Copy
Kameraad Wouter Verrijn Stuart was van de week bij Spinvis in Haarlem. Op de vraag hoe het was tikte WVS: ‘Tijdens deze clubtour, 7.6.9.6., stijgt Spinvis boven zichzelf uit. Ten eerste door de aankleding: een ingenieuze luifel, vol van verrassende belichtingen, slingert boven de band uit. De ritmesectie, toetsen, drums en bas staan subtiel op mini-podia, omlijst door de wel op tentakels lijkende dragers van die luifel. Daarvoor Erik, alias Spinvis, met om zich heen de vrouwelijke sirenen op cello en viool én trompet. Aftrappen met Hallo Maandag, halverwege het bijtende Voordeel Van Video, en ultieme finale Kom Terug (Michel Da Capo!). Nog niet voldaan? Smalfilm en Astronaut (Han Reiziger!) ronden het mooi af. Ik kan na vertrek uit het Patronaat de Trein, Vuur, Dageraad moeiteloos weer aan…’
Daarom: doe als Wouter en ga Spinvis vooral nog ‘s meemaken. Vanavond in de Mezz te Breda bijvoorbeeld. Of morgen als ie op Down The Rabbit Hole staat. (En u tot de gelukkigen behoort die een kaart heeft.) Of check www.spinvis.nl voor een show bij u in de buurt later dit jaar.

Het nieuws van de dag bij Excelsior is de fonkelnieuwe single die Danny Vera vandaag deelt, een heugelijke feit waarmee de brief deze vrijdag uiteraard opent. Kijk maar:
Danny Vera brengt dit najaar The New Black & White Pt. V uit. De vijfde in de serie EP's die Danny Vera - naast zijn reguliere albums - uitbrengt op cd en 10” vinyl. Op The New Black & White staan altijd een paar eigen tracks die worden aangevuld met voor hem bepalende covers. De eerste single van de vijfde editie is A Fadin’ Blue. En waar Danny Vera al samenwerkte met André van Duin en Krezip slaat hij op A Fadin’ Blue de handen ineen met het fenomenale The Rosenberg Trio. A Fadin’ Blue is sfeervolle gypsy jazz met het virtuoze gitaarspel van The Rosenberg Trio en de zoetgevooisde vocalen van Danny Vera.
You Don’t Wanna Miss The Show, de nieuwe single van Tim Knol is uit. Tim en zijn band The Wandering Hearts in optima forma met een glansrol voor David Gram op pedal steel.

De eerste zin van het lied beschrijft het moment waarop alles begon te veranderen. “Dat is letterlijk wat ik ben gaan doen. Doen wat de dokter zei. Lopen. Door de stad en later door de duinen en de bergen. Als je het eerste couplet overslaat is het een tekst over verandering. ‘Feel the need to shine. Different from now on.’ Het is eigenlijk niets nieuws. Alle platen die ik heb gemaakt hebben hetzelfde thema. Ik kijk terug, ik vertel in de liedjes hoe ik me voelde en ik zing over de toekomst. Schouders er onder. Soldier on. Deze plaat gaat ook weer over iets verlaten, iets achter je laten, omkijken en vooruit. Dat blijft een terugkerend thema.” 

You Don’t Wanna Miss The Show?

De Lightyears Better tour trapt af op 14 augustus op Walk On, alwaar de zanger zijn nieuwe album presenteert. Walk On is een festival op initiatief van Tim Knol's Wandelclub en vindt plaats in het Caprera Openluchttheater & Wandelpark te Bloemendaal.
Kijk goed op de kaart van West-Afrika en zoek de stad Lomé op, en probeer je je in te beelden hoe de muziek van deze omgeving klinkt. Honderd mijl naar het westen ligt Accra, Ghana, waar de highlife-stroming ontstond in de jaren vijftig. Nog eens 160 kilometer naar het oosten ligt Cotonou, de geboorteplaats van het geroemde Orchestre Poly Rythmo. En nóg eens 50 mijl verder kom je Lagos binnen, waar Fela Kuti zijn Afrobeat pionierde.

Al deze voornoemde invloeden borrelen op in de muziek van een van Lomé’s meest toonaangevende bands: Togo All Stars. Zo ook op hun nieuwe album FA. Het album communiceert een diepe boodschap naar de mens: zichzelf terug vinden en spirituele genezing binnen zichzelf te zoeken. Bovendien zet deze muziek je onherroepelijk aan tot dansen. Jawel. De Togo All Stars bezorgen u het beste uit Afrika’s heden en verleden; van vadou tot afrobeat, highlife en funk. FA verschijnt op 5 augustus en luister nu alvast naar de singles Avaeme en Everybody Get It.
Jasper Leijdens is groot muziekliefhebber, DJ bij KINK en is de Excelsior artiesten goedgezind. Daarnaast is hij deze week uitgekozen tot Selector van de week. 

“In mijn lijst vind je veel van de muziek die ik elke avond draai op KINK, tussen 19:00 en 22:00 tijdens KINK IN TOUCH. Blij dat veel van de bands ook langs geweest zijn voor sessies. Loupe, Moss, Queen's Pleasure, Opera Alaska. Op naar meer mooie nieuwe releases om te ontdekken!” - Jasper Leijdens 
CRASH! BANG! WALLOP! in De Volkskrant: 

"De schrijvers A.H.J. Dautzenberg en Vincent Loozen brengen deze bands, die het genre vanaf de grond moesten opbouwen, samen op een zalig dubbelalbum."
Excelsior’s eigen Jim Remers vertelt in De kast Van van de Paradiso Vinyl Club alles over zijn favoriete platen van Nederlandse bodem. 
Moss was te gast bij 3voor12 radio en speelde daar nummers van hun nieuwe album HX
Moss op tour:
Aanstaande zondag bij de succesformule Sunday Sounds: The Visual in de Tolhuistuin onder de oude plataan. Komt dat zien. Gratis.
Elephant heeft er zin in. De band kondigde deze week hun Big Thing najaarstour aan. 
Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands