Copy

Vanochtend kwam er een oude vriend op de koffie. Het duurde even voordat we het over koetjes en kalfjes konden hebben want hij moest eerst in alle toonaarden het album van de Blue Flamingo bezingen.

"De beste plaat in jaren."
"Van de week acht keer achter elkaar gedraaid."
"Die hoes is ook al zo mooi."

Kwam dat even goed uit want ik had dringend een haakje nodig voor dit intro; om die plaat (Metropolyphonica) nog 's onder de aandacht te brengen én om te melden dat de maker dit weekend in het wild te zien is. Zo staat Ziya Ertekin aka Blue Flamingo morgen in de Velvet te Breda (aanvang 15u) en zondagmiddag bij de opening van de Makersstraat op de Tramkade in Den Bosch.

Maar er is meer. Zie daarvoor de rest van dit schrijven dat ook deze week weer met liefde en aandacht is samengesteld door de crew van Excelsior Recordings.

Cheers/frrr

Philip Kroonenberg maakt een lied als er iets gebeurt dat hem raakt of als hij wordt overvallen door een nieuw gezichtspunt. Zo ontstaan er tijdens zijn werk als psychotherapeut ook nieuwe liedjes. 

“Misschien heeft het te maken met ouder worden, maar vaak ben ik me bewust van onze kwetsbaarheid. De roekeloosheid waarmee mensen via een toetsenbord onvrede de wereld in slingeren, baart me wel zorgen. Als een horde redelozen in een vijandige cadans belandt kunnen dingen gebeuren waarvan je achteraf niet begrijpt hoe het mogelijk was.” - Philip Kroonenberg

In september brengt Excelsior Recordings de nieuwe plaat The Therapist van Philip Kroonenberg uit. Reserveer de langspeler via Excelsior Recordings

Aan het album gaan een aantal singles vooraf. Bij elke single release hoort een muzikale zondagavond in Het Paardcafé te Den Haag. Zo ook dit weekend bij de tweede single: Shivers.

Philip Kroonenberg, The Therapist invites. Samen met een wisselende muzikale gast gaan ze op zoek naar het verhaal achter het lied. De eerste gast was, de van onder andere Smutfish bekende, Melle de Boer. Deze sessie is dat VanWyck en bij de derde single Yorick van Norden.
 
In het centrum van Amsterdam, boven zijn studio, woont Rimer London. U kent hem wellicht als producent van vele bekende muziekstukken, maar wat we niet van Rimer weten, is dat hij een virtuoos pianist is. Tot nu toe dan, want er komt een pianoplaat van hem uit: Hangover Piano.

In het weekend, niet al te vroeg in de ochtend, daalt Rimer in zijn badjas via een wenteltrap af naar de studio. En dan speelt hij in alle rust piano. Voor zichzelf. Maar op een gegeven moment begon hij deze stukken toch op te nemen, en nu is er Hangover Piano. De tweede single heet Hammered.
Paul Bond, een verre achterneef van James, James Bond, is onder andere bekend als toetsenist van Yorick van Norden en VanWyck. Recentelijk speelde hij de sterren van de hemel met Alex Roeka tijdens de uitvoering van In Dit Sterrendal. Én als dat nog niet genoeg is, maakt Paul ook nog eens furore als solo artiest. Tussen de bedrijvigheden door heeft hij de tijd gevonden om een playlists te maken en daarom hebben we hem de Selector van deze week gemaakt. 

"Vijfentwintig nummers! Een criminele opgave, maar het is gelukt. Een lijst met mijn favoriete nummers van de Excelsior-artiesten waarmee ik nu en dan het podium deel, plus de beste liedjes waarvan je zou willen dat je ze eerder had gehoord dan gedacht.” - Paul Bond
De loftuitingen voor het debuut van Elephant blijven binnenstromen. Zo ontving Big Thing deze week vier ballen in de NRC.
Moss en Thijs Boontjes waren live bij Radio Veronica. Zie hier: 
Thijs Boontjes - Een Beetje Liefde
Moss - Not Today
Moss - Before It's Gone
Aanstaande zondag bij de succesformule Sunday Sounds: YAN in de Tolhuistuin onder de oude plataan. Komt dat zien. Gratis.
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands