Copy
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email

Nieuwsbrief mei 2015


Steen voor steen


Een stapel stenen wordt een muur, muren worden een klaslokaal en meerdere klaslokalen vormen uiteindelijk een school. We bouwen stevig door aan onze school in Kameke. Het sponsorprogramma is enorm groeiende: studenten werden opgenomen voor studieondersteuning door andere organisaties en wat waren we blij toen twee broers en hun zus opeens een sponsor kregen. Het medisch centrum in Kameke wordt eigenlijk alweer te klein en het waterproject kan stapje voor stapje doorgang vinden.

Collega gezocht

We zijn op zoek naar een collega binnen het sponsorprogramma die ons wilt helpen bij het zoeken van sponsors, het koppelen van sponsors aan scholieren en studenten in Oeganda, het organiseren van promotieactiviteiten, het ontwerpen van sponsorkaarten, het bijhouden van de informatiebank van deelnemende Oegandese scholieren en studenten enzovoorts.

Nieuwe partnerschappen

De afgelopen maanden hebben we veel ondersteuning gekregen van nieuwe partners en ook partners met wie we al een aantal jaren hebben samengewerkt binnen onze projecten garandeerden nieuwe ondersteuning. We zijn er erg blij mee en ook trots op dat we dank zij onze partners onze projecten een boost kunnen geven. Elke ondersteuning groot of klein is nodig en welkom.

Esther Haaisma, voorzitter Egoli Africa. info@egoliafrica.org
Volg ons op Facebook
Anouk Hopman, Worldschool leerlinge in 2013-2014 heeft een prachtig prentenboek voor de jongere kinderen gemaakt om voorlichting te geven over hiv/aids.

De boekjes zijn inmiddels allemaal aangekomen in Oeganda en worden binnenkort aan alle leerlingen van Good Shepherd Nursery and Primary School en een groot aantal scholen in de regio overhandigd
Bouwen
We zijn op zoek naar haaksters en breisters die ons willen helpen bij het maken van baby dekentjes en mutsjes. We willen deze dekentjes en mutsjes geven aan moeders en pasgeboren babietjes in de omgeving van Kameke. 

De dekentjes mogen afgegeven worden op of verstuurd worden naar: Bremstraat 11, 6666 XJ, Heteren
 
De eerste 11 leerlingen van Good Shepherd High School hebben onlangs een geitje gekregen.

De leerlingen krijgen training over en begeleiding bij de verzorging van de dieren en leren hoe de geit een inkomstenbron kan zijn om schoolgeld te betalen en schoolmaterialen te kopen.

Sponsorleerlingen en –studenten


Ons sponsorprogramma is groeiende! Momenteel sponsoren we de meeste leerlingen en studenten sinds de start van ons werk in Oeganda: 17 leerlingen en studenten. Dat kunnen we doen dank zij onze 4 vaste sponsors, bijdragen van andere organisaties die een aantal studenten ondersteunen en omdat we de opbrengst van verkoop van Oegandese producten op markten en evenementen meestal besteden aan sponsorship. We hebben echter dringend sponsor(ouders/ooms/tantes) nodig om onze leerlingen en studenten naar school te kunnen blijven sturen.

Het afgelopen jaar half jaar hebben we ondersteuning gevonden voor Mathew Achara (verpleging), Michael Malinga (engineering), Sylivia Nakiwate (kappersopleiding) en Olive Mudondo (opleiding tot kleermaakster). We zijn ook erg blij dat we een vaste sponsor hebben gekregen voor de broers Wilson Kintu, Paul Kintu en hun zusje Sylivia Mpatalyona. Deze laatste 3 gaan na de meivakantie naar Good Shepherd Nursery and Primary School in Kameke. Dank jullie wel sponsors dat jullie dit mogelijk maken en hen een toekomst geven!

Alle kinderen op de basisschool en de middelbare school hebben het aardig goed gedaan de afgelopen tijd en genieten nog even van hun meivakantie. De oudere studenten krijgen hun resultaten wat later in het jaar.

Alice rond haar training af.


In maart heeft Alice Mukyala haar secretaresse/computertraining afgerond. We zijn enorm trots op haar prestatie.

Een sponsor voor Samuel


Samuel Kiirya is nu bijna een jaar bij ons. Samuel vindt bij ons letterlijk een thuis, omdat zijn ouders uit beeld zijn verdwenen. Sam gaat naar P.4 van Good Shepherd Nursery and Primary school in Kameke en kwam met een fantastisch rapport thuis aan het begin van de meivakantie. Tijdens de vakan-ties verblijft Sam bij Simon Oullo en zijn vrouw Stella. We houden hem heel graag bij ons om hem een goed en normaal thuis te geven en hem naar school te kunnen laten gaan, maar we hebben dringend een vaste sponsor voor hem nodig om dit te kunnen blij-ven doen. Met een bijdrage van € 25 per maand kunnen we hem dat bieden. Geïnteresseerd om de vaste sponsor van Samuel te worden?

Neem dan even contact op met ons.
Doneer gemakkelijk online

Good Shepherd High School


In 2014 startten we Good Shepherd High School met 75 leerlingen. Inmiddels gaan meer dan 210 leerlingen naar school. Een enorme groei.

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan de bouw — letterlijk en figuurlijk —van de school: er zijn klaslokalen gebouwd, een watertank geplaatst, schoolmaterialen aangeschaft, extra bedden gekocht voor de leerlingen die in boarding verblijven, schoolbanken op maat gemaakt en op dit moment zijn we druk bezig met de aanleg van groentetuinen en vinden er opnieuw graaf– en bouwwerkzaamhe-den plaats.

Good Shepherd Medical Center


Van medische post tot een medisch centrum. Ook ons medisch centrum maakt grote sprongen vooruit. .
We knapten het medisch centrum op zodat er patiënten opgenomen kunnen worden, lanceerden de Village Ambulance, schaften medische materialen aan, deden aan crowdfunding om zonnepanelen aan te kunnen leggen op het medisch centrum en kregen bezoek van Journeys of Solutions, een Amerikaanse organisatie die ons medisch centrum ondersteunt.
 

De Village Ambulance


De Village Ambulance is de ambulance service die we vanuit het medisch cen-trum runnen. Patiënten die te ver weg wonen of te ziek zijn, of wanneer er complicaties optreden tijden de zwangerschap of bevalling kunnen met deze ambulance opgehaald worden en vervoerd worden naar het medisch centrum of een groter ziekenhuis in Pallisa. Zodra de ambulance wordt ingezet, trekt deze veel bekijks onderweg. Een uniek vervoersmiddel in deze regio!.
 

Toekomst


De komende tijd gaan we ons buigen over onze plannen om een nieuw medisch centrum in de buurt van de 2 scholen - Good Shepherd Nursery and Primary School en Good Shepherd High School - te bouwen. Op dit moment huren we nog een gebouw in Kameke, maar de ruimte is erg beperkt. En omdat er nog geen goede kraamzorg in deze omgeving is, denken we erover na in navolging van het medisch centrum in Kisozi, een kraamafdeling toe te voegen

Landbouwhuisdieren


Het landbouw en veeteelt project is in volle gang.

Er is mais, aardappelen en cassave gepoot om onze leerlingen van Good Shepherd High School maaltijden te kunnen geven en daarnaast zijn we bezig met de aanleg van groentetuinen. We zijn van plan een grote variëteit aan groenten te telen: tomaten, pompoenen, kool, wortels, paprika, soja bonen, sorghum, uien, spinazie, pinda's enzovoorts.

Dit jaar zijn staan we in het zonnetje bij de Vloedschuurgemeente in Heteren, die ons ondersteuning geeft op het gebied van landbouw en veeteelt. Dank zij hun ondersteuning hebben we 2 koeien aan kunnen schaffen . Op heel korte termijn komt daar een kalfje bij. Deze koeien worden niet alleen een inkomstenbron voor de school, maar geven natuurlijk ook melk voor onze leerlingen. Dit jaar zijn we aanwezig bij diverse evenementen in Heteren: onder andere de voorjaarsmarkt van de Vloed-schuur, de Mid Zomermarkt in het dorp en de kerstmarkt.

11 leerlingen van Good Shepherd High School hebben onlangs als eerste leer-lingen een geitje van ons gekregen. Leerlingen krijgen begeleiding bij de verzor-ging en hoe een geitje een inkomstenbron kan zijn zodat schoolgeld betaald kan worden en schoolmaterialen aangeschaft kunnen worden. De komende maan-den zullen meer leerlingen van onze school een geitje krijgen.

Stagiaires


Twee studentes van het ROC de Friesche Poort in Emmeloord die de MBO opleiding Verpleging doen, hebben aangegeven hun vierde jaar stage bij ons in Oeganda te willen lopen. Vanaf begin 2016 zullen zij 20 weken stage lopen bij Good Shepherd Medical Center.
We kijken uit naar de komst van de stagiaires en zullen hen de komende tijd goed voorbereiden op hun verblijf in Oeganda.
 

Ook stage lopen?


Dat kan. We hebben nog stageplekken voor studenten van de PABO of tweede-graads lerarenopleiding. Ook hebben we stageplekken in de landbouw, op het gebied van sport en voor studenten die een studie tot maatschappelijk dienstverlener volgen. Volop mogelijkheden dus. Op onze website is meer te lezen over stage lopen. En wil je meer weten, neem dan gerust contact op.
Copyright © Egoli Africa

unsubscribe from this list