Copy

Nou mensen, we staan weer.

Bij Danny Vera, Opera Alaska, THE GOA EXPRESS, in de Melkweg bij Loupe, de Queens en Teddy’s Hit, in de Marconi te Brussel bij Spinvis…’t is bijna alle avonden ouderwets bal.

Derhalve: pak de agenda er vast bij want hieronder delen we de flyers van een serie mooie tours van onze beste artiesten.

Maar eerst svp uw aandacht voor:

Yorick van Norden is een fijnbesnaarde jongen die bij tijd en wijle het leed van de wereld op zijn schouders draagt. Gelukkig kan ie zijn emoties stileren in klassieke popsongs, zoals zijn nieuwe lied Empty Words, naar eigen zeggen een "ongevraagd pleidooi aan politiek en samenleving tegen lege woorden en holle retoriek".

Voor het eerst koppelt Yorick zijn sixties en seventies gevoel voor melodie aan de Britpop uit zijn jeugd in de nineties en zeroes. Het gitaargeluid en het ‘pamflettisme’ in de tekst stamt uit de postpunk van begin jaren tachtig en de buitenaardse klanktapijten van geluidsmagiër Tom Broshuis (ex-Mister and Mississippi).

Zijn derde album Playing By Ear dat op 12 november verschijnt via Excelsior Recordings

YAN is Jan van Eerd. Jan studeerde vibrafoon en drums op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en werkte samen met artiesten als Spinvis, Ellen ten Damme en Wende. Maar nu is Jan vooral YAN. Solo. De muziek van YAN is elektronisch met in de basis vintage synthesizers uit de jaren zeventig en tachtig. De vibrafoon en de marimba zijn het hart van zijn producties. YAN's muziek is soms verstild en filmisch, maar kan ook dansbaar en stevig zijn, een mix van Jon Hopkins, Four Tet, Nils Frahm en Philip Glass staat YAN z’n mannetje. Het album YIN & YAN wordt tijdens het Amsterdam Dance Event op donderdag 14 oktober voor het eerst live uitgevoerd bij PLLEK op de NDSM-Werf in Amsterdam-Noord.

YIN & YAN bestaat uit twee delen. Het album is rustig, spannend, dansbaar en virtuoos. YIN bestaat uit het rustgevende deel en YAN is het deel dat je uitnodigt tot dansen.” - Jan van Eerd 

Lousy Conversations is het slotnummer van het eerste Happy Camper album, gezongen door Helge met zijn lage crooner stem. Op deze nieuwe versie heb ik de lieflijke pianomelodie gebruikt die in het origineel achter de klarinet verstopt zit. Het stuk eindigt met een kleine componistische twist.” - Job Roggeveen

Het jubileum van Happy Camper wordt op 9 december in TivoliVredenburg gevierd: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/job-roggeveen-09-12-2021/ 

We vroegen de ongekroonde popprofessor der lage landen een lijst samen te stellen met muziek die hem heeft geïnspireerd voor zijn nieuwe plaat:

“Hierbij een bonte verzameling liedjes die mij op allerlei manieren kunnen hebben geïnspireerd tijdens het maken van m’n nieuwe album. Het kan een tekst zijn geweest, een stukje melodie, een riff, een arrangement of een sfeer. Tot slot heb ik m’n playlist aangevuld met een aantal Excelsior-klassiekers en liedjes van vrienden. Opdat het moge bevallen.” - Yorick van Norden

Attentie, attentie!

Excelsior, OBEY Clothing en de Bijenkorf presenteren Tapedag.

Tapedag is het nieuwe project van Keez Groenteman en nogal bijzonder. Via een website die Keez kwam hij in aanraking met cassettes die in de jaren negentig in de Amerikaanse K-Mart-warenhuizen werden gedraaid. Ter vermaak en om het koopgedrag van de klant te beïnvloeden. Een oud-medewerker - Mark Davis - heeft deze tapes bewaard en later online gezet. De muziek van Tapedag is direct geïnspireerd door de klank en sfeer van deze cassettes

Muziek die je meeneemt naar een aangename droom van de zorgeloze jaren ’90. Hoe bijzonder zou het zijn om dat live weer eens te ervaren. En daarom gaat dit volgende week zaterdag gebeuren. Tapedag speelt dan in het bekendste warenhuis van Nederland - de muziek die ooit bedoeld was voor het winkelende publiek - live op de winkelvloer.

Het Parool wijdt er vandaag een artikel aan. 

Deze week werden de eerste acts voor Noorderslag 2022 bekend gemaakt en daar sprongen twee namen uit: Loupe en Bob uit Zuid. Onthoud die namen.

Vijfhonderdvierenzeventig dagen. Zo lang was het geleden dat de deuren van de Marconi Studio in het gebouw van de Vlaamse omroep VRT nog eens open gingen voor een Radio 1 Sessie. Maandag was het dan zover: Spinvis tekende present voor een mix van bekende hits en nieuwe nummers en het publiek genoot met volle teugen. Herbeleef hier de Sessie.

Donderdag 14 oktober neemt Excelsior Recordings het roer over van V11 om drie van ‘s-lands beste opkomende acts te presenteren. Intussen is het wel traditie te noemen dat er heldendichten worden geschreven op het lichtschip tijdens Left of the Dial, waar menig vlot geknipte aftermovie nog een puntje aan kan zuigen. Voor wie niets wil missen, raden we aan op de openingsdag van het festival aan boord te springen van het iconische V11. Waar Excelsior Recordings Loupe, Elephant en Steve French presenteert. 

De derde Excelsior Selectors uitzending met Jochem Hoven en zijn gast Kees Schaper (Lonely Girls) is live & kicking. 

https://www.mixcloud.com/echoboxradio/excelsior-selectors-3-w-jochem-hoven-lonely-girls-excelsior-recordings-echobox-240921/

Facebook
Twitter
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Excelsior Recordings · Buiksloterweg 5a · Amsterdam, 1031 CC · Netherlands