Copy
De Nieuwsbrief van deze week!
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief nr. 3 - vrijdag 16 september 2022
Agenda
17 sept Jeugdcorso
21 sept Studiemiddag team, kinderen vanaf 12 uur vrij
22 sept Informatieavond voor ouders (school)
26 sept - 7 okt 10 minutengesprekken 
4 okt Wiedewerelddag!
5 okt Start Kinderboekenweek
17 - 21 okt Herfstvakantie
Thema van de Week

                                                                                                               
Thema van de week: Moet ik naar jou luisteren?

Exodus 5: 1 - 6:9 en 7:14 - 8:15

De farao luistert niet naar Mozes en Aaron, zelfs niet als ze met bijzondere tekens laten zien dat ze door God gestuurd zijn. Hij laat de Israëlieten nog harder werken. Omdat de farao blijft weigeren, komen er plagen in het land: water verandert in bloed, er komen kikkers en later muggen. Maar de farao luistert nog steeds niet. 


                                                                                                                                                                     

Eén

Nieuws uit de Wiedewereld

Even voorstellen


Mijn naam is Romy van de Vreugde. Ik ben 19 jaar oud en kom uit Genemuiden. In mijn vrije tijd voetbal ik en spreek ik graag met vrienden/vriendinnen af. Ik voetbal bij SC Genemuiden MO20-1, als linksback.
Eind april ben ik afgestuurd als onderwijsassistent. En dit schooljaar ben ik begonnen aan de Pabo deeltijd. Dit houdt in dat ik 3 dagen werk, 1 dag stage heb en 1 dag naar school ga. Ik ben dus elke donderdag te vinden op de Wiedewereld. Ik begin mijn stage in groep 4. En kom komend schooljaar in bijna alle klassen een paar maanden stage  lopen. Ik heb hier ontzettend veel zin in! Ik hoop komend schooljaar veel te kunnen leren.
 

De Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.
De Kinderboekenweek is van 5  - 16 oktober.


Wiedewerelddag

Dinsdag 4 oktober is het Wiedewerelddag! Ter voorbereiding op de Kinderboekenweek, die dit jaar het thema GIGAGroen heeft, gaan we met zijn allen een dagje weg. En hoe leuk is het om op dierendag naar een dierenpark te gaan? 
De Peuters/Onderbouw (gr. 1-4) gaan naar de Orchideeënhoeve en de Bovenbouw (gr. 5-8) naar Burgerzoo. De komende weken worden in de klas natuurlijk al de nodige voorbereidende lessen gegeven.
Houd Parro (school) en Kidskonnect (Opvang) in de gaten voor de praktische informatie!

Deze excursie is mede mogelijk gemaakt door de Kindercorso-commissie en de Overblijfcommissie. Toen deze commissies ca. 2 jaar geleden werden opgeheven, hebben zij hun resterende kasinhoud aan de Wiedewereld gegeven met als doel een mooie dag voor de kinderen te organiseren. Nogmaals onze hartelijke dank voor deze donatie!

Wegens de Corona-maatregelen was het echter tot nu toe niet mogelijk om dit te realiseren. Maar we waren het natuurlijk niet vergeten! We vinden het leuk (en leerzaam) om dit dagje-uit te koppelen aan het thema van de Kinderboekenweek. Zo kunnen de kinderen niet alleen in de klas kennis over natuur en milieu opdoen, maar ook buiten de school en opvang! 
 

Schoenendoosactie

Komende week krijgen de kinderen een folder mee over de actie Schoenendoos. 
 


Dringende oproep (herhaling)

Wij zijn op zoek naar iemand (ouder, opa/oma, dorpsgenoot) die tegen vrijwilligersvergoeding op donderdagmorgen de kinderen van de plus- en praktijkklas zou willen rijden. Dit houdt in een rit rond 10.15 uur heen en weer naar het Kompas in Vollenhove en/of rond 11.45 uur naar Zwartsluis of een bedrijf in de omgeving van Zwartsluis/Sint Jansklooster. 
 

Informatieavond school (herhaling)

Hierbij nodigen we u uit voor de informatieavond op donderdag 22 september. De teamleden zullen u op deze avond vertellen wat de kinderen komend schooljaar gaan doen en ook de praktische punten die voor u van belang zijn komen aan bod. Natuurlijk is er dan ook gelegenheid om hierover vragen te stellen. 
Ouders met kinderen in de Onderbouw zijn om 19.00 uur welkom, de avond voor de ouders van de bovenbouw start om 20.00 uur 


Sam&  - een berichtje van Sociaal Werk de Kop (herhaling)

Voor veel gezinnen wordt het steeds lastiger om rond te komen. Energie is duur, boodschappen zijn duur. Het lukt hierdoor niet altijd om ook nog eens de benodigde schoolspullen of het sportabonnement aan te kunnen schaffen.

Via de website van Sam& kunnen ouders zelf een aanvraag indienen om kinderen alsnog mee te kunnen laten doen aan activiteiten.  Aanvragen kunnen worden gedaan voor bijvoorbeeld: schoolspullen, sporten, muziek- en zwemles, een verjaardag vieren of een uitje.

Mochten ouders zelf niet in staat zijn de aanvraag te doen, dan zijn ze welkom op het geldloket spreekuur, elke donderdagmiddag van 13 tot 16 uur op het kantoor van Sociaal Werk de Kop, Stationsplein 10 te Steenwijk.

Brief betreffende ontwikkelingen kinderopvang en onderwijs Beste ouders, verzorgers,
 
Na een warme en zonnige zomervakantie zijn de scholen weer van start gegaan. In de zomervakantie hebben veel ouders gebruik gemaakt van de kinderopvang die  inmiddels ook weer op volle sterkte draait.
 
Het zal u niet ontgaan zijn dat veel sectoren te kampen hebben met grote personeelstekorten.
Ook bij Accrete kinderopvang en onderwijs hebben wij hier volop mee te maken.
Wij zijn blij dat alle groepen in de opvang en het onderwijs konden starten, echter het zal de komende tijd een grote uitdaging worden om voldoende personele bezetting te hebben op alle groepen. Wij sluiten dan ook niet uit dat er een moment komt dat de kinderen van één of meerdere groepen niet kunnen komen.
 
Tevens merken wij dat er steeds meer beroep op de kinderopvang wordt gedaan. Enerzijds zijn dit nieuwe ouders/kinderen maar ook bestaande ouders die extra uren willen afnemen, andere dagen, ruilen etc.
Binnen onze leveringsvoorwaarden is een grote mate van flexibiliteit mogelijk wat wij u ook graag  bieden. Echter wij merken ook dat als gevolg van het personeelstekort wij niet altijd meer in staat zijn om hier invulling aan te geven.
 
Wij blijven ons uiterste best doen om zoveel mogelijk aan uw vraag te voldoen maar vragen ook begrip als dat niet gaat lukken ondanks de waarschijnlijk lastige situatie waarin u zelf verkeert.
 
Als gevolg van bovenstaande is de telefonische bereikbaarheid van het servicecentrum kinderopvang gewijzigd. Het servicecentrum is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30-12.30 uur.
Wij verzoeken u om uw vragen zoveel mogelijk per mail (kinderopvang@accrete.nl) te stellen.
 
Wij vertrouwen op een goede samenwerking in de komende periode en wensen u ook veel succes en wijsheid bij de uitdagingen waar u voor komt te staan.
Als u vragen heeft over bovenstaande kunt u ons mailen: bestuur@accrete.nl
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Jan Spanjer
Voorzitter college van bestuur Accrete

Gevonden voorwerpen

Herkent u 1 van deze kledingstukken? Ze kunnen komende week nog opgehaald worden (ze liggen in de hal), daarna gaan ze naar de kringloop.

  maat 140

  maat 140

Bereikbaarheid


Algemeen nummer:

0527-246431       kindcentrumwiedewereld@accrete.nl

Peuteropvang en BSO:
medewerkers opvang:
06-82713570       kinderopvangwiedewereld@accrete.nl

Commissies: 
mrwiedewereld@accrete.nl
ocwiedewereld@accrete.nl

Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumwiedewereld@accrete.nl.
Kindcentrum De Wiedewereld Kloosterweg 32 Sint Jansklooster, OV 8326 CE Netherlands

Copyright © 2022 Kindcentrum De Wiedewereld, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Wiedewereld · Kloosterweg 32 · Sint Jansklooster, OV 8326 CE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp