Copy
Tally Ho!

Het spel is op de wagen in Het Noorden, oftewel ESNS 2023 is aan. Met name in ons clubhuis is het goed toeven deze dagen. Dankzij de toffe shows, de uitstekende zorgen van het Team Sfeerbeheer en de goeie berichten die her en der vandaan komen: toffe reacties op de nieuwe, langverwachte traumahelikopter, een fijne aankondiging van VanWyck, een nieuw lied van Happy Camper en dan moet de metaverse van Spinvis en Nemo Vos zich nog ontvouwen... Wat dat laatste is? Goeie vraag. Meer daarover (en over tal van andere belangwekkende zaken in binnen- en buitenland) de komende dagen via onze diverse kanalen.

Immer bereit,

De buitendienst van Excelsior

Bands die duizenden kilometers hebben afgelegd veranderen nu eenmaal vaak. Soms worden de gitaren aan de wilgen gehangen. Leden komen en gaan. Bandbusjes worden nightliners. Of andersom. 

traumahelikopter blijft wat dit betreft standvastig in zijn essentie. Het eigenzinnige trio uit Groningen Noord leunt al meer dan tien jaar op een van de meest pure fundamenten van een band: vriendschap. Zanger/gitarist Mark van der Ploeg, gitarist Daan van Dalen en drummer Roel van Berloo schrijven liedjes die spreken tot de herrieschopper vooraan in de pit, maar evengoed tot de introverte zwever achterin de zaal.

Deze twee uitersten komen samen op de door van Dalen geproduceerde vierde langspeler Save Yourself, die vandaag verschijnt via Excelsior Recordings. Precies 10 jaar nadat het titelloze debuut van de band in 2013 uitkwam. 

"Wat mij betreft gaat onze plaat over tegenstellingen; tussen hard en zacht, licht en donker, hoop en wanhoop, punk en pop. Van de dystopische misantropie van Greg Sage (the Wipers) tot aan de kinderlijke naïviteit van Jonathan Richman, twee grote favorieten van mij." - Aldus Mark van der Ploeg.

De band presenteert Save Yourself vanmiddag op ESNS en gaat daarna op tour door Nederland.

 
ESNS is in volle gang. 3voor12 tipt alvast Elephant en Cloud Cafe voor Noorderslag. Maar er is de komende dagen nog veel meer te zien in Groningen. Hier een overzicht:

XLCR op ESNS
20/01 Resort presenteert Don Melody Club, OHK 17:00
21/01 Hallo Venray, Bob uit Zuid, Nagasaki Swim, Alamo Race track, in de WEnutbutter, alias de OHK, op de OosterHamrikKade tussen 12:30 en 17:00u.

Elephant
20/01 3FM  Sessions, Grand Theatre 11:00
21/01 Platosonic instore,  Plato Groningen 12:50
21/01 Noorderslag, Oosterpoort Binnenzaal 17:45

Cloud Cafe
20/01 3FM  Sessions, Grande Theatre 15:15
21/01 Noorderslag, Oosterpoort Marathonzaal 18:30
22/01 Aftersonic, Gigant Apeldoorn 14:30

Esther de Jong
21/01 Showcase Noord, Noord 12:45

traumahelikopter
20/01 Save Yourself Pizza Party, Buurman & Buurman Westend 12:00 - 17:00

Spinvis & Nemo Vos
21/01 Voorbij De Metaverse Dystopie, Forum 13:30
Morgenmiddag ontvouwen Spinvis en Nemo Vos hun visie op de metaverse met de presentatie van de nieuwe, interactieve live VR-show 8 Miljard Ikken.

Als u dit leest zijn er 8 Miljard mensen op aarde. En ondanks dat onbevattelijk
grote aantal ziet u zichzelf waarschijnlijk als een volkomen uniek individu. 
Deze schijnbare tegenstelling is het thema van het interactieve VR-werk 8 Miljard Ikken, een reis door werelden die leiden van het hoogst individuele “alleen zijn met jezelf ” tot het opgaan en verdwijnen in een oceaan van eindeloos veel kopieën van kopieën van kopieën van al uw “ikken”

Reisleider door deze transformatie is Spinvis. Met muziek, tekst en liedjes brengt hij wat meer duidelijkheid of zaait nog wat meer verwarring.
Deze week heeft de frontman van de band Jimmy Barock tussen alle bedrijvigheid door een lijst voor ons samengesteld. Het is geen geheim dat Joey naast zijn leven als muzikant er ook nog andere werkzaamheden op na houdt.

“Speciaal voor de gelegenheid staat Noorderslag natuurlijk centraal in mijn playlist, oftewel dé Nederlandse popmuziek. Eéntje met een vrij persoonlijke invalshoek met belangrijke artiesten en hoogtepunten van mijn eigen jaren bij het festival. Vanaf de late jaren ’90 eigenlijk toen ik als tiener het festival bezocht en volledig geïnspireerd raakte van al die coole bands. Caesar en Voicst natuurlijk en ‘mijn’ lokale helden van Benjamin B. Inmiddels zijn we een kwart eeuw verder en heeft de Nederlandse popmuziek er eigenlijk nooit beter voorgestaan. Wat een weelde van kwaliteit! Het is een voorrecht om het programma van Noorderslag te mogen samenstellen.”
't Was afgelopen maandag officieel de rottigste dag van het jaar. Gelukkig is De Blauwe Maandag voor ons verschenen. Een echte krant, met bemoedigende kopij van onder vele anderen Ingmar Heytze, Erik Kessel, Thijs Boontjes én een mooie primeur van Joost Stokhof over de vondst van de eerste smiley (op een Hettitische schenkkan uit 1700 voor Christus). Bestel die krant en zet vooral het lied nog een keer op dat Spinvis maakte voor De Blauwe Maandag.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands