de periode januari – maart. De winnaars van het eerste deel van de wintercompetitie promoveren naar een hogere poule, terwijl het koppel dat onderaan in een poule is geëindigd zal degraderen naar een lagere poule. Zo zullen de poules in het tweede deel van de competitie in een nieuwe samenstelling van start gaan. Aan het einde van de competitie is er voor alle poulewinnaars, van beide delen van de wintercompetitie, een beker.

Wintercompetitie 2016-2017
Doe allemaal weer mee met de wintercompetitie 2016-2017, houd de site en de nieuwsbrief in augustus in de gaten voor de inschrijving! Vragen over de wintercompetitie kunnen worden gesteld via ntcjeugd@gmail.com.
 
De Jeugdcommissie

Senior Plus Event 2016 voor de 50+ spelers op 3 juni bij NTC


Op vrijdag 3 juni 2016 organiseert de Nootdorpse Tennis Club onder auspiciën van de KNLTB een open Senior Plus Event voor de recreatieve 50+ speler.
 
Dit tennistoernooi vangt aan om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Er zal worden gespeeld in een poule in de categorieën HD, DD en GD met de speelsterktes 6, 7, 8 en 9.
Partijen worden op tijd gespeeld (circa 30-45 minuten) en u speelt met uw partner minimaal 3 partijen. Alle deelnemers ontvangen bij aankomst een kopje koffie/thee en tussen de middag is er een lunch.

Voor wie
Alle 50+-leden van de KNLTB met een speelsterkte van 6, 7, 8 of 9.
 
Wanneer
Vrijdag 3 juni van 10.00 tot circa 16.00 uur.
 
Inschrijven en kosten
Inschrijven kan vanaf 1 mei 2016 tot en met 27 mei 2016 via de e-mail:    TC@nootdorpsetennisclub.nl. U wordt verzocht in te schrijven met een partner onder vermelding van de speelsterkte en een mobiel telefoonnummer. U ontvangt bij aanmelding een bevestiging en een aantal dagen voor 3 juni ontvangt u nadere informatie.
Het inschrijfgeld bedraagt €10,00 per persoon.

Een overzicht van de overige Senior Plus evenementen in de regio Den Haag is te vinden op de website van de KNLTB.

Tennislessen - verkorte zomercursusVanaf week 22 begint de verkorte zomercursus weer. De verwachting is dat het vanaf week 16 (week van 18 april) mogelijk is om in te schrijven. Het aanmeldformulier kan je dan via de nieuwsbrief en op de website vinden.
 

Kom gezellig meedoen met de toss

 
Eind maart is het tossen weer begonnen en zijn we op dinsdag en donderdag aanwezig om voor alle leden van de NTC de toss te organiseren.

Het is altijd een leuke manier om eens met andere tennissers een partijtje te spelen en op een gezellige manier elkaar te leren kennen. Er zijn speciaal banen beschikbaar voor de toss. Kom gerust eens meedoen op dinsdagavond van 19.45 uur tot 22.00 uur en/of op donderdagmorgen van 9.15 tot 11.00 uur. Wij zorgen voor een leuke indeling en gezelligheid na afloop van twee maal 45 minuten dubbelspel.

Tot dinsdagavond en/of donderdagmorgen!
Ton van der Meer
 

Afbreken van de ballonhal


Op vrijdag 25 maart verzamelde een enthousiaste groep vrijwilligers voor het afbreken van de ballonhal. Ondanks de regen gingen zij onder leiding van een regisseur van Polyned  aan de slag. Rond het middaguur was de klus geklaard en werd gezamenlijk een lunch genuttigd. We willen iedereen die heeft meegeholpen heel erg bedanken voor jullie inzet! 
De ballonhal wordt, onder voorbehoud, op zaterdag 29 oktober weer opgebouwd.

Een geslaagde dag voor de sponsoren van NTC


Als uitvloeisel van het DVDW Open 2015, waar de Open Toernooi Commissie sponsoren van het open toernooi toegezegd hadden een sponsortoernooi te organiseren, heeft dit toernooi op zaterdag 2 april jl plaatsgevonden. Meerdere sponsoren hadden teams van vier tot zes spelers samengesteld, die met elkaar de sportieve degens hebben gekruist. Het weer zat mee en onder het genot van een drankje en – na afloop – een barbecue, werd het dubbelspel in alle facetten beoefend. Zo kon ook getraind worden voor de voorjaarscompetitie. Een echte winnaar is niet verkozen. Uiteindelijk waren alle deelnemers winnaar vanwege de gezelligheid en goede sfeer.
 
Het initiatief om een dergelijk sponsortoernooi te organiseren zal zeker opvolging krijgen. We hebben begrepen dat de sponsorcommissie een dergelijk toernooi ook volgend jaar zal gaan organiseren. En dan hopen we alle sponsoren van NTC te mogen begroeten.
 
Open Toernooicommissie  

Maak Kennis met Tennis 2016 was zonnig en gezellig!


Op zondag 13 maart was er weer het jaarlijkse evenement Maak Kennis met Tennis. Op deze open middag kunnen kinderen kennis maken met tennis en met NTC. Bijna 60 kinderen hadden zich voor deze middag aangemeld.

Onze voorzitter verwelkomde de kinderen en hun ouders en nodigde iedereen uit om buiten de opening van onze nieuwe gravelbanen bij te wonen. Daarna konden de kinderen aan de slag op de tennisbaan. Ze begonnen met een warming-up. Vervolgens kregen alle kinderen een gratis proefles, gegeven door onze selectiejeugd onder leiding van tennisschool Lembeck. Onze selectiejeugd heeft het weer superleuk gedaan, alle kinderen waren erg enthousiast. Tijdens de pauze kreeg iedereen limonade en wat lekkers en op baan 1 en 2 werden er demonstratiewedstrijden gespeeld door de selectiejeugd. Na de pauze konden de kinderen een rally spelen tegen de selectiejeugd en werden er nog wat spelletjes gedaan.

We kijken terug op een zeer geslaagde middag waar naast de inzet van een ieder ook het prachtige weer zeker aan bijgedragen heeft!
 
De Jeugdcommissie

Met Fair Play win je altijd!


De KNLTB heeft integriteit in alle geledingen van de tennissport hoog in het vaandel staan. Zij willen bewustwording creëren bij iedereen binnen de tennissport en vooral voorkomen dat misdragingen plaatsvinden.

Als Nootdorpse Tennisclub ondersteunen wij dit initiatief natuurlijk van harte. Wij vinden het belangrijk dat tennissen op ons park bijdraagt aan een plezierige sportbeleving. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor een integere tennissport. Op en naast de tennisbaan dient iedereen zich eerlijk en sportief te gedragen, ook als er geen scheidsrechter bij is. Netjes de banen afhangen, dus geen 2 singles achter elkaar afhangen om een iets langere dubbel te kunnen spelen, hoort daar ook bij. Omdat we Fair Play in tennis zo belangrijk vinden, hebben we bij de ingang van het clubhuis een informatiebord geplaatst. 

Alle gedragscodes zijn digitaal te downloaden via www.knltb.nl/fairplay.

Nieuwe leden

Graag heten wij de volgende nieuwe leden welkom bij NTC

nieuwe jeugdleden
 • Ajla Agovic
 • Sophie van den Berg
 • Floortje den Boer
 • Emma Bogaards
 • Wouter Bool
 • Martijn Bool
 • Laura Bool
 • Reyhan Boutkan
 • Bente Buijs
 • Mei li Dong
 • Jaedon Els
 • Aniek van der Gaag
 • Amy Hazebroek
 • Hamdija Haracic
 • Kalle van Leeuwen
 • Mijke van der Made
 • Yanick Mooij
 • Pippa Mooij
 • Guusje Mooij
 • Teuntje Nederhof
 • Sam Overgaag
 • Fleur Pizzuto
 • Jesse Rolfes
 • Phiene Steen
 • Fabian Takens
 • Rielle Verbeek
 • Stef van Winden
nieuwe senior leden
 • Elvira van Balen
 • Cindy van der Drift
 • Joan Haafs
 • Susan op der Heijde-van Oorschot
 • Roland Kabbelaar
 • Astrid Loskamp-de Lange
 • Gwendolyn Loosbroek
 • Marnix Meijers
 • Astrid Misran
 • Jeffrey Schild
 • Steven Schrier
 • Paul Verdoorn
 • Dave van Westing
 • Marieke Winden
 • Robin van Zoest

Agenda


17 april   Introductiebijeenkomst nieuwe leden (12.00 uur, clubgebouw)
3 juni      Senior Plus Event NTC (10.00 - 16.00 uur)
18 juni    Classic Tennis Toernooi voor alle NTC leden
9 juli       Familietoernooi met bbq
NTC Facebook
NTC Facebook
NTC Twitter
NTC Twitter
NTC Website
NTC Website
E-mail
E-mail
Sponsoren
sponsoren_ntc
Nootdorpse Tennisclub
Laan van Floris de Vijfde 1
2631 WL Nootdorp

Postbus 12
2630 AA Nootdorp

tel: 015 310 82 30
e-mail: info@nootdorpsetennisclub.nl
website: www.nootdorpsetennisclub.nl

klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief  

klik hier om uw e-mailgegevens aan te passen 
Copyright © 2016
NootdorpseTennisClub,
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de Nootdorpse Tennisclub.

Voeg ons toe aan uw contacten zodat de nieuwsbrief niet in de spambox komt: 

Email Marketing Powered by MailChimp