Copy
Nieuwsbrief NTC
nieuwsbrief NTC banner

Gelukkig het voorjaar komt eraan! Het is alweer begin maart en van zoiets als een echte winter hebben we niet veel gemerkt, laat staan dat de rayonhoofden in Friesland zenuwachtig geweest zijn. We hebben vooral te maken gehad met vies, nat weer. Maar hierdoor heeft gelukkig de aanleg van de nieuwe gravelbanen niet al te veel vertraging opgelopen. Dat is goed nieuws, want de banen zijn vanaf aanstaande maandag 14 maart bespeelbaar! 

Dat de NTC een bloeiende vereniging is kan het bestuur alleen maar beamen. Er staan veel activiteiten te wachten zo aan het begin van het nieuwe seizoen. Zondag 13 maart, is er het evenement Maak Kennis met Tennis voor de jeugd, dat wederom door veel vrijwilligers en tennisschool Lembeck georganiseerd is. En vanaf begin april beginnen 64 competitieteams met de voorjaarscompetitie, waarbij we trots mogen zijn op onze TC, JC en SAP commissie, die hier heel veel vrije uren in hebben gestoken. Ook zijn we heel erg blij met de aanstelling van Annet Veersma, die vanaf 14 maart in dienst zal komen van de NTC. Hiermee maken we een volgende professionaliseringstap binnen onze florerende vereniging. Ook het bestuur is voltallig gemaakt met twee nieuwe bestuursleden. Marja van Schip vanuit de jeugdcommissie, en Tobias Breve vanuit de selectie, en als jong opkomend bestuurstalent.

Verder zijn er nog veel andere ontwikkelingen te noemen. We zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de sportnota 2020 voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ook gaan we ons stevig inzetten voor een NTC app, en zal het beleidsplan voor 1 april worden afgerond en gecommuniceerd. Daarnaast wordt er een plan ontwikkeld voor beter toezicht op de banen, en hebben we een nieuwe sponsorcommissie in oprichting met Theo Hanssen en jawel Ewout Hennipman. Kortom, er zijn heel veel positieve ontwikkelingen waar ik in de volgende nieuwsbrief op terug zal komen. En natuurlijk wil ik iedereen alvast een heel sportief seizoen toewensen.

PS: Vergeet niet 18 juni in je agenda te zetten, en zoek alvast je Victoriaanse witte tenniskleding op. Er wordt een spetterend toernooi gespeeld ter gelegenheid van de opening van de nieuwe gravelbanen. 

Mochten jullie vragen hebben stuur een e-mail aan voorzitter@nootdorpsetennisclub.nl.

Richard Schrama

Inhoud nieuwsbrief

Nieuwe gravelbanen

 
De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe gravelbanen. Gedurende het project heeft het projectteam hierbij zeer prettig samengewerkt met Antea/de Peinder. Behalve de nieuwe banen is ook een geheel nieuwe drainage aangelegd. Per bouwfase is steeds een keuring uitgevoerd. Inmiddels is de finale oplevering geweest waarbij de zandlaag, lavalaag, gravellaag en lijnen zijn goedgekeurd door ISA-Sport. Hiermee voldoen onze banen aan de KNLTB-normen. 

We zijn dan ook blij om te kunnen melden dat de gravelbanen vanaf maandag 14 maart officieel bespeelbaar zijn. Let op, de banen zijn nog zacht en zullen vooral in het begin nog extra gewalst moeten worden waardoor ze soms niet bespeelbaar zijn. Ook bij opdooi kan je niet spelen op de gravelbanen. Dit geldt overigens ook voor de SmashCourt banen.

Na het spelen moet je de baan slepen. De beste manier is om eigenlijk een rondje te slepen. Je begint aan de buitenkant, en dan ga je zo in rondjes draaien zodat je uiteindelijk in het midden van de baan eindigt. Deze looproute is van belang op zowel een gravelbaan als op een SmashCourt baan. Dit doe je uiteraard alleen als het droog is, maar zodra het regent, niet slepen!

We wensen jullie veel speelplezier!
projectteam baanaanleg

Start voorjaarscompetitie

 
De indeling van de competitie is bekend gemaakt door de KNLTB. Ga snel naar KNLTB.nl om jouw indeling te bekijken!

Wil je de competitiekalender, uitslagen en actuele standen op jouw smartphone kunnen bekijken? Download dan de mijnknltb app. Meer informatie over deze app staat op de website van de KNLTB.

Aanvoerdersbijeenkomst
De teamcaptains krijgen op zondag 20 maart tijdens de aanvoerdersbijeenkomst de laatste informatie en de competitiemap. Zij hebben hiervoor per e-mail een uitnodiging ontvangen.

Baanbezetting
Gedurende de competitie, die loopt van 4 april tot en met 5 juni, is er op vrijdagavond, zaterdag en zondag tot ongeveer 17.00 uur beperkte mogelijkheid tot vrijspelen. In de kalender op de website van de NTC kan je zien op welke dagen  competitie gespeeld wordt.

We wensen iedereen een gezellige, sportieve competitie toe!
Technische Commissie

Nieuwe openingstijden bar


Vanaf maandag 14 maart is het clubhuis/ de bar op de volgende tijden open.
 • maandag t/m vrijdag van 8.45-12.30 uur
 • maandag t/m vrijdag van 14.00-17.00 uur
 • maandag t/m vrijdag van 19.00-0.00 uur
 • zaterdag van 9.00-0.00 uur
 • zondag van 9.00-0.00 uur
Tijdens competitie, toernooien, feestdagen zijn er andere openingstijden, hierover zullen wij jullie tijdig informeren.

Met sportieve groet,
De barcommissie. 

Zomerlessen - meld je nog snel aan!


Heb je je nog niet opgegeven voor de zomerlessen? Meld je dan snel aan. Zie voor exacte data, voorwaarden en inschrijfformulier de website van Tennisschool Lembeck: www.tennisschoollembeck.nl. De indeling van de trainingen wordt in week 12 bekend gemaakt op de website van TSL. De lessen starten in week 14 (maandag 4 april).

Oproep: Vrijwilligers gezocht voor het afbreken van de ballonhal


Helaas zijn er op dit moment nog te weinig vrijwilligers voor het afbreken van de ballonhal. Daarom wil ik bij deze een dringend verzoek doen op nog nieuwe vrijwilligers om mee te helpen om op vrijdag 25 maart mee te helpen.

In de ochtend breken we met een gezellig groep de hal af, we eindigen met een gezamenlijke lunch.

Informatie bij Freek Haaksma
E-mail: fhaaksma@hotmail.com
Telefoonnummer: 070 387 45 83 of 06 27 45 22 34

Nieuwe ledenpassen


Als het goed is heeft inmiddels iedereen zijn nieuwe pasje ontvangen. Mocht je je pasje aan het eind van deze week nog niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar:  ledenadministratie@nootdorpsetennisclub.nl.

Voor de kritische lezers onder ons; er staan twee taalfoutjes in de brief. Hopelijk volgend jaar maar (g)een😉

vriendelijke groet,
de ledenadministratie

Website NTC nu ook geschikt voor mobiel


De website van de NTC is vanaf heden repsonsive. Dat wil zeggen dat de site zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop het geraadpleegd wordt.
Je kunt alle items van de site hierdoor steeds op een prettige manier raadplegen, onafhankelijk van of je pc, tablet of mobiel gebruikt.

Maak Kennis met Tennis zondag 13 maart


Aanstaande zondag 13 maart zal het jaarlijks terugkerende evenement Maak Kennis met Tennis plaatsvinden. Dit evenement wordt georganiseerd om kinderen en jeugd enthousiast te maken voor tennis en om lid te worden bij NTC.

Wij verwachten voor zondag een mooie opkomst en een gezellig, goed bezet
evenement. Hierdoor zijn wel alle smashcourt banen in gebruik en kan er zondag 13 maart tussen 14.00 uur en 16.00 uur helaas niet vrij worden gespeeld.

de jeugdcommissie

ABN AMRO Kids Day


Op woensdag 10 februari stond de jaarlijkse Kidsday van het ABNAMRO WTT in Ahoy weer op het programma! Een waar feestje voor zowel de 21 kinderen als de begeleiders! 

We hebben een paar mooie wedstrijden gezien van onder andere Cilic en een aanstormend Duits tennistalent! Eveneens hebben de kinderen zich nog prima vermaakt bij alle tennisactiviteiten die naast de wedstrijden werden georganiseerd.

We kijken alweer uit naar volgend jaar! 
de jeugdcommissie

Heren 2 kampioen?


Onder het mom "start de competitie in goede conditie" had de teamcaptain een weddenschap verzonnen. De captain betaalt voor de teamleden het inschrijfgeld voor de City-Pier-City loop en degene die achter hem eindigt bij de finish betaalt het inschrijfgeld terug. Degene die sneller is heeft een gratis inschrijving gehad. Spontaan meldden ook de jeugdleden Timo de Winter, Joost Nagtegaal en Jim Loggers zich aan voor de weddenschap waardoor de captain EUR 160 lichter was.
 
De vriendelijke sfeer was snel verdwenen en in plaats van trainen op de tennisbaan werd elke dinsdagavond serieus hardgelopen naar Zoetermeer, om de Dobbeplas, door Pijnacker etc. Stiekum werd er door een aantal ook in het weekend hardgelopen....
 
Eindelijk was de grote dag aangebroken. De een topfit en de ander nog wat last van het apres-ski feest van de avond ervoor. Bij het vallen van het startschot bestond het tennisteam 10 kilometer lang nog maar uit individuen die pas na de finish weer tot een team samenkwamen. En toen was de uitslag bekend. Allemaal mentale winnaars en de captain heeft alleen Joost Nagtegaal laten winnen ;-)
 
Helaas duurt het een jaar voordat we weer mogen strijden maar voor die tijd gaat Heren 2 op zaterdag van alle competitietegenstanders op conditie de wedstrijden winnen. Kom op 16/4, 7/5 en 28/5 naar de NTC om ons aan te moedigen!
 
De uitslag:
 1. Joost Nagtegaal                            tijd 42:34
 2. Ewout Hennipman                         tijd 44:39
 3. Timo de Winter                              tijd 47:13
 4. Max van Wijk                                 tijd 47:13
 5. Joeri van Haastrecht                     tijd 51:00
 6. Jim Loggers                                   tijd 55:42
 7. Wigo Veldhoven (niet fit)
 8. Michel Rolvink (verhinderd)
 Wie durft volgend jaar de weddenschap met Heren 2 aan te gaan?

Nieuwe leden

Graag heten wij de volgende nieuwe leden welkom bij NTC

 • Mick Barendregt
 • Jolien Bartels
 • Niels Bekkers
 • Lise Bieleveld
 • Peggy de Boer
 • Colin ten Bos
 • Mathijs Gerritsen
 • Ernst Haijtink
 • Irsa Illahibaks
 • Juan de Kock
 • Joyce Loggers
 • Monique Philippens
 • Robert van der Poel
 • Evan Schrier
 • Marit Schrijvers
 • Lara Sneeuw
 • Sanne Sneeuw-van Wijnen
 • Demie ter Steege
 • Luc Steenkamer
 • Tagwan Ismail

Agenda


13 mrt     Maak Kennis met Tennis
19 mrt     NTC Bridge
20 mrt     Tenniskids Worldtour Oranje/Rood (9 - 12 uur)
20 mrt     Recreanten/Prestatiespeler dubbeltoss (12 - 14 uur)
20 mrt     Aanvoerdersbijeenkomst voorjaarscompetitie (14.30 uur)
25 mrt     Afbreken ballonhal
26 mrt     Bijeenkomst voor nieuwe leden
29 mrt     Groot onderhoud van de 6 smashcourt banen
18 juni    Classic Tennis Toernooi voor alle NTC leden
9 juli       Familietoernooi met bbq
NTC Facebook
NTC Facebook
NTC Twitter
NTC Twitter
NTC Website
NTC Website
Email
Email
Sponsoren
sponsoren_ntc
Nootdorpse Tennisclub
Laan van Floris de Vijfde 1
2631 WL Nootdorp

Postbus 12
2630 AA Nootdorp

tel: 015 310 82 30
e-mail: info@nootdorpsetennisclub.nl
website: www.nootdorpsetennisclub.nl

klik hier om u af te melden voor de nieuwsbrief  

klik hier om uw e-mailgegevens aan te passen 
Copyright © 2016
NootdorpseTennisClub,
All rights reserved.


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van de Nootdorpse Tennisclub.

Voeg ons toe aan uw contacten zodat de nieuwsbrief niet in de spambox komt: 

Email Marketing Powered by Mailchimp