Copy
Ook dit jaar doet Excelsior Recordings niet mee aan Zwarte Vrijdag, zijnde een verderfelijke uitwas van het laat-kapitalisme. De webshop is wel gewoon geopend en u kunt er tegen fatsoenlijke Hollandse prijzen onze uitgaven aanschaffen, zoals de nieuwe MICH. En ga er eens lekker op uit dit weekend. Tim Knol & The Wandering Hearts spelen in het Patronaat vanavond, Spinvis in Naaldwijk en Hallo Venray in Deventer. Of morgen naar Bob Uit Zuid in EKKO of naar Elephant in Hengelo. Keuze te over, vertier gegarandeerd. Goed weekend. 
"De kracht van het fijne Nuts zit ‘m niet in uitschieters maar juist in de balans, met behoud van het prettig pretentieloze karakter.” - OOR 

Zo, er is een nieuw MICH album. Het heet Nuts, en het klinkt verrassend aangenaam en poppy. Het kost moeite om de muziek niet als vrolijk te bestempelen. Godzijdank gaan de teksten als vanouds over de gigantische hoeveelheid leegte in onze levens, die ons langzaam tegen de plinten van het bestaan lijkt te verpletteren. 

Anyway, Nuts, dus. Vanaf vandaag overal te beluisteren. En Nuts komt niet alleen digitaal uit, maar ook op cd en op prachtig geïllustreerde picture disc LP.
Wij zijn in de wolken van de eerste single van Cloud Cafe. De band debuteert vandaag op Excelsior Recordings met een uitnodiging voor Noorderslag en Grasnapolsky festival op zak. 

“Ze maken bezielde indierocknummers met folky roots. In Over Your Head opent met de zin “I never meant for this to end”. Deze wordt gevolgd door een golfslag van weloverwogen oproer, waarna het lied zich verder ontvouwt in een getouwtrek rondom de gedachte dat je met wensen en goede bedoelingen alleen niet ver komt.” Aldus Timo Pisart van het gezaghebbende 3voor12.
Vanavond in de basis en nu al op de streamingdiensten; Andries Noppert (Tower fan de Jouwer). De oranjehit van Meindert Talma, over de nationale ballenstoppert.

Nederland speelde deze week de eerste wedstrijd van het WK. 2-0 winst tegen Senegal. Tot ieders verbazing koos Van Gaal voor Noppert als zijn keeper. Opmerkelijk, want Noppert speelt bij Heerenveen en zat zelfs vorig jaar op de bank bij Go Ahead Eagles. Meindert Talma schreef een lied over het “jongensboek achtige debuut”. 

“Noppert en ik zijn beide Fries, laatbloeiers en 2 meter 3.” 

Meindert heeft een druk weekend voor de boeg. Vanavond speelt hij live in de uitzending bij Radio Veronica, morgen neemt hij deel aan het Nationaal Dictee én zingt hij een lied over Dick Nanninga bij de opening van de muurschildering over de enige Oranje-speler die ooit een veldgoal scoorde in een WK-finale. En zondag staat in het teken van Minna (met de hits Hee Frenkie de Jong en Leeuwenhart (Memphis Depay)) en De Domela Passie, zijn jongste albums die hij integraal zal spelen in de Vera, Groningen.
VanWyck, ​​nom de plume van Christien Oele, maakt intrigerende alt.folksongs en kwam dit jaar met een succesvol vierde studioalbum. Een relaas in twaalf stukken over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is. The Epic Tale of the Stranded Man ontving internationale lof.

Deze week verschijnt VanWyck - Live at TivoliVredenbrug, een liveopname van een drietal nummers van haar jongste album, opgenomen met Frans Hagenaars in TivoliVredenburg. 

Dit voorjaar oordeelde de Volkskrant al: “De veelkleurigheid van haar nieuwe werk tilt ook de optredens en de zang van de Amsterdamse VanWyck naar een hoger plan” 

Live ligt er dit jaar nog een uitverkochte show in Paradiso in het verschiet en volgend jaar staat er een omvangrijke theatertour in de planning.

Cloud Cafe gaat als een speer. De Amsterdamse indieband brengt vandaag een eerste single uit op Excelsior Recordings en speelt zich in de kijker voor de grote festivals. Daarom is frontvrouw Tara Wilts vandaag de Selector van dienst. 

“Het is een lappenpop. Warm en zacht en een charmante warboel.” - Tara Wilts

Malou Miedema van 3voor12 nam Lonely Dance, de opmaat naar hun debuutalbum, onder de Loupe. 

“Wauw, wat is de nieuwe single van Loupe een sprankelend indie-popliedje”

“Loupe vindt eigen stem in indie-pop met grootse refreinen.”

“Sprankelende single is de opmaat naar een debuutalbum.”

Het zal je maar gezegd worden. Oordeel zelf: 
PS 
Even over de video. Een week na het opnemen van Lonely Dance stapten de leden van Loupe het Kröller-Müller Museum binnen en stuitten daar op het videowerk Running in Circles van Jeroen Jongeleen. Hierin rent Jongeleen vanuit zijn liefde voor het olifantenpaadje zijn eigen groeven in het veld, net zolang tot er een eigen spoor ontstaat, soms na uren, soms na dagen noeste arbeid. In deze eerste samenwerking tussen de muziek van Loupe en het videowerk van Jeroen Jongeleen resulteert dat in een bijna hypnotiserend beeld, waarin het pad wat Jeroen rent symbool staat voor de weg die Julia zich door het leven baant. Aan de minimale beweging in het veld en de flikkering van de zon zie je dat er iets verandert maar tegelijkertijd lijkt hij ondanks zijn harde werk stil te staan.
Save the date. Op 27 september speelt Elephant in de Grote Zaal van Paradiso Amsterdam. De kaartverkoop is reeds gestart. Tickets via www.paradiso.nl.
Jimmy Diamond gaat in 2023 op pad met hun aankomende album You Radiate. Tickets en info via: www.jimmydiamondofficial.com

De band heeft een nieuwsbrief in de steigers staan, om iedereen op de hoogte te houden omtrent de laatste ontwikkelingen. Abonneren kan hier.
De kranten staan er vol mee. De muziekcassette leeft weer. Onze Jim Remers vertelt er over in Dagblad Trouw: “Het bandje is voor ons de afgelopen tijd snel onderdeel geworden van het complete aanbod van een artiest,” zegt Jim Remers van het Nederlandse platenlabel Excelsior. Dat label gaf de afgelopen tijd bandjes uit van artiesten als Spinvis. Van zijn debuut werden er in snel tempo duizend cassettes verkocht.

Ook Excelsior Recordings brengt ze dus uit. Met veel succes en plezier. Zie hier voor ons aanbod.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands