Copy
De Winter is nu al geslaagd. D'r ligt mooi hard zwart ijs en we mogen de komende dagen naar tig toffe shows in stad en land. Anne Soldaat in de Paradiso, de dernière van The Kik morgen in de Nieuwe Luxor, volgende week donderdag de laatste bandshow van Spinvis in de Vereeniging in Nijmegen en de Kerstshows van Clean Pete lopen ook als een tierelier, zo meldde Renée vanochtend per email:
 
"Toch even het kerstsucces met jullie delen hoor :) De kaartverkoop gaat erg goed, Kleine Komedie en Doornroosje zijn uitverkocht, de Ronda zit over de 800 en Oosterpoort zo'n 300. In de Ronda hebben we trouwens ook gastenlijstplekken, dus laat maar weten als je erheen wil. 
In 2023 had Paradiso grote zaal te weinig mooie data beschikbaar, maar zet 22 december 2024 maar alvast in de agenda! Wie weet met een nieuw kerstplaatje? "
 
Helaas is er ook een hele hoop slecht nieuws, zoals een jobstijding uit Huize Vic Willems, maar ondanks alles wensen we de lezer alle goeds en veel plezier.

Vic Willems verloor zijn moeder en schreef een lied. Gecondoleerd Vic. Hou je haaks.

“Hier is dan 'Lessen', over grote vragen, over moed, en over alle andere dingen die ik van haar heb mogen leren. ‘Dankbaar’ dekt de lading niet.”

Vandaag de langste Selector playlist sinds de invoering van deze rubriek en daar zijn we heel blij mee. Want Linda van Leeuwen stelde ‘m samen. Linda is bekend als zangeres in het Dans- & Showorkest van Thijs Boontjes. En als drummer Bram Hakkens een keer niet kan, neemt ze zonder enige moeite zijn plek in. Kijk maar. Een multitalent met smaak. 

“De favorieten uit mijn favorieten: mooi eclectisch is niet lelijk.”
Het is vroeg Kerst dit jaar met Clean Pete. Samen met Maaike Ouboter speelden ze Stille Nacht live bij Omroep MAX.
Vanaf morgen wordt het Kerstfeest van Clean Pete voortgezet in de theaters. Er zijn op enkele plekken nog enkele kaarten. Wees er snel bij. Het beloofd een waar spektakel te worden. Lees maar:

"Hallelujah in de Gloria! Clean Pete’s Kerstshow komt er aan! En die gaat volledig over the top. Laat dat maar aan de tweelingzussen over. Loes en Renée zijn dan ook suckers for Christmas. Echte fanaten. Hun kerstalbum Gloria werd door de Volkskrant uitgeroepen, nee, uitgejúbeld tot ‘kerstplaat van het jaar.’ Vijf kerststerren kregen ze. En ook bij deze Kerstshow worden alle feestregisters wagen- dan wel arresleewijd opengetrokken. Zonder blikken of blozen gooit Clean Pete de sfeer om van ingetogen klassiek naar rock-’n-roll. Cello, gitaar, stembanden, alles wordt in de boom gehangen. Met niet de minste gasten: Thijs Boontjes, Ruben Hein, Lucky Fonz III, Maaike Ouboter, Niek Nellen, Mark Lohmann en Robin Kester. En er is een heus koor op het balkon, niks houdt Clean Pete tegen om kerst dit jaar maximaal te vieren. De dames een béétje kennende, belooft het allesbehalve een Stille Nacht te worden." 
We hebben nog een mooie live sessie van The Weight, Pt. 2 tegoed. Het nummer is afkomstig van het aankomende album Everything Grows van Nagasaki Swim.
Zelf live zien? Volgend jaar staat Nagasaki Swim o.a. op Motel Mozaïque en Grasnapolsky Festival. 
Het concert van Elephant in Rotown Rotterdam van vorige week krijgt in de NRC 4 ballen. Daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. Lees de hele recensie hier

“Elephant maakt zachte, zonnige Americanaliedjes met gitaarsolo’s die knarsen alsof ze uit een vintage versterker komen. Het doet denken aan de folkrock uit de zeventiger jaren, en vooral aan de band die die sound in de jaren negentig al een keer terugbracht: Wilco.” 

“De harmonieën à la Crosby, Stills, Nash & Young klinken live loepzuiver en net zo weldadig als op de plaat.”


Elephant speelt nog een aantal liveshows de komende tijd, waarvan een groot deel is uitverkocht. Alleen voor de show van vanavond in Vera - Groningen en in De Neushoorn in Leeuwarden van 13 januari zijn nog kaarten. Daarnaast staat de band volgend jaar op verschillende festivals waaronder ESNS en Dauwpop en spelen ze in september in de grote zaal van Paradiso.
Zondag speelde FLEUR live bij Leo Blokhuis op NPO Radio 2. Ze speelde daar een aantal nummers waaronder Je Touche du Bois.
Togo All Stars verwarmen deze koude winterdagen met funk en afrobeat. Ga ze zien. Koop je kaarten hier.
En kom alvast in de stemming met de video van Everybody Get It.
Vorige week bracht VanWyck Push The Sky Away uit, een unexpected treat, aldus Americana UK. Luister naar de cover en meer via de VanWyck Winter Hour playlist en kom in winterse sferen met ‘dark songs for slow nights’. 
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands