Copy
De Nieuwsbrief van CKC de Wiedewereld!
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief nr. 6 - vrijdag 11 oktober
Agenda
7-18 okt 10 minutengesprekken, gr. 3-8
16 oktober Studiedag Team, kinderen zijn vrij
21-25 okt Herfstvakantie
28 oktober Fietsencontrole
28 oktober Luizencontrole
30 okt Ouderavond Continurooster
4-15 nov Proefperiode continurooster
18-22 nov Stemronde continurooster
Bij de verhalen


Thema van de week: Beloofd is beloofd
Genesis 15: 1-21, 16: 1-16 en 18: 1-15

God heeft Abram een kind beloofd. Maar het is nog niet makkelijk om te blijven geloven in die belofte. Moet Abram misschien zelf iets doen om God te helpen bij het uitvoeren van zijn belofte? Of moet hij gewoon afwachten? Uiteindelijk ontdekt hij dat God doet wat hij zegt. Sara en Abram krijgen een kind.

 

Lied van de Week

Ik ben ik, ik ben goud waard
Lied 12  (kOpw. 125)

                                                                

Nieuws van Chr. Kindcentrum de Wiedewereld

,Peuteropvang

Bij de start of na een verhuizing van een peuteropvang komt de GGD controleren of aan de veiligheidsmaatregelen voldaan wordt (bv beveiliging van stopcontacten / fingersaves bij de deuren / aanwezigheid van bepaalde protocollen). Gister is deze controle op de Wiedewereld uitgevoerd en wij zijn blij met het resultaat: Goedgekeurd!  


Verhuizing en verbouwing

De afgelopen weken zagen we de verbouwing vorderen. De werkzaamheden zijn, op wat kleine puntjes na, afgerond. Nu kunnen wij verder met het verhuizen van groep 3-4 en het inrichten en opruimen van de school en opvang. 
Volgende week hopen we ook de laatste materialen en speeltoestellen bij de Opstap weg te halen. 


Studiereis naar IJsland

De afgelopen week ben ik met het MT op studiereis naar IJsland geweest. We hebben een aantal scholen bezocht en ook eea gezien van dit prachtige land. 

Het onderwijs in IJsland en Nederland vertoont veel overeenkomsten, maar ook verschillen. In IJsland gaan er bijvoorbeeld nauwelijks kinderen naar het speciaal onderwijs, de extra zorg gebeurt in de klas/school. De klassenleerkrachten worden hierbij ondersteund door gespecialiseerde leerkrachten en onderwijsassistenten. De kinderen kunnen er op eigen niveau werken. Op een aantal scholen wordt er groepsdoorbrekend gewerkt, een aantal scholen heeft zoveel kinderen (550 leerlingen en meer) dat er binnen de parallelgroepen in niveaugroepen gewerkt kan worden. 
Welbevinden, vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid staan centraal in het onderwijs in IJsland. Opvallend was dat iedere school de rondleiding begon met het vertellen van hun visie en methodiek op het gebied van  sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. 

Verder viel op dat de scholen in IJsland veel ruimte in hun rooster ingeruimd hebben voor vakken als houtbewerking, textiel, crea, beweging en muziek en daar ook vakleerkrachten en vaklokalen voor hebben.  
 

Een super gave kindertheatervoorstelling in de kerk!

In de herfstvakantie komt er een hele leuke kindertheatervoorstelling in de Grote Kerk. Matthijs Vlaardingerbroek, een bekende spreker, laat de kinderen op een verrassende manier kennismaken met de verhalen uit de bijbel. Hij gebruikt daarbij veel humor, goocheltrucs en interactie met de kinderen.

Alle kinderen van de basisschool worden uitgenodigd. Maar de voorstelling is ook voor ouders, oudere/jongere broers en zussen een leuke activiteit in de vakantie! Dus allen welkom op maandag 21 oktober, aanvang 15.00 uur.

Graag zien we jullie allemaal!

De leiding van de kindernevendienst (kindernevendienst@hervormdvollenhove.nl)

 

Nieuws van school

Kom in de Klas 

Het was een drukte van belang afgelopen woensdag. In alle klassen zaten ouders om mee te kijken in de klas van hun kind. 
We hopen dat u een goede indruk hebt kunnen krijgen. Mocht u nog vragen hebben, kom dan langs!Onderzoek naar Continurooster

Op basis van de behoeftepeiling afgelopen voorjaar zal binnenkort het onderzoek opgestart worden of we op de Wiedewereld in het schooljaar 2020-2021 over zullen gaan op een continurooster of niet. 

Op 30 oktober 19.30 uur is er een informatieavond over het continurooster. Op deze avond zal verteld worden wat een continurooster is en gaan we in op de voor- en nadelen van een continurooster voor de kinderen, de ouders en de leerkrachten.  We hopen u allen daar te kunnen verwelkomen.

Van 4 tot 15 november gaan we 2 weken proefdraaien met het continurooster. Wij hebben gekozen voor het model van 5 gelijke dagen:  De kinderen worden op de normale tijd op school verwacht. Alle kinderen zijn dan  op alle 5 schooldagen van de week om 14.15 uur vrij. 
In eerdere berichten is ook gesproken over een variant met 1 vrije middag. Bij deze variant zijn echter naar ons idee de nadelen (o.a. een pauze voor de kinderen van 30 minuten in plaats van 45 minuten) groter dan de voordelen (o.a. een vrije middag voor de kinderen). Op de informatieavond zal ook deze keuze uitgelegd worden.

Het toezicht tijdens de pauze tussen de middag kan op verschillende manieren georganiseerd worden. Op sommige scholen worden hier ouders bij ingeschakeld. Op onze studiedag, a.s. woensdag, gaan wij bespreken hoe we dit op de Wiedewereld zouden willen regelen. In de volgende Nieuwsbrief zal de uitkomst van dit overleg staan. Het kan dus zijn dat wij, zowel in de proefperiode als volgend jaar (in het geval er gekozen wordt voor het continurooster), een  beroep zullen doen op uw inzet!  

In de week van 18 tot 22 november zal de stemming onder de ouders gehouden worden met als keus: het continurooster (5 gelijke dagen) of ons huidige rooster. Als deze stemming positief uitvalt voor het continurooster, ligt de uiteindelijke instemming bij de MR

Wij kunnen ons voorstellen dat het bovenstaande allerlei vragen bij u oproept. U bent daarom van harte welkom op de Ouderavond op 30 oktober!
 

Studiedag

Denkt u er aan dat de kinderen a.s. woensdag vrij zijn in verband met een studiedag voor het team van de school? 
 

Fietsencontrole

De donkere dagen zijn weer aangebroken. De tijd dat de kinderen in (schemer)donker naar school of naar sport of muziek fietsen. Een goede fiets met goed werkende remmen en verlichting e.d. vergroot de veiligheid. Daarom organiseert onze verkeersouder Marco van 't Oever samen met school op maandag 28 oktober een fietsen controle.
 

Luizencontrole 

Maandag na de herfstvakantie is er nog een controle, namelijk de controle op hoofdluis. Zorgt u er voor dat de kinderen geen ingewikkelde kapsels en geen gel in hun haar hebben die dag? 

Nieuws van de peuteropvang

In het kader van dierendag zijn de peuters op 3 oktober naar de dierenwinkel geweest. Kijken naar dieren en wat er allemaal te koop is voor de dieren, maar natuurlijk ook de konijntjes aaien.  Terug bij school gekomen gingen we buiten drinken omdat het nog lekker weer was.Afgelopen week was de laatste met het thema 'dieren-knuffels'.
We hebben voorgelezen uit ' De Mooiste vis van de zee' en alle kunsten en bewegingen na gedaan uit het boek 'Van top tot teen'. De peuters hebben hun creativiteit weer kunnen uiten door de mooiste vis van de zee te verven. Ook hebben ze heerlijk gespeeld met scheerschuim en verschillende kleuren verf op de tafel. De verf en schuim met de handen door elkaar mengen en met een kwastje er in tekenen en dan een tekenpapier erop duwen voor een mooie afdruk. We gingen ook nog even ruiken, want we hadden twee geuren. Verschillende zintuigen werden zo geprikkeld. Natuurlijk werd er ook weer veel geknuffeld met en gedanst met een zelf gekozen knuffel. En in de kring zochten we de grootste en de kleinste knuffel uit een hele berg knuffels.Volgende week starten we met een nieuw thema, en dat is 'Herfst'.
Peuters mogen dan herfstmaterialen meenemen, zoals gekleurde bladeren die je eventueel thuis alvast kunt drogen. En wat er verder allemaal uit de boom waait. Ook herfstplaatjes uit tijdschriften mogen mee.

In week 44 gaan we een lampion maken. Ouders die dit samen met hun peuter willen doen bij de peuteropvang kunnen zich volgende week hiervoor aanmelden op een intekenlijst.

 

Nieuws van de TSO

Nog 1 weekje school en dan is het alweer herfstvakantie. Daarom hebben we dinsdag 15 okt. broodje knakworst. Je eigen brood mag je er gewoon bij mee nemen.

                                                      

Opgave en af/aanmelden bij ziekte bij Petra, via de Whatsapp - 06-31563849

 
Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwiedekieker@accrete.nl.
Kindcentrum De Wiedekieker / De Opstap Kloosterweg 32 Sint Jansklooster, OV 8326 CE Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Wiedekieker / De Opstap, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wiedekieker / De Opstap · Kloosterweg 32 · Sint Jansklooster, OV 8326 CE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp