Copy
Persalarm van het ANP:
 
Danny Vera heeft met zijn nieuwe plaat The New Black & White Pt. V direct de koppositie veroverend in de Album Top 100.
 
Namens de firma Excelsior kunnen wij dit nieuwsbericht bevestigen en is het - zo zijn we dan ook wel weer - reden voor een feestje.
 
Ook omdat Alex Roeka's nieuwe voorstelling straks in première gaat in De Kleine Komedie, er een nieuwe FLEUR is en we eindelijk Johan Gijsen met een prachtlijst kunnen toevoegen aan de Selectors.
 
Kortom, world shut your mouth, leve de goeie muziek.
Loupe gaat door. Kijkt vooruit. Terwijl er al zoveel moois is voorgevallen. Een succesvolle Popronde, een uitnodiging voor ESNS, de jubelend ontvangen EP Older en aandacht van ver over de landsgrenzen. 

Gelukkig is dat niet genoeg voor Julia, Lana, Annemarie en Jasmine - oftewel Loupe uit Amsterdam. Nee. Ze blijven maar indietunes schrijven en opnemen. Daarom is de tweede EP al weer een feit. En wat voor eentje. Spring '19 is een vervolg van Older.

“Een plaat over vallen en opstaan en omgaan met de consequenties van de keuzes die je maakt.” Muziek zoals alleen Loupe dat kan. Inventief, charmant, opzwepend, indringend en fijnzinnig. Het wordt alleen maar beter.
In de jaren tachtig vierde de band Tire Pressure in zeer bescheiden kring succes. Van buurtcentrum Het Orakel tot café De Kudt in Weesp en een klein tourtje in Duitsland. Ze waren ooit zelfs bijna op de radio. Maar onderlinge spanningen namen toe en dromen raakten gefnuikt, zeker toen bleek dat manager Danny zijn beloftes niet kon waarmaken. Dertig jaar nadat de band met ruzie uit elkaar ging, worden ze door hem gebeld. Een van hun liedjes, Windmills Of My Soul, blijkt in een televisiecommercial te zitten. Of ze weer eens kunnen babbelen? Schrijver Nico Dijkshoorn legde de tumultueuze en hilarische geschiedenis van de band Tire Pressure vast in het boek Bijna op de radio.

Tire Pressure bij Matthijs Gaat Door:
Excelsior Recordings zet deze week de bloemetjes buiten, want er is een nieuwe soulvolle stomper van FLEUR die met gemak elke dansvloer zal vullen. De Yé-Yé diva heeft de looks, de moves en een stem die klinkt als een koele bries op een warme zomerdag. Besoin de Personne is de nieuwe single van haar aankomende album Bouquet Champêtre

We mogen één 7” van Besoin de Personne vergeven die vandaag via Bickerton Records is uitgebracht. De persoon die als eerste het juiste antwoord op de volgende vraag mailt naar jim@excelsior-recordings.com mag ‘m aan de collectie toevoegen: 

“Welke twee Excelsior-muzikanten hebben FLEUR ontdekt?”

Tickets via https://tix.to/fleur-bouquet-champetre-tour

Geen Oasis, geen Dinosaur Jr., maar wel 30 gitaarnummers van de oprichter van Le Guess Who? in zijn playlist. Het was een zware bevalling. Daar heeft hij hard voor gewerkt. Johan Gijsen aka Wiekes is deze week onze Selector en heeft heel veel muziek moeten schrappen, maar het is hem na vier maanden gelukt om zijn lijst in te leveren.

“M’n Excelsior-minded speellijst, met zorg in deze volgorde gegoten, dus de shuffle modus is not done. Je doet immers ook geen ananas op je tosti of rabarber in je sinaasappelsap.” - Johan Gijsen

Woensdagavond ging Hallo Venray langs bij 3voor12 op NPO 3FM. Hier speelden ze een aantal nummers van het nieuwe album Coffee and Cake. Bekijk deze sessie hier.
Meindert Talma is de vaste muzikant in De Onwaarschijnlijke Elf tour de komende weken:  
 
In aanloop naar het veelbesproken WK in Qatar is De Onwaarschijnlijke Elf de ideale voorbeschouwing. De opstelling bestaat uit de beste muzikanten, schrijvers en journalisten die Nederland rijk is. Een team om van te watertanden, in een nieuwe, literaire en muzikale theateravond vol verrassende verhalen en opmerkelijke avonturen.

In deze editie van De Onwaarschijnlijke Elf gaan we op zoek naar elf spelers die nooit op een WK hebben gespeeld, zoals Jari Litmanen, Eric Cantona of Alfredo di Stefano. Met muziek, video, verhalen, sportieve gasten en een quiz stellen we zo ons Onwaarschijnlijke Elftal samen. Verder geven de auteurs, muzikanten en journalisten een sappig, verrassend, misschien zelfs onwaarschijnlijk alternatief voor de ellenlange en gortdroge analyses.

De selectie bestaat onder andere uit Marcel van Roosmalen, Frank Heinen, Roelof de Vries, Meindert Talma, Sjoerd Mossou en Michel Doodeman.
 
Bijzijn is meemaken. MICH gaat deze winter op tour door Nederland. Tickets en info via de betreffende zalen. Of hier: tix.to/mich-nuts-tour
Het debuutalbum MOOON’s Brew kwam op 6 oktober 2017 uit, maar nu is het - vijf jaar later - tijd voor een herpersing. Beïnvloed door artiesten zoals Blood, Sweat and Tears, Led Zeppelin, The Paul Butterfield Blues Band, Santana en Rory Gallagher. Het is overigens niet alleen blues wat de klok slaat bij MOOON, want ook surf, psychedelica en garagerock komen voortdurend langs. En alles wordt samengesmolten door een sfeer uit de jaren zestig en zeventig waar de bandleden Tom de Jong, Gijs de Jong en Timo van Lierop in ieder geval zeker zelf niet bij waren - maar dat zou je niet horen als je het niet weet.

Pre-order het album hier.
Nicole Pedder (1987) is autodidact kunstenaar. Ze verwierf wereldfaam met een Paradiso-gevelexpositie vol tekeningen van het Amsterdamse nachtleven en met haar huisstijl voor Tim Knol’s Wandelclub. Voor haar nieuwste project wilde ze zich het sculpturen eigen maken aan de hand van het gezicht van Ruud Gullit. Dit resulteerde in een serie van 20 sculpturen van Ruud Gullit in verschillende fases van zijn voetbalcarrière. 
 
Deze serie is vanaf volgende week donderdag te zien in de winkel van Lack of Guidance: Een Amsterdams, op voetbal geïnspireerd kledingmerk. 
 
De expositie opent op 13 oktober 17.00 uur en is te zien tot 24 oktober.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands