Copy
De eerste zondag van november staat sinds 6/11/22 te boek als de Meindert Talma Bondsdag. De eerste viering vond plaats in het Der Aa Theater en werd onder veel meer opgeluisterd door een lezing van dr. Maartje Janse, universitair hoofddocent te Leiden. Dr. Janse maakte studie van de rol van de vrouw in het oeuvre, een onderzoek dat onder meer aan het licht bracht dat ‘het andere geslacht’ in Meinderts werk allesbehalve prominent aanwezig is. Meindert zou zelfs patriarchaal zijn, een constatering die in de lezing werd onderschreven door nota bene bassiste Janke Brands (zie foto). Nu kun je een hoop zeggen van Excelsior in deze, maar de hoofdrollen in de Nieuwsbrief van deze week zijn echt wel weggelegd voor de ladies.

Met dank aan FLEUR, Clean Pete en Esther de Jong van wie vandaag nieuw werk in première gaat.

De lezing van dr. Janse zal ter zijner tijd ook worden gepubliceerd in een gerenommeerd tijdschrift, waarover later meer.

Meindert beloofde overigens beterschap en wie weet dat we op de Tweede Meindert Talma Bondsdag te horen krijgen waar dat toe heeft geleid.
Mettez les fleurs à l'extérieur! Vandaag verschijnt Bouquet Champêtre, het nieuwe album van FLEUR. Om dat te vieren speelt ze dit weekend een aantal instores, waaronder op het moment van schrijven in Concerto. De Volkskrant bekroonde het album al met vier sterren.

"Sixtiespopzangeres Fleur klinkt even fris én verrassend op haar tweede album" - de Volkskrant ★★★★

Bestel of beluister het album hier.
Stille Nacht is in het duet tussen Clean Pete & Maaike Ouboter geen heilige nacht, maar een zwoele nacht. Religieuze teksten uit het oorspronkelijke lied worden afgewisseld met subtiele verleidingen. "Woordenstroom uit je godd’lijke mond, Nat King Cole op de achtergrond." Engelengezang begeleid je langzaam de hemel in, tot je geen weerstand meer kunt bieden. "Schenk me voor één nacht je hart.”
Het nummer Nuts is de derde single van het nieuwe MICH album Nuts. Snapt u het nog? Om gek van te worden. Nuts van Nuts dus, de plaat die vanaf 25 november overal verkrijgbaar is. Ook op picture disc. 

Filmmaker, muzikant, vocalist bij MICH en kunstenaar Bastiaan Bosma maakte bij Nuts een videoclip.
Nachtjapon, zo heet de eerste single van Esther de Jong’s debuutalbum dat volgend jaar verschijnt. 

Nachtjapon gaat over het pad dat ik bewandel en wil bewandelen, tegen beter weten in van anderen en soms ook van mijzelf. In eerste instantie ging het nummer over het muzikanten bestaan dat ik probeer te verwezenlijken maar het kan overal over gaan, ieders leven.” - Esther de Jong

Beluister het nummer hier.

Music Machine aan de Paardenstraat 11 in Sittard is al meer dan 30 jaar een begrip in Zuid-Limburg. Smaakmakers en eigenaren Rino Vincken en Jan van Montfort zijn drijvende kracht achter de muziekspeciaalzaak. De heren stelden een lijst samen met hun favoriete tunes.

"Dwars door de platenkast van de soundtrack van ons leven. Een gezonde Punk-opvoeding doet nog steeds nieuwsgierige oortjes spitsen.” 

Omroep HUMAN ging op visite bij Djurre de Haan (AWKWARD i) om te praten over de liedjes die hij schreef voor Kanaal Sociaal. Afgelopen dinsdag was de eerste uitzending van de belangrijke docu-serie over de mantelzorg(er) te zien op NPO 2. Kijk de aflevering hier terug, en kijk de komende vijf weken elke dinsdag om 22:20 op NPO 2. 
Het Grote Gebeuren is een avond gecureerd door Spinvis bij dB's op 12-11 van 4 tot 9. Met muziek van Saartje Van Camp, De Witte Kunst, Jeffrey Bruinsma & Jesse van Ruller, Fulco en met VR van Nemo Vos.

Gratis toegang, geen kaartje nodig, komt allen!
Dat singer/songwriter Yorick van Norden veel met Paul McCartney heeft was in de aanloop naar Sir Paul’s tachtigste verjaardag al regelmatig te zien bij talkshow Khalid & Sophie.

Net als de iconische ex-Beatle speelde van Norden ooit in de Liverpoolse Cavern Club en nam hij onlangs een album op in de legendarische Abbey Road studio. Over Yorick’s voorlaatste album The Jester schreef de Volkskrant: ‘Voor de nieuwe van Norden laat je de nieuwe Paul McCartney gerust even liggen.’ 

Hoog tijd dus voor een avondvullende show met de parels uit het werk van McCartney en van Norden en het verhaal over wat die met elkaar te maken hebben.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands