Copy
OK OK, de Record Collector en Shindig! zijn misschien niet (meer) de meest toonaangevende Engelse tijdschriften ter wereld, maar dat het ene blad een recente uitgave van Excelsior met ★★★★ onderscheidde terwijl het andere Daryll-Ann’s Seaborne West verkoos tot een van de beste albums van de jaren ‘90 is toch een welkom hart onder de riem van de bezorgers van dit wekelijkse nieuwsbulletin.

En er zijn meer opstekers deze week. Zo is het nog maar 23 nachtjes slapen voordat Tim Knols Wandelclub & Excelsior hun eerste toogdag presenteren in het Wandelpark Caprera bij Haarlem.

Thijs Boontjes komt ook die kant op met z’n Dans- en Showorkest. Dat moest zo zijn want Boontjes wandelt wat af, blijkt uit het artikel hieronder. Doe er uw voordeel mee (en koop vooral een kaart nu het nog kan). En dan nu: brekend nieuws over Steve French, een prachtige selectie van Kilian Kayser (geen pseudoniem) en een aantal belangwekkende annonces.
Cees Paris (geen pseudoniem) is frontman van Amsterdamse band Steve French. Sinds middernacht is hun single Letters From Mom uit. Cees licht zelf toe hoe het lied ontstond en waar het over gaat.

Abel (toetsenist, red.) en ik (Cees, red.) hebben een keer naar Eureka geluisterd van Jim O’Rourke. Het was een hele bijzondere ervaring, die de inspiratie vormde voor de demo van Letters from Mom. Het is niet helemaal gelukt om er een Jim O’Rourke liedje van te maken maar ik ben heel blij met het resultaat! Ik vind het een onconventioneel Steve French liedje maar toch weer heel Steve French. Het is altijd een beetje risicovol om te praten over de tekst, maar deze nieuwsbrief lijkt me een relatief veilige plek. Het liedje is een verzonnen verslag over de laatste dagen van iemands oma. Ze overdenkt de moeilijkheden van haar leven. Een leven wat al voelt alsof het voorbij is terwijl zijzelf nog (even) voortbestaat.

De band heeft er maar druk mee, want vanaf vandaag is het album Dogs te bestellen. Op cd of vinyl. Er is ook een t-shirt. Exclusief verkrijgbaar in combinatie met de plaat en met fiks voordeel.
Kilian Kayser is een manusje van alles, hij drumt onder meer bij Steve French en werkt als videoredacteur voor 3voor12. Met zo’n drukke agenda kan het natuurlijk gebeuren dat je even vergeet dat je Selector van dienst bent. Dus deze lijst is er een op de valreep. Dank Kilian.

“Toen ik vijftien was heb ik ooit de site van Excelsior helemaal binnenstebuiten gekeerd op zoek naar contactgegevens om mijn eerste bandje te slijten. Dat is nooit gelukt en dat is voor beide partijen maar goed ook. In deze playlist het resultaat van de goede dingen die die zoektocht destijds wel heeft opgeleverd, plus de allerleukste, beste en mooiste liedjes ooit. Voor nu dan. Er zit niet echt een lijn in, behalve dat hij op alfabetische volgorde staat en zo eigenlijk verrassend goed werkt.” - Kilian Kayser
Calling van Elephant heeft vanaf vandaag niet alleen een videoclip, maar is ook volop op de radio te horen; zo staan ze op de dag rotatie van Willy Radio (BE) en NPO 3FM.
Zondag bij de succesformule Sunday Sounds: Nagasaki Swim in de Tolhuistuin onder de oude plataan. Gratis en voor niks. Op aanraden van Het Parool, om de stadse drukte te ontsnappen.
'The Godfather of Grunge captured by Dutch snapper'

Kijk aan, Neil Young by Hanekroot krijgt ★★★★ in de nieuwe Record Collector. Profiteer nu en bestel het fotoboek met een mooie korting.
 
Loop mee op op de eerste editie van muziekfestival Walk OnOp 14 augustus presenteert Tim Knol zijn nieuwe album in het duinlandschap van Caprera. Verwacht onderweg optredens van o.a. Elephant en Thijs Boontjes & zijn Dans- en Showorkest.

Tickets verkrijgbaar via: https://caprera.nu/agenda/walk-on-avontuurlijke-muziekroute-met-tim-knol/
Om in de stemming te komen vroeg Bob van De Wandelclub aan Thijs van het Dans- en Showorkest, om wandelspiratie:

Naam: Thijs Boontjes

Schoenmaat: 41 (noodlottig instabiel met 1,92 meter)

Wandelaar sinds: 2005. Maar het woord kuieraar dekt de lading beter. Op variërend tempo, zonder specifiek doel en liefst door stedelijk gebied. Stadsparken mijd ik. Winkels kunnen daarentegen dienstdoen als verlengd wandelgebied. Zo zorgt een filiaal van Dille & Kamille op de route, met steevast frivole klassieke muziek en lavendelgeur, voor een prima balans met het claxonorkest en een dagelijks aanbevolen hoeveelheid fijnstof op de doorgaande wegen.

Mooiste wandeling dit jaar: Dat moet er een met een Italiaanse ijsboer op de route zijn geweest. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat dat er niet slechts één is geweest.

Slechtste wandeling ooit: Per ongeluk de deur uitgestapt tijdens een extreem drukke ochtendspits, met als resultaat al vloekend en tierend rondlopen. Alleen maar verliezers.

Flora: De kastanje. Dun gezaaid in Amsterdam, dus wanneer ik er in de herfst eentje aantref ben ik direct in m’n nopjes. Specifiek in de herfst, zodat ik een verse kastanje kan oprapen en als souvenir in m’n handpalm kan bewaren voor de rest van de wandeling.

Fauna: De hond. In alle soorten en maten.

Wandel tip: Pierewaaien door de grootste winkelstraten van de hoofdstad. Alleen maar rechtdoor (alles loopt toch in boogvorm en resulteert in een rondje) en zie de demografie als een kameleon meebewegen met het winkelaanbod. Vergeet geen ijsco te halen bij de Beurspassage op de Nieuwendijk.

Favoriete wandelmuziek: Via Con Me - Paolo Conte

Ik zou graag nog een keer wandelen met: Tom Jongbloed. Vleesgeworden stadsencyclopedie.
 
Sinds 2000 organiseren de mannen van zZz en hun kornuiten jaarlijks het roemruchte Sleazefest. Ooit begonnen als een uit de hand gelopen BBQ beleeft het feest op 5 augustus zijn 20ste editie. Deze keer op het strand van IJmuiden. De voorverkoop loopt rap, dus wees er snel bij. Tickets via: sleazefest.weticket.com
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands