Copy
De eerste Nieuwsbrief van CKC de Wiedewereld!
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief nr. 2 - vrijdag 6 september
Agenda
11-17 sept Jantje Beton Aktie
21 sept Jeugdcorso
24 sept      19.30 uur Ouderavond 
2 okt Start Kinderboekenweek
4 okt Kom in de klas
7-18 okt 10 minutengesprekken, gr. 3-8
21-25 okt Herfstvakantie
Bij de verhalen

We lezen deze weken uit Genesis, het eerste boek van de Bijbel. Het zijn prachtige verhalen over schepping en geluk, over schaamte en verdriet, over hopen en geloven. Ze gaan over het begin. Maar dat betekent niet dat ze alleen over het verleden gaan - het zijn ook verhalen over vandaag en morgen. Over hoe het donker kan zijn, en wie het licht kan maken. Over wat er gebeurt als mensen ruzie maken of de aarde geweld aan doen. Maar ook over hoe mensen hoopvol op weg gaan naar de toekomst. Als je deze verhalen leest, ontdek je dat niet alles blijft zoals het is. Er is verandering mogelijk, voor jou zelf en voor de wereld. 

Het thema van deze periode is "Wat wordt het?" Aan het begin van het schooljaar is dat een belangrijke vraag. Wat wordt het voor jaar op school? Wat verwachten de kinderen, wat hopen ze, waar zien ze misschien ook tegenop? Hoe gaan ze daar vervolgens mee om? Welke keuzes maken zij zelf om dit schooljaar tot een succesvol jaar te maken? En hoe worden ze daarin geholpen door anderen? De verhalen kunnen helpen om daarover na te denken.


Thema van de week: Wat wil je nog meer?

God heeft de mens gemaakt en heel veel dieren. De mens geeft alle dieren een naam, maar hij mist iemand die bij hem past. Daarom maakt God nog een mens, zodat ze samen verder kunnen. Ze mogen eten van bijna alle bomen in de tuin. Maar die ene boom...

                                                                         

Nieuws van Chr. Kindcentrum de Wiedewereld

Startfeest van Christelijk Kindcentrum de Wiedewereld

Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn basisschool De Opstap, Kindcentrum De Wiedekieker en peuteropvang De Mannegies in Sint Jansklooster gefuseerd.  Voortaan gaan de kinderen naar Christelijk Kindcentrum De Wiedewereld.
Gister was de officiële onthulling van het naambord en een feestelijk uitje voor alle kinderen.
 

Jan Spanjer, voorzitter van het College van Bestuur van PCO Accrete, zei in zijn toespraakje dat de naam de Wiedewereld goed bij de missie van het Kindcentrum past "Samen leren leren, samen leren leven": zowel in de school als bij de opvang wordt uitgegaan van de leefwereld van de kinderen door hen ontdekkend en spelend te laten leren. Het doel is hen zo goed mogelijk voor te bereiden op het moment dat zij “de wijde wereld” in zullen stappen. Daarnaast is deze naam verbonden aan het woongebied. 

Na de officiële onthulling van het naambord door Gerjan, Amber, Nouk en Ivan, gingen de kinderen van de school en de peuteropvang naar het Klimpark Hesselingen in Meppel. Daar hebben we ondanks een aantal regenbuien een prachtige dag gehad met elkaar. De kinderen konden er klimmen, bouwen, spelen en midgetgolfen. Zij hebben zich heel goed vermaakt deze dag. Hieronder een paar foto's als impressie van ons Startfeest Wiedewereld:En het verslag van de kinderen van unit OB2 (gr. 3-4):

Gisteren was de opening van de Wiedewereld. We zijn naar Meppel naar het klimpark geweest. Hier hebben we geklommen en hebben we in de speeltuin gespeeld.
We hebben tussen de middag patat gegeten met wat lekkers. Tussendoor mochten we iets van fruit en drinken pakken.
We vonden het een leuke, gezellig dag.

Bijna vergeten er was ook een hoge en snelle kabelbaan!
Het klimmen was leuk! Het was ook heel gezellig dat we met de hele school zijn geweest. We zijn met wel twee dubbeldekkers geweest.

Groetjes van,
Fianne, Tess, Kevin, Lieke R., Mirthe, Italo, Sem W., Meylin, Isa, Zara, Isze, Teuntje, Lieke B. Maud, Boaz, Jill, Kyano, Senn, Naomi, Fleur, Sem B., Nova, Norah en Danny

 

 

Parkeren 

Hierbij het dringende verzoek om bij het brengen en halen van uw kinderen uw auto niet vlak voor de school op de Kloosterweg of voor inritten aan de Monnikenweg neer te zetten, ook al is het maar voor een kort moment.
Er zijn voldoende parkeervakken in de buurt van de school. Dit is fijner voor het langskomende verkeer en de omwonenden en is veiliger voor de kinderen die lopend of met de fiets naar huis gaan. 
 

Schoenendoosactie

Net als vorige jaren komt er weer een schoenendoosactie voor kansarme kinderen. De dienst is op zondag 13 oktober a.s. om 10.00 uur in de Grote Kerk te Vollenhove.

Ook dit jaar zijn er GEEN schoenendozen voorradig. Nu willen we u vragen of u zo vriendelijk wilt zijn om een schoenendoos voor de actie wilt bewaren.

Meer info over de schoenendoosactie volgt.

Vriendelijke groet diaconie Hervormd Vollenhove/Sint jansklooster

 

Nieuws van school

Jeugdcorso (herhaling)

Zaterdag 21 september is het jeugdcorso voor de jongste bouwers! 
15.30 uur   Opstellen jeugdcorso
16.00 uur   Rondgang jeugdcorso
18.30 uur   Prijsuitreiking en familiefeest


Ouderavond en Kom in de Klas (herhaling)

Graag willen we u, net als andere jaren, op de ouderavond op dinsdag 24 september, 19.30 uur, uitleg geven over het onderwijs en de activiteiten gedurende dit schooljaar.
Wij zijn bezig met een veranderingsproces richting gepersonaliseerd leren en het werken in units. Natuurlijk zal de manier van werken en de achterliggende gedachte daarachter op deze avond ook aandacht krijgen. 

Om u in de gelegenheid te stellen eens mee te kijken in de klas van uw kind, kunt u op vrijdag 4 oktober een (gedeelte van een) les bijwonen tijdens een extra "Kom in de Klas". Nadere informatie hierover volgt nog, maar u kunt deze datum vast in uw agenda zetten.

Nieuws van de peuteropvang

Deze week stond natuurlijk in het teken van het openingsfeest. En wat was het leuk, de peuters mee met alle grote basisschoolkinderen. Samen spelen in de speeltuin. Zelfs die paar regenbuien kon de pret niet drukken.

Eerder deze week hebben we nog boekjes gelezen over de zomer. Maar het mooie weer lijkt toch een beetje voorbij. Volgende week gaan we dan ook van start met een nieuw thema, ‘dieren en knuffels’.

Het lijkt er ook op dat we nog een nieuw liedje moeten leren. ‘Drie grote kinderen die zaten op een hek, boven op een hek...’. Dat is namelijk wat we buiten zien als wij aan tafel fruit eten. En die grote kinderen kijken naar ons. Wat zullen we veel van elkaar leren.


Nieuws van de TSO
Ook de komende week kunt u nog een kortingskaart kopen: Een kleine kaart kost €13,50 en een grote kaart €37,50. U mag 1 kaart per kind kopen. 
 
 
Vacatures

 


 
Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwiedekieker@accrete.nl.
Kindcentrum De Wiedekieker / De Opstap Kloosterweg 32 Sint Jansklooster, OV 8326 CE Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Wiedekieker / De Opstap, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wiedekieker / De Opstap · Kloosterweg 32 · Sint Jansklooster, OV 8326 CE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp