Copy
Nieuwsbrief NTC
nieuwsbrief NTC banner

We hebben lang gewacht op de zomer maar in juni en juli gaat het gebeuren. Ik kijk nu al uit naar de clubkampioenschappen en het open toernooi. De organisatie draait op volle toeren en de inschrijvingen stromen binnen maar.... voor de club-kampioenschappen zijn nog veel plaatsen beschikbaar voor met name de leden die de afgelopen 5 jaar lid zijn geworden. De ideale mogelijkheid om ook in de 8 of 9 categorie leuk te tennissen en andere leden te leren kennen. En er is ook een verliezersronde dus mocht je de eerste wedstrijd verliezen, speel je in ieder geval nog een wedstrijd. Het is alleen enkelspel en verspreid over 2 weken dus schrijf je nu in via www.toernooi.nl en dan in de zoekbalk ‘nootdorp’ intypen en dan de clubkampioenschappen selecteren. Inschrijving sluit woensdag 17 juni!! Ook ik doe mee en misschien wordt dit jaar wel mijn jaar... Joeri, ik ben er bijna klaar voor om de nieuwe clubkampioen te worden .....

Tijdens het open toernooi zal er behalve tennis ook elke avond weer wat leuks worden georganiseerd. Ik heb gehoord dat Nina de Bruijn weer akoestisch op het terras zal spelen, er een wijnproeverij en whiskeyproeverij zal er zijn en op vrijdagavond DJ Huisje Boompje Biertje ;-)

Over het project uitbreiding nieuwe banen is nog geen nieuws te melden. De gemeente voert momenteel intern overleg.

Afgelopen week hebben wij de eerste lustrumactiviteit gevierd met een uitstekende organisatie door Elly Rolvink, Marijke de Vreede, Harrold Janssen en Jos Hendriks. Een marathon van 25 uur tennissen en andere activiteiten met een afsluitende barbecue en muziek van onze toppers Margrit Nine (familie de Bruijn) maar zeker ook de band van Lucia Baas (een verrassend leuke band met toffe muziek). We gaan hier zeker nog meer van horen komende maanden bij diverse evenementen.

Schrijf je snel in voor het open toernooi en de clubkampioenschappen en dan zien we elkaar!

Mochten jullie vragen hebben stuur een email aan voorzitter@nootdorpsetennisclub.nl.

Ewout Hennipman
Tel: 06 403 48 290

Inhoud nieuwsbrief

Bericht van overlijden


Deze week bereikte ons het bericht dat Aad Lindeman is overleden. Aad is jarenlang lid geweest van onze vereniging en was heel vaak op de tennisbaan te vinden. Wij wensen de familie veel sterkte toe. De kaart van overlijden is te zien via deze link.
 

Clubkampioenschappen Enkel 2015


Dit jaar is het tijdstip van de clubkampioenschappen voor de senioren gelijk getrokken met de junioren. Dit betekent dat van woensdag 24 juni tot en met zondag 5 juli de NTC ENKEL CLUBKAMPIOENSCHAPPEN zullen plaatsvinden.


Senioren: de TC deelt op basis van speelsterkte in, zodat iedereen op eigen niveau wedstrijden speelt. Junioren: net als vorig jaar mag de selectiejeugd zich alleen voor de Open categorieën inschrijven. De oudste junioren (leeftijd 15 t/m 17) mogen zich ook bij de senioren inschrijven maar zij zullen door de TC, afhankelijk van hun rating, in de hogere categorieën worden ingedeeld. De lagere categorieën zijn voorbehouden aan de senioren. 

Iedereen kan zich inschrijven, tot uiterlijk 17 juni! Het inschrijfgeld bedraagt € 4,- per onderdeel en dient bij aanmelding direct voldaan te worden via IDEAL.
Let op! De eerste wedstrijden worden per e-mail uiterlijk dinsdag 23 juni doorgegeven, of voor vrijdag 19 juni als er al op zaterdag 20 juni gespeeld gaat worden.

DVDW Open Toernooi NTC


Sinds het jaar 2000 werken de open toernooien van de tennisverenigingen De Delftse Hout (DDH), ALTV Zoetermeer (ALTV), TV Pijnacker (TVP) en de Nootdorpse Tennisclub (NTC) samen in de SummerSlams. Delftse Hout trapt op 15 juni af met hun open toernooi. Het DVDW Open toernooi van NTC is dit jaar van 13 tot en met 19 juli. Je kunt je nog inschrijven voor de toernooien van TVP (tot 20 juni) en van NTC (tot 27 juni), maar let op: vol is vol. Meer informatie over de toernooiweek volgt later.

Kampioenen Jeugd Voorjaarscompetitie

Op zaterdag  6 juni jl. zijn de kampioensteams van de jeugd voorjaarscompetitie op NTC gehuldigd. Er hebben maar liefst 14 jeugdteams deelgenomen aan de voorjaarscompetitie, waarvan 11 teams op zondag en 3 teams op woensdag. Alle teams hebben gespeeld in een poule met 8 deelnemers.

De NTC teams hebben mooie resultaten behaald:
3 x 7e plaats
1 x 6e plaats
1 x 4e plaats
1 x 3e plaats
4 x 2e plaats
4 x 1e plaats
 
De kampioensteams zijn:

Meisjes 1, t/m 14 jr: Sara, Jamie, Adriana, Anouk, Stephanie en Guusje
Jongens 1, t/m 14 jaar: Tim, Maurice, Fabian, Thijn, Mick en Liam
Jongens 1, t/m 17 jr: Stijn, Philippe, Hugo, Jim en Guy
Jongens 2, t/m 17 jr: Tom, Jeroen, Stijn, Karan, Thimo en Joost

Open Jeugd Toernooi Nootdorp 2015

De inschrijving voor het 22e Crazie Kidz Open Jeugd Nootdorp (JRT*) is geopend!

Het toernooi wordt gespeeld in de laatste week van de zomervakantie van 17 augustus t/m 22 augustus 2015. Schrijf je snel in op toernooi.nl of via onderstaande link.

Gespeeld wordt in de volgende leeftijdscategorieën:

 • JE, ME, JD, MD tot en met 12 jaar;
 • JE, ME, JD, MD tot en met 14 jaar;
 • JE, JD, ME, MD, groen 1 en 2;
 • JE, JD, ME, MD t/m 17 jaar.

In de leeftijdscategorie tot en met 14 en tot en met 17 worden de wedstrijden gespeeld volgens het afvalsysteem met een troosttoernooi voor de verliezers van de eerste partij. In de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar wordt eerst in een poulesysteem gespeeld. Na de poulewedstrijden wordt verder gespeeld in het afvalsysteem. 
 

Tenniskamp jeugd

In de eerste week van de zomervakantie organiseert Tennisschool Lembeck een Tennis toernooi kamp met toernooibegeleiding.
 
Wat houdt dit in? Je traint ’s morgens een trainingsprogramma in een groep van 6-8 kinderen. In de middag ga je met jouw trainer naar het desbetreffend toernooi.  

Een optimale combinatie toernooi/training. Je kunt na jouw gespeelde wedstrijd de mindere punten tijdens jouw wedstrijd de volgende dag specifiek trainen. Met jouw trainer kun je jouw speelplan van te voren doornemen en na de wedstrijd een evaluatie vragen. We leggen vooral accent tijdens deze begeleiding op het mentale gedeelte van tennis. Vind je tennis leuk en ben je gemotiveerd om een toernooi te spelen, schrijf je dan in vóór 28  juni 2015.

Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van NTC of de website van Tennisschool Lembeck.

Hopelijk tot ziens tijdens deze gezellige week.
Alice & Frank

Kampioenen Voorjaarscompetitie Senioren


Dinsdag en donderdag teams

Graag hadden de Dinsdag- en Donderdag Dames teams een mixed-dubbel gespeeld met de eigenaar van dit tennispasje, hij kon echter zijn pasje van 2015 niet vinden, dus dat feest ging niet door….
 
Daarentegen hebben de dames zelf allemaal de Voorjaarscompetitie gespeeld van District Den Haag. Het zijn heel sportieve en leuke dagen geweest. Bijna altijd mooi weer, vooral voor de dinsdag ging dit op. Geen enkele dag is verregend. Mooi resultaten zijn er bereikt:

 • Van de 6 Dinsdag-Dames teams hebben er 2 teams een TWEEDE plaats behaald en 2 teams een DERDE plaats.
 • Van de 2 Donderdag-Dames teams was er 1 met een DERDE plaats.

Volgend jaar gaan we er weer tegenaan, en hopen we op een aantal KAMPIOENEN!

Sportieve groet,
Elsebeth Botman, TC en VCLVrijdagavond competitie

Maar liefst 8 enthousiast ingestelde teams waren iedere vrijdagavond actief om te strijden voor een goede eindklassering in de poule. Vorig jaar was voor velen nog een leerjaar dus dit jaar was het tijd om veel wedstrijdpunten te halen. Nieuw op de vrijdagavond was een Herenteam onder leiding van Arthur Kerkhof.

Qua weersomstandigheden hebben wij het op de vrijdagavond over het algemeen goed gehad. Slecht 2 a 3 keer moest er een wedstrijd worden verplaatst.
Uiteindelijk hebben 7 teams zich weten te handhaven en is Dames 1 (foto) kampioen geworden.
 
Kortom: een zeer geslaagde competitie voor de vrijdagavondteams waar gezelligheid en spelvreugde centraal staat.
 
Op naar de vrijdag najaar competitie!
Ed van Lingen

 

 


Zondagcompetitie

Dit jaar deden er, net als vorig jaar, 16 senioren teams mee aan de competitie op de zondag. Tel daar de 11 junioren teams bij op en dan wordt het een gezellige drukte, iedere zondag weer.
De KNLTB vond het 4 teams te veel, maar omdat we dit aantal vorig jaar ook hadden, mochten we toch met z’n allen van start.


Dankzij de goede samenwerking tussen de JC en TC en ook tussen de begeleidende ouders (jeugd) en aanvoerders (senioren) is het een ieder toch gelukt om al zijn wedstrijden te kunnen spelen.

De zondag kende dit jaar een nieuw Heren 1, ex-Heren 1 deed een stapje terug naar H2 om de aanstormende jeugd de kans te geven in de 4e klasse te laten zien wat ze waard zijn. En dat deden ze, waar hun doel behoud in de 4e klasse was speelden zij keurig netjes naar de 3e plaats.

Net als D1, na het kampioenschap van vorig jaar mochten zij ditmaal in de Hoofdklasse aantreden. Sterke tegenstanders maar ook soms lange reisdagen, want het aantal teams uit regio Den Haag in de Hoofdklasse is beperkt. De dames lieten zien dat ze hier thuis horen door keurig op een 3e plaats te eindigen.

De enige twee mixteams streden dit jaar beiden op de allerlaatste speeldag voor het kampioenschap, bij beiden was het spannend, maar helaas hebben ze alle twee nipt verloren en ging de Prosecco en een teamfoto op Facebook aan hun neus voorbij.

Alle overige heren- en damesteams speelden keurig hun plekje veilig in de klasse waar ze uitkwamen. Helaas was H3 35+ dit jaar wat onfortuinlijk en wonnen ze telkens net niet hun partijen waardoor ze als laatste geëindigd zijn.

Waren er dan helemaal geen kampioenen te vinden op de zondag? Jawel hoor, Dames 2 (zie foto)! Een nieuw team vol fanatieke moeders aangevuld met 2 jonge meiden die voor het eerst in de senioren meededen. Deze mix bleek een succesformule. De eerste wedstrijd was nog een moeizame winst maar daarna ging het de dames steeds makkelijker af. Uiteindelijk speelden ze de laatste dag thuis voor het kampioenschap. Toen verregende banen roet in het eten dreigde te gooien besloten ze om uit te wijken naar Leidschenveen om daar in de regen op kunstgras hun kampioenschap binnen te halen. Dit fanatisme was mede ingegeven doordat Manouk en Aniek de dag er na op examenreis gingen. Aan het einde van de dag kwam het verlossende bericht: kampioen van de 3e klasse! Gefeliciteerd Eveline, Jessica, Monique, Dorine, Manouk en Aniek!

Mooie resultaten voor NTC jeugd op Districts Jeugd Kampioenschappen

Op 15 mei jl. zijn de voorrondes gespeeld van de Districts Jeugd Kampioenschappen. Hier heeft een flinke groep van de NTC jeugd aan meegedaan. De poulewinnaars mochten door naar de play offs, die 23 en 24 mei zijn gespeeld.
Hier zijn heel mooie resultaten behaald.
 
Meisjes enkel 8 en 9 jaar: Noa Wong – 3e plaats

 
Jongens enkel 10 jaar:
Trestan Paardekooper – 3e plaats
Pepijn Langras – 4e plaats


 
Jongens enkel 11 en 12 jaar
Stijn Paardekooper – 1e plaats
Brian Bozemoj – 3e plaats


 
Allemaal gefeliciteerd met deze prestatie!
 
De Jeugdcommissie

Vrijwilliger in The Spotlight!


Dankzij de vele vrijwilligers is NTC een echte vereniging. Wie zijn zij eigenlijk en wat doen zij? In elke nieuwsbrief staat er een In the Spotlight.

In juni is dat Annet Veersma, lid van de Barcommissie en open toernooi commissie. Ongeveer 8 jaar lid van NTC. Annet woont sinds 14 jaar in Nootdorp in de wijk Nieuweveen, samen met de katten Guus en Kobus en konijn Jip
.


Wat doe je als vrijwilliger bij NTC?
Ik maak elke week de roosters voor de barmedewerkers, zorg dat alles loopt achter de bar en niet onbelangrijk dat er met plezier wordt gewerkt achter de bar en dat de barmedewerkers dit uitstralen naar leden en niet leden. We hebben een team van enthousiaste barmedewerkers, die niet te beroerd zijn om een stapje extra te doen als dit nodig is. Samen met de overige barcommissieleden hebben we een goed team waardoor alles rondom de bar goed loopt.
Sylvia houdt de uren bij en doet de uitbetalingen en administratie, Bob de inkoop, Leonie helpt bij activiteiten, Erwin en Rob doen de financiën.
 
Tevens maak ik deel uit van het gezellige open toernooicommissie team, waarmee we nu volop aan het voorbereiden zijn voor het open toernooi van 11 juli t/m 19 juli.
 
Ook ben ik regelmatig op de baan te vinden, ik tennis 6 jaar in een mixteam op zaterdag waarmee we dit jaar kampioen zijn geworden !! 

Wat doe je verder in het dagelijkse leven?
Sinds februari 2015 werk ik bij UTS Nederland, een leuke, uitdagende baan. Ik werk 5 dagen per week, soms behoorlijk druk in combinatie met de barcommissie. 

Wat vind je het leukste aan het vrijwilligerswerk bij NTC?
De voldoening die ik haal als ik bemerk dat alles goed loopt bij de bar, de complimenten die de barcommissie en de barmedewerkers krijgen van leden en niet-leden, de sfeer achter de bar en de behulpzaamheid van de barmedewerkers. Samenwerken met een enthousiast team, zowel bij de bar als bij de open toernooicommissie. De enthousiaste samenwerking met de overige Commissies.

Zitten er ook minder leuke kanten aan het vrijwilligerswerk voor NTC?
Iets minder leuk aan het vrijwilligerswerk bij NTC: dat het soms puzzelen is met het rooster zodat er voldoende barmedewerkers zijn, dit kost veel tijd. Combinatie 40 uur en de barcommissie. 

Wat betekent NTC voor jou?
Voor mij is NTC: een heel gezellige vereniging waar veel tijd en energie wordt gestoken in veel activiteiten door vele vrijwilligers. De gezellige feestjes, de vele (late) uurtjes na de competitie op zaterdag en zo kan ik nog wel veel meer dingen noemen waardoor ik NTC super vind. 

Nieuwe leden

Graag heten wij de volgende nieuwe leden welkom bij NTC

 • Geo Aldershof
 • Manon Aldershof
 • Sem de Bruin
 • Mark Buytelaar
 • Stan Cichowski
 • Twan Franken
 • Dayenne de Graaf
 • Anita Groeneweg
 • Joop de Heij
 • Tineke Laros-Wiegel
 • Sam Wong

Agenda


12 juni   Vrijdagavondtoernooi spelers cat 3,4,5 vanaf 19.00 uur 
19 juni   Nieuwe ledentoernooi met TSL spelers cat 6,7,8,9 vanaf 18.00 uur
24 juni - 5 juli  NTC Enkel Clubkampioenschappen
4 juli      Einde competitiefeest en huldigingen
11 juli    Familiedag en BBQ
13-19 juli  DVDW Open Toernooi
13-19 juli  Tenniskamp jeugd
17 juli  Thank God It's Friday feestavond vanaf 21.00 uur

 
NTC Facebook
NTC Facebook
NTC Twitter
NTC Twitter
NTC Website
NTC Website
Email
Email
Sponsoren
sponsoren_ntc
Nootdorpse Tennisclub
Laan van Floris de Vijfde 1
2631 WL Nootdorp

Postbus 12
2630 AA Nootdorp

tel: 015 310 82 30
e-mail: info@nootdorpsetennisclub.nl
website: www.nootdorpsetennisclub.nl

klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief  

klik hier om uw e-mailgegevens aan te passen 
Copyright © 2015
NootdorpseTennisClub,
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de Nootdorpse Tennisclub.

Voeg ons toe aan uw contacten zodat de nieuwsbrief niet in de spambox komt: 

Email Marketing Powered by Mailchimp