Copy
Nieuwsbrief #1 InSus   •   Bouwupdate, win een Big Green Egg

Update nieuwbouw InSus

Zo vlak voor de kerst kan InSus meedelen dat het gebouw zo goed als klaar is. Een mooie prestatie in een spannend jaar waarin levertijden opliepen en personeel schaars was. Het projectteam van InSus, dat de bouw met hulp van diverse bouwpartijen in eigen beheer uitvoerde, is dik tevreden.

Het gehele terrein is inmiddels voorzien van asfalt, zodat de modderbaden verleden tijd zijn. Momenteel wordt alles opgeruimd en werken we naar de volgende fase: het inbouwen van de recycling- en productielijn!

Verwachte opening recycling en productie


De weegbrug is geïnstalleerd en toegangspoorten gaan bijna open. Nog een moment geduld! De montage van de recyclinginstallatie gaat intussen volop door. Naar verwachting zullen in april 2022 de eerste sandwichpanelen verwerkt kunnen gaan worden.

De opbouw van de productielijn start in april 2022. Na de bouwvak 2022 worden de eerste groene platen geproduceerd. Een mooi moment om hier samen ook naar toe te werken. 


Terugblik recyclingbeurs

Begin november 2022 nam InSus deel aan de recyclingbeurs in Gorinchem. Met een opvallende stand konden we niet over het hoofd gezien worden. Helaas viel het aantal bezoekers wat tegen door de daarvoor afgekondigde bezoekmaatregelen. Het mocht de pret niet drukken. De bezoekers die er waren konden rekenen op volle aandacht en een goed gesprek. 

Capaciteit productielijn:

8.000.000 m2 per jaar

Recycling is een speerpunt van InSus. Maar onlosmakelijk hiermee verbonden is de productielijn, waarop nieuwe isolatieplaten gemaakt gaan worden. Dak-, gevel- en vloerisolatie, het gaat straks allemaal gemaakt worden. Uiteraard met een groen label. De capaciteit van de productielijn is maar liefst 8.000.000 m2 per jaar! Genoeg om een serieuze plaats op de isolatiemarkt te krijgen. 
‘Bouwend Nederland: we komen eraan!’

Denk mee over het InSus-assortiment


InSus zal starten met de productie van standaard afmetingen dak-, spouw- en vloerisolatie in de maten 600x1200 en 1200x2400 mm. De platen worden in alle denkbare diktematen en verschillende afwerkingen geproduceerd. 

Heeft u echter een goed idee voor een speciale uitvoering of toepassing? Laat het ons weten, want samen komen we verder. Voor het beste idee verloten wij in april 2022 een echte Big Green Egg.

Mail uw idee naar info@insus.nl

TEAMSAMENSTELLING


Het team voor het starten van de recycling- en isolatieplatenfabriek is compleet. Per 1 september is de directie uitgebreid naar twee man: Harry van Dam (36) en Peter Hoekman (50) hebben de taken verdeeld en gaan hun opleiding, netwerk en ervaring inzetten om InSus een vliegende start te geven. Uiteraard kunnen zij dit niet alleen. Een team van deskundige en gedreven mensen staat klaar om het PU-afvalprobleem op te lossen en groene isolatie te gaan maken.    

MISSIE


Hoewel InSus nog moet starten met de werkelijke productie, heeft zij al wel een stip op de horizon gezet: het maken van recyclebaar isolatiemateriaal waarvoor geen nieuwe grondstoffen gewonnen hoeven te worden.

Er zijn een aantal spectaculaire producten ontwikkeld waarmee de eerste stap is gezet om dit doel te behalen. 

De komende weken is een tijd van bezinning, om terug én vooruit te kijken. Wij zien uit naar een mooie samenwerking. We houden u op de hoogte! 

Het InSus-team wenst u goede Kerstdagen en een voorspoedig 2022!

   InSus is gesloten van 24-12-2021 tot en met 02-01-2022.
InSus B.V.
Roelofshoeveweg 28
6921 RG Duiven

e-mail  info@insus.nl
telefoon  085 – 064 58 65
Website
LinkedIn
Facebook
Instagram
YouTube
Email Marketing Powered by Mailchimp

Uitschrijven