Copy
zonzonzon
magistrale zon
lachende gasballon
hou van jou knettergrote zomerzon

Zo begon afgelopen zaterdag het weekend bij de show van Spinvis op Down The Rabbit Hole. Gelukkig schijnt de zon nog steeds en hebben we voor ieder wat wils in de Nieuwsbrief van deze week. Een album en drie singles bijvoorbeeld. Of twee hele mooie playlists en Danny die zijn nieuwe single live speelt met het briljante The Rosenberg Trio. Gelukkig zijn er ook weer genoeg nieuwe shows in het vooruitzicht, dus pak je agenda d’r maar alvast bij. En eet smakelijk voor straks. Misschien wel friet met Mayonaise?
 
Pronk komt vandaag met een nieuw album dat nergens rekening mee houdt, dat geen businessplan of format kent. Mayonaise. Een plaat die 100% uit graagte en R&Roll is ontstaan, eentje waarvan je zin krijgt in alles wat God verboden heeft. Of zoals OOR schrijft: “Kneiterharde rock & roll waarbij je voor je het weet aan het meeblèren bent.” De plaat beukt je wild, knuffelt je warm en laat je head bangen zonder dat je er erg in hebt. De hooks en vette refreinen vliegen je om de oren. “Dat gaat wat worden op de Zwarte Cross.”
De kalmerende zondagochtendklanken die Rimer London uit zijn piano weet te toveren zal menigeen verbazen. Want waar we hem vooral kennen van zijn swingende, dwingende elektronische muziek is Rimer achter een piano juist de rust zelve. Sereen, vredig en ontspannen. Zo ook Accidental Lambada. Moderne klassieke muziek waarbij het heerlijk wegdromen is. Wat een alleskunner is het toch.
Loupe blijft maar met wonderschone liedjes strooien. Zo bracht de band vandaag Better Off uit. “Een parel die per luisterbeurt meer begint te stralen.” 
Philip Kroonenberg maakt een lied als er iets gebeurt dat hem raakt of als hij wordt overvallen door een nieuw gezichtspunt. Zo ontstaan er tijdens zijn werk als psychotherapeut ook nieuwe liedjes. Over zijn werk, de toestand in de wereld of over wandelen bijvoorbeeld:

“Wandelen is fijn en noodzakelijk. Zo proberen we het verval wat uit te stellen en tot nu toe is dat gelukt.”

In september brengt Excelsior Recordings de nieuwe plaat The Therapist van Philip Kroonenberg uit, voorafgegaan door een aantal singles. Bij elke singlerelease hoort een muzikaal programma in Het Paardcafé te Den Haag. Zo ook deze zaterdag bij de derde single Walking in the Wind. Philip Kroonenberg, The Therapist invites: Samen met een wisselende muzikale gast gaan ze op zoek naar het verhaal achter het lied. Eerder waren Melle de Boer (Smutfish) en VanWyck te gast. Dit keer is dat Yorick van Norden.
Frank Satink, beter bekend als The Machine is ‘The hardest working man in showbizz’. En omdat hij - naast honderdvierentwintig andere dingen - ook manager van Pronk is, is Frank vandaag onze Selector. We zijn vereerd dat hij hier even wat van zijn kostbare tijd vrij voor heeft willen maken. “Feel good hits of the summer.” Zegt Frank over zijn lijst.
Met behulp van het briljante The Rosenberg Trio speelt Danny Vera zijn nieuwe single A Fadin’ Blue live bij De Avondetappe.
 
Big Tunes; een Spotify playlist vol subtiele grooves, in lijn met hun eigen muziek en alom geprezen album Big Thing. Wekelijks geüpdatet door de band zelf. Luister maar.
Bob uit Zuid, misschien wel de leukste Nederlandstalige rapper van dit moment, gaat on the road again. Tickets via de betreffende zalen. 

Daarnaast vertelt Bob deze week in de Volkskrant over zijn debuutplaat aan de hand van dierbare albums; “Ik wist niet dat ik kon schrijven, maar ik vind wel dat ik het kan.”
Op 21-24 juli voert Meindert Talma zijn Domela Passie op. Deze keer met Freek de Jonge als verteller en met hulp van een groot koor en band. De voorstelling is te zien in openluchtmuseum It Damshûs te Nij Beets.

Tickets via: explore-the-north.nl/nl/agendaitem/
Jazz. Wicked. Aanstaande zondag geeft BRUUT! acte de presence op het North Sea Jazz festival en een week later op Valkhof festival.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands