Copy
Nieuwsbrief NTC
nieuwsbrief NTC banner

ALV
Ongeveer 3 weken geleden vond de ALV plaats en met een opkomst van 100 leden was het een van de drukst bezochte sinds lange tijd. Het onderwerp was er ook naar want een verandering van baansoort is ook iets wat impact heeft, zowel voor de langere termijn, als de recreant, als de wedstrijdspeler, als de jeugd, als het beleid van de NTC. Ofschoon 70% van de aanwezige leden voor de vervanging van de banen heeft gekozen, zijn er ook zeker legitieme argumenten om juist voor een andere baansoort te kiezen. Als voorzitter heb ik lange tijd mezelf voorgehouden om niet een voorkeur uit te spreken en vooral de keuze van de leden aan te horen. Persoonlijk ben ik van mening dat, vele leden aanhorend, de vereniging het meest gebaat is bij evenwicht en met een verdeling van 6 smashcourt en 6 gravel het best in balans is. De recreanten hebben wedstrijdtennissers nodig en jeugd heeft senioren nodig, en beiden vice versa. De financiële middelen zijn van alle leden nodig om de club in de goede status te houden en gezelligheid uit te stralen. Ouders nemen kinderen mee en kinderen zorgen ervoor dat ouders komen kijken, zo ook voor de gepensioneerden.... En zo is de 3e generatie Veldhoven recent op de wereld gekomen en volgt misschien wel tijdens het typen van mijn stukje de geboorte van nog een telg uit de (Jan) Van Wijk familie. Wigo en Daan van harte proficiat en geniet van het moois. Sabine, zet hem op met de laatste loodjes en Rogier, jij ook met nog even niets doen ;-)

Inmiddels neemt de nog in te stemmen nieuwe voorzitter deel aan de bestuursvergaderingen en draagt hij zijn steentje al bij aan de gezelligheid (bij het Halloweentoernooi zeer onherkenbaar, maar wel tot de late uurtjes…). Destijds had ik hem beloofd dat alles op rolletjes loopt binnen de vereniging en de komende twee jaar bijna niets hoefde te doen. Toch verschijnen er weer interessante projecten aan de horizon waarmee de vereniging weer een stapje verder kan worden gebracht in service-verlening aan de leden. Wij hebben eerste oriënterende gesprekken gevoerd met het Werkgeverspunt om een vervanger van Bob Lam te vinden. Immers de wet- en regelgeving staan niet toe om nog een tijdelijk jaarcontract aan te bieden en als bestuur hebben wij geen mandaat om een contract voor onbepaalde tijd aan te gaan. Bob heeft ons de afgelopen twee jaar enorm geholpen om de bar, inkoop en schoonmaak te verzorgen. Bob, veel dank namens alle leden en hopelijk snel weer een nieuwe uitdaging.

SAP (SAmen Presteren)
Zoals wellicht bekend uit de vorige nieuwsbrief is een SAP commissie opgericht met vertegenwoordigers uit de JC, TC en Tennisschool. Op deze manier geven wij gerichter vorm aan het beleid van de vereniging om de betere tennisjeugd ook toekomst te bieden als zij 17 jaar of ouder zijn geworden en het tennisniveau aan te laten sluiten op de senioren. Dit betekent dat zowel selectiejeugd als senioren die een redelijk tennisniveau hebben nadrukkelijk aan elkaar worden gekoppeld en proberen er beiden beter van te worden. Nadrukkelijk is gesteld dat de selectiejeugd en senioren ook een verantwoordelijkheid hebben richting de recreanten en zullen voor verschillende doelgroepen tennisactiviteiten organiseren. Het succes staat of valt bij duidelijke communicatie naar alle leden. Eind november zal er een bijeenkomst voor de selectiejeugd en –senioren worden georganiseerd om het beleid en visie te bespreken. Via de nieuwsbrief zal het bestuur proberen de gehele vereniging periodiek erover te informeren.

Vrijwilligers
Inmiddels staat de ballonhal weer en hulde voor de vrijwilligers die hieraan hebben meegeholpen. Begin 2016 zal weer een vrijwilligersavond worden georganiseerd waarbij zowel de vrijwilligers die veel overdag doen als de vrijwilligers die overdag werken maar ’s avonds en in de weekenden uren besteden aan de vereniging worden uitgenodigd. Tijdens de bestuursvergadering hadden wij uitgerekend dat het aantal vrijwilligers ouder dan 60 jaar ongeveer gelijk is aan de vrijwilligers die jonger zijn dan 60 jaar. Met recht om als vereniging trots op te zijn!

Mochten jullie vragen hebben stuur een e-mail aan voorzitter@nootdorpsetennisclub.nl.

Ewout Hennipman
Tel: 06 403 48 290

Actiefoto’s van de opbouw van de ballonhal door 23 vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar. 
Inhoud nieuwsbrief

Inschrijven KNLTB Voorjaarscompetitie 2016

 
Zin om in het voorjaar competitie te spelen?
Tot zondag 15 november kan je je inschrijven!

In 2015 is de SAP-groep (SAmen Presteren) in het leven geroepen. Hierin werken de TC, JC, het bestuur en de tennisschool nauwer met elkaar samen om het niveau van de hoogste senioren teams te verbeteren en zorg te dragen voor een goede instroming van aanstormende goede jeugd en nieuwe sterke leden. De SAP zal zich buigen over de indeling van de Heren 1 en 2 teams van zaterdag en zondag, eventueel Heren 3 zaterdag, Dames 1 en 2 op zondag. De overige teams zullen worden ingedeeld door de TC.

Vragen kunnen gemaild worden naar tc@nootdorpsetennisclub.nl

Groeten, 
Technische Commissie (TC)

Voorjaarscompetitie Jeugdteams 2016 en Tenniskids Groen, Oranje of Rood voorjaar 2016: geef je op voor 15 november! 


Het is alweer tijd om je in te schrijven voor de voorjaarscompetitie!

Voor de “gele” competitie voor jeugd geboren tussen 1 januari 1999 en 31 december 2005 kan er worden ingeschreven in de categorieën t/m 14 jaar en t/m 17 jaar.

De voorjaarscompetitie geel zal op zondag zal worden gespeeld op de volgende data: 10 april 2016, 17 april 2016, 24 april 2016, 8 mei 2016, 22 mei 2016, 29 mei 2016, 5 juni 2016 (inhaaldata 5 mei 2016, 16 mei 2016, 12 juni 2016).
Op het inschrijfformulier kan je aangeven of je eventueel ook beschikbaar bent voor competitie op zaterdag.
 
Voor Tenniskids Groen, Oranje en Rood kunnen jullie je nu ook opgeven.
LET OP: je moet je opnieuw opgeven voor het voorjaar, ook al speelde je nu al mee in de Worldtour in het najaar 2015!
 
Competitiedata voorjaar Rood en Oranje (zondagochtend):
6 maart 2016, 20 maart 2016, 3 april 2016, 24 april 2016,
22 mei 2016, 12 juni 2016, 26 juni 2016
 


Competitiedata Groen (woensdagmiddag):
6 april 2016, 13 april 2016, 20 april 2016, 11 mei 2016,
18 mei 2016, 25 mei 2016, 1 juni 2016
(inhaaldata 5 mei 2016, 16 mei 2016, 8 juni 2016)

 
 
Eventuele vragen over de voorjaarscompetitie kunnen worden gemaild naar NTCjeugd@gmail.com
 
De Jeugdcommissie

Openingstijden clubhuis winterseizoen


Vanaf 2 november is de bar geopend van maandag t/m donderdag van 19.00 uur tot sluit.

Doordeweeks overdag en in het weekend is de bar gesloten maar is het clubhuis wel open. Bij de koffieautomaat staat een pot waarin u geld kunt doen voor koffie en/of thee. 

Met vriendelijke groet,
De barcommissie

KNLTB-pas korting per 1 januari 2016 

 
Per 1 januari 2016 gaat de korting op de KNLTB pas van 20% naar 15%.  Afgelopen jaar zijn er door onze leveranciers diverse prijsverhogingen doorgevoerd die wij tot nu toe nog niet hebben hoeven verwerken in onze barprijzen. Aangezien wij onze barprijzen graag constant houden, hebben wij als barcommissie besloten om de korting te reduceren naar 15% om toch de kosten van de verhoogde inkoopprijzen te kunnen dekken. 

Betalen met de KNLTB pas of pinnen
Daarnaast is per 1 januari 2016 het moment aangebroken dat er niet meer met contant geld aan de bar betaald kan worden. Dit om de barmedewerkers te beschermen en te ontlasten. In de winterperiode zal het bekende koffiepotje wel blijven bestaan.

NTC Kampioenen najaarscompetitie 2015

Dames 1 Zaterdag
Dames 1 Zondag

Wintertoss op donderdagmorgen 

 
Van november 2015 tot maart 2016 wordt op donderdagmorgen weer de wintertoss gespeeld.
 
De indeling geschiedt vanaf 10.15 uur en we spelen vanaf 10.30 uur twee maal 45 minuten.
 
In de twee voorafgaande jaren is deze wintertoss succesvol geweest.
Per e-mail wordt medegedeeld of de toss doorgang vindt en bij twijfel volgt nog een mail op donderdag voor 9.30 uur.
Kom gezellig een keer langs!
 
Ton van der Meer

Mis geen nieuws, zet de rss-feed aan 

 
Mis je soms aankondigingen van competities, speciale NTC toernooien of andere nieuwsitems van NTC? Zet dan de rss-feed aan. Een RSS-feed zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws, zonder dat je daarvoor telkens een website hoeft te bezoeken. 

Om een RSS-feed uit te kunnen lezen heb je een RSS-reader nodig. Dit kan een programmetje op je computer zijn, maar ook een website waar je na inloggen eigen nieuwsblokken kunt plaatsen die gevoed worden door de RSS-feed. Je kunt de nieuwste berichten ook naar je laten e-mailen.

De rss-feed link voor de  Nootdorpse Tennisclub staat op de homepage van de website onder de nieuwsberichten. 

Kijk voor een uitgebreid overzicht over de verschillende mogelijkheden eens op:
www.frankwatching.com/archive/2006/02/22/top-10-rss-voor-beginners/.

Vrijwilliger in the spotlight - Gerben van Deijk


Dankzij de vele vrijwilligers is NTC een echte vereniging. Wie zijn zij eigenlijk en wat doen zij? In elke nieuwsbrief staat er een In the Spotlight.


In november is dat Gerben van Deijk, een zeer actieve vrijwilliger, onder meer als Bestuurslid, voorzitter van de Technische Commissie, leider jeugdkamp en de wedstrijdleider bij het NTC Open Toernooi. Gerben is vanaf 1989 lid bij NTC en woont sinds kort weer in Nootdorp samen met zijn dochtertje Kaja van 2.
Wat doe je zoal bij NTC?

Naast tennissen met vrienden, organiseer ik onder andere samen met andere vrijwilligers het jeugdkamp, de Clubkampioenschappen, het Open Toernooi en drink gezellig een drankje in de kantine of op het terras.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb 13 jaar bij Shell gewerkt, en ben nu een jaar bewust huisvader. In het voorjaar start ik met een nieuwe baan.

Wat vind je de leuke en minder leuke kanten van vrijwilliger zijn bij NTC?
Het leukste aan het vrijwilligerswerk bij NTC: de gezelligheid en diversiteit van de mensen!
Soms iets minder leuk aan het vrijwilligerswerk bij NTC: voor sommige mensen doe je het nooit goed, soms frustrerend als je kijkt naar het aantal uren wat sommige vrijwilligers besteden aan de club.

Voor mij is NTC...
Voor mij is NTC: op de baan fanatiek tennissen en daarnaast een plek om met vrienden gezellig samen te komen. Ondanks dat ik 13 jaar niet in Nootdorp heb gewoont ben ik er altijd blijven tennissen en hoop dat nog lang te mogen doen!

Nieuwe leden

Graag heten wij de volgende nieuwe leden welkom bij NTC

 • Joep Barendregt
 • Lars Blokker
 • Mats Blokker
 • Fynn Bruijn
 • Jory Bruijn
 • Lotte van Dijk
 • Floor Groenewolt
 • Robine Janssen
 • Marjon Keijzer
 • Ruud Koomen
 • Laurien van der Krogt
 • Caroline Lakens
 • Marit de Lange
 • Judith van der Meer
 • Fay Meuwissen
 • Cathy Okubeyejo
 • Deborah Okubeyejo
 • Toby Okubeyejo
 • Rick Ritmeester
 • Cas Steenkamer
 • Sandra Scherpenisse
 • Stephanie Sepers
 • Julia Sjoukes
 • Max Veloo
 • Patrick Veloo
 • Lishia Vergeer
 • Carline Wiersema
 • Quinten Wiersema
 • Arianne de Winter

Agenda


6 - 8 nov  Jeugdkamp
21 nov     NTC bridge
19 dec     NTC bridge
NTC Facebook
NTC Facebook
NTC Twitter
NTC Twitter
NTC Website
NTC Website
Email
Email
Sponsoren
sponsoren_ntc
Nootdorpse Tennisclub
Laan van Floris de Vijfde 1
2631 WL Nootdorp

Postbus 12
2630 AA Nootdorp

tel: 015 310 82 30
e-mail: info@nootdorpsetennisclub.nl
website: www.nootdorpsetennisclub.nl

klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief  

klik hier om uw e-mailgegevens aan te passen 
Copyright © 2015
NootdorpseTennisClub,
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de Nootdorpse Tennisclub.

Voeg ons toe aan uw contacten zodat de nieuwsbrief niet in de spambox komt: 

Email Marketing Powered by Mailchimp